Bazen avaz avaz bağırmak istersin. Ama susarsın. Sanki ağzın dikilmiş gibi yapamazsın bunu.Peki ya siz, sustunuz mu?Bağırmak yerine sessiz kaldınız mı? Sebebi neydi?
Belki küçük yaşlarda olabilir ama uzunca bir süredir asla susmam. Duygularımı içimde yaşamam. Eğer bir şeyi söylemek istiyorsam bunu söylerim. Sert bir dille, bağırarak ya da sakince kırmadan, nasıl olursa olsun söylerim. Duygularımı kendi halimde yaşamam ve bunu karşımdaki insana, çevremdekilere yansıtırım. Sustukça insanlar yok güçlü yok ezik yok o buna bir şey demez, alınmaz gibi düşüncelere giriyor ve bunlara izin vermiyorum. Neysem O'yum.
ben hep bağırdım asla sessiz kalmadım içimde tutmadım kendime bu yüzden zararda vermedim.. içimdekini dedim ben dertleneceğime duyan dertlensin dedim.. bir kadeh şerefeye sığdıramadığım şerefsizlikleri içimde tutup kendime zarar vermek gibi bir niyetim yok bu iyi niyetlerimi çoktan gömdüm ben.. Söylemek istediğim ne varsa iyi kötü sahibine ulaştırıp hayatıma devam ettim o yüzden.. yutkunmak bana göre değil birileri kırılacak incinecek diye susmakta..
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Evet çokca kaldım bu durumda. İçimden söylemek istediğim bir çok şey varken sessiz kalmak zorunda kaldım. Daha doğrusu bağırsamda haykırsamda sustuklarım bir anlam ifade etmiyordu. Geriye dönüp baktığımda herşeyin aslında bir hiç olduğunu anladım. Bomboştu her şey. Ben haykırsamda, bağırsamda boşunaydı. O yüzden içimden sadece içime haykırdım yaşadığım hayal kırıklıklarını.
Ben ve susmak yutkunamıyorum asla mümkün degil. Arar söyleyeceklerimi söylerim, telefonu acmazsa çarşaf çarşaf yazarım. Ya da yüzyuze gelince icimde ne varsa haykiririm ister anlasın ister anlamasın. İçimde tutup keşke söyleseydim diyeceğime soyleyecegimi söyler rahatlarım... Neden kendimi huzursuz edeyim, o huzursuz olsun...
Işte bazen sevdiklerimiz söyleyeceklerimizden daha değerli oluyor. Üzmek kırmak istemiyoruz. Ya da bir sır saklıyoruz. Söylemesi herşeyi yıkacak kadar büyük bir sır.
Kırmamak adına çok kırıldım ve artık bunu yapmiyorum. Sırlar başka bir kategori ama benim canımı çok yakar gecelerim bana haram olursa sır filan tanımam canımı acıtanin canını acıtır gömerim. Hayat bana bunu öğretti...
Bazı şeyler çıkmamalı insanın ağzından. Kalsın içimde geri dönüşü olmayan şeylere sebep verebilir. İnsanız hata yaparız ama bunlar dönüşü olmayan şeyler olmamalı. Susmak en güzel cevaptır.
Bir konuşmaya başlasam yer yerinden oynar ama yapamıyorum. Sonuçları ile uğraşmak var bir de hiç mecalim yok o yüzden susuyorum. Yapmak istediğim çok şey var fakat çok fazla enerjim yok, kalan enerjimi laftan sözden anlamayanlara bir şeyleri haykırmak yerine anakonuya harcamak istiyorum
Bu hepimizin başına gelebilen bir durumdur. Bazen bas bas bağırman gereken yerler vardır ama ortamdaki bir kişiye olan saygından bağırmayı bırak konuşmazsın bile. Susarsın, dişlerini sıkıp kendini yersin. Daha sonra da bir daha o ortam oluşmaz. Söyleyeceklerin içinde kalır, üzülürsün, kendine kahredersin. Keşke susmasaydım diye.
Kişilik & Karakter konusunda 21,7b cevap paylaştı.
Konuşmak istersen konuşurum. Er ya da geç. İçimde tutmam hiç bir şeyi. O an için sakinleşene kadar beklerim ama devamı vardır yani. Öyle laflarımı yutkunmak falan anca bana zarar verir. Değer verdiğim için kendime :D içimde durup beni üzeceğine dışarı çıksın tüm söyleyeceklerim hak edenin canını yaksın yani. “İnsanlara konuşa konuşa” :D bu sözü de araya sıkıştırayım. Tabii bazı durumlar var ki, misal dedemin cenazesinde bağıra bağıra ağlamak isterdim ama yapamadım, Babamdan dolayı.
Çokça yutkunup çokça kez yaşadım bu durumu. Haykırmak istediğinde seni içten içe engelleyen şeylerin olması ne kötü. Bir tek öfkesini, içindekileri değil. An geliyor mutluluğunu bile haykıramıyor insan.
Genelde cenazelerde cok sevdigim insanlarin kaybini yasadigim zaman oluyor. Bagira bagira aglamak istiyorum ama icime icime agliyorum. Nedense ölduklerinde bile uzulmesinler diye kendimi tutuyorum.
Evet bazen ben eşcinselim diye bir öfke patlaması yaşıyorum bağırmak istiyorum o kadar kısıtlı durumdayız ki insan kendi için de patlıyor bağırıyor ama buda birtakım hasarlara neden oluyor.