Bize bu hayat hediye edildiyse hedeflerimiz için sonuna kadar tüm gayretimizle çabalamamız mücadele etmemiz gerekir. Eğer gerçekten tüm gücümüzü kullandığımıza inanıyorsak o zaman olursa olur olmazsa kader diyebiliriz. İnsanlar genelde hiç bir şey yapmadan her şeyi kadere bağlamaya çalışır ama bu yanlıştır, bu aynı yolun ortasında oturup da arabanın üzerinden geçip geçmemesine kader demeye benzer. Kader gayrete aşıktır önce emek veririz en son kadere bırakırız.
2
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
İlerde bu sözün altına adımı bile yazarlar belki😂 çünkü beni ifade ediyor resmen bu söz. Çevrem eringeç gibi görüyor ama ben fazla zorlamayı ve zorlanmayı sevmeyen bir insanım. Mutlu olmak varken neden gergin bir ruh halinde olayım ki?
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Bazı şeylere göre değişir bu. Mesala insanlar için çok uğraşmıyorum artık. Çünkü zamanında çok uğraştım kaybetmemek adına ama ben uğraştıkça geri depdi. Bakıyorum bana atılan bir adım yoksa bende adım atmayı bırakıyorum. Ama bu belirlediğim bir hedef ya da çok istediğim bir şey ise sonuna kadar uğraşırım. Her yolu denediysem ve olmadıysa "vardır bunda da bir hayır" diyorum. Çünkü yapacak bir şey kalmıyor artık.
Hayattaki rahat olduğum tek konu budur zaten. “Olduğu kadar, olmadığı kader” zorlamam öyle her şeyi. Gittiği yere kadardır, gitmiyorsa yolumu değiştiririm. 🤞 🌸
Belli bir çaba ve gayret içinde olurum sonuna kadar giderim. Ama bazen yaptığımız çaba ve gayret sonuçsuz kalabiliyor. Böyle durumlarda artık olmadı kader deyip geçiyorum. Çünkü o bana baştan beri nasip değilmiş olmayacakmış ama en azından çabamı sarf edip olmadığını görmüş oldum.
Henüz hiç bir şeyden vazgeçmiş değilim. Vazgeçmeye niyetimde yok. Biri olmazsa diğeri olur. O olmazsa öteki. Ama biri illaki olur. Hayat bir sınav, yapamadığım soruyu boş bırakır diğerine geçerim. Yanlış yaparak doğrusunu öğrenirim. Ancak o sınavı yarım bırakıp çıkmam asla.
Kadere inanırım ama kaderimde öyle yazıyor diye pes edecek değilim. Olması için olabildiğince sınırları zorlarım. Baktım ki gerçekten olmuyor, hayırlısı böyleymiş derim.
Yani şöyle bir şey düşün allah senin için bir araba yazmış o araba senin olucak fakat eğer ki sen sabahtan akşama kadar yatarsan o araba sana gelmez gelemez ama sen onu almak için çabalarsan zaten senin olur