Evet,, işte en yokedici şeylerden biri bu.. "Neden" sonuç ilişkisi kurabilecek bir kapasitemiz var elbette. Lakin yer bitirir insanı bu... "gözünün üstünde kaşın var" ve bu yeterlidir suçlanman için.. Oysa seri katil değilsin, Cani değilsin, Ahlaksızlık yapmıyorsun, Kasıtlı zarar verdiğin yok, kandırmıyorsun... Yine de suçlusun! Neden? Çünkü birilerinin sorumluluk almaktan korktuğu kaçtığı durumda savaş meydanına atılan cengâversin sen.. Sesin yüksek çıkmıyor, Eylemdesin... Harekettesin... Sabrediyorsun ve susuyorsun...
Ağzını açmaya kalktığın an geçmişteki hataların yüzüne acımasızca vuruluyor.. -"Hani bir tekme de sen vurmayacak kadar geniş gönüllüydün"? Nedir? insanlar ellerinin altında rahatca suçlayabilecekleri birini bulmaya görsün.. Artık samimiyetlere inanmıyorum... Artık "mış" gibi yapan ömür törpülerinin zulmü altında yaşamak istemiyorum.. kendinize yakın gördüğünüz kapıların ardında leş zindanlar olduğunu görüyorum.. Ve artık bir lafı sadece duymam yetmiyor... Görmem yetmiyor... Kafa yormam yetmiyor... tiksiniyorum...
John Katzenbach demiş ya hani, "Haksız yere suçlanmak kadar insanın ruhunu yaralayan pek az şey var" diye, Peki siz haksız yere suçlanıp yara aldınız mı hiç? Haksız yere suçlanmak insanda nelere yol açar?
İyiGünLer🦋
Sürekli suçlamalara maruz kalmak bir insanda nelere yol açar?
Kişilik & Karakter konusunda 26,3b cevap paylaştı.
Sen beceriksizsin yapamazsın özürlüsün benim dediğim gibi yapmıyorsun kıyaslar bak onun kızı böyle şöyle benim hayatım bunlarla geçiyor aynı halan gibi bakıyorsun hep bir aşağılama bir hor görme bunlar ne mi yapıyor sorumluluk bilincin gelişmiyor özgüvensiz sessiz sinirli bir insan oluyorsun?
eskisi gibi haksız suçlamaları umursamadığım gibi tepkimi de koyuyorum artık çoğu zaman eskiden susardım gereksiz yere strese girmek istemezdim bana saçma gelirdi ama sonraları fark ettim ki sesimi çıkarmamak daha büyük suçlamalara gebe oluyor.. o yüzden ben haksız suçlamaların hepsine kafa tutup ortalığı yıkmaya hazırım artık ki yıkıyorum da artık susmak yok konuşacağım herkes hak ettiğini duyacak benden artık bundan sonra
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
İnsanı panik atak yapar ya hata yapmaktan korkarsın kendini acaba ben aptal mıyım diye sorgularken bulursun öz saygı özgüven kaybolur gider içine kapatır seni