Aynada gördüğümüz yüz bizim ruhumuz ile yaşıt mı? Bazen 17 oluyorum, kısa süreliğine. Içimdeki küçük kız, beni çağırıyor. Saçlarını toplamış yine, üzerinde lise forması. Ona gelemeyeceğimi tekrar ve tekrar söylemem gerekiyor.Kaç yaşındayız biz gerçekte?Hayatın bize yükledikleri bizi büyütüyor. İsteyelim ya da istemeyelim bu böyle.
Bazen 10 yaşıma dönüyorum oyuncak arabaların tasolarım misketlerim var. Aklıma geliyor bazen oynuyorum vallahi. Bazen 20 yaşında oluyorum torpil, kız kaçıran falan alıp patlatıyorum kağıttan uçaklar yapıyorum canım sıkılınca. Bazen 50 yaşında hissediyorum kendimi bir şey yapasım gelmiyor içimden bıkmışım fazla yaşamış gibi hissediyorum. Bazen 70 yaşında tonton olmayan yaşlı gibi hissediyorum huysuz aksi gibi. Çoğunlukla kendi yaşımdayım ama sorumluluklarımı biliyorum ve ona göre çalışıyor davranıyorum. En güzeli 10 yaştı.
İnsanın ruh hali dış etkenlere göre genelde değişim gösterir. Yani bazen moral çok yüksektir ve inanılmaz enerjik ve mutlu hisseder kendini kişi... Tıpkı 20 lik delikanlı/genç kız gibi içi içine sığmaz vs vs... Bazen de çevredeki insanlar ve olumsuzluklardan dolayı moral sıfırın altında -8 dereceye düştüğünde mutsuzluğun dibine vurabilir ve içinden hiçbir şey yapmak gelmez. 80 yaşında bir dedenin/ninenin yaşanmışlıkları gibi hayatın ağır yükünü hissedersin omuzlarında...
Yani demem o ki; hissedilen yaş hiçbir zaman sabit durmaz. Sürekli değişim gösterir... İster genç ister yaşlı olunsun yaşam şartları asla kişilerin aynı ruh halinde seyretmesine izin vermez. Sen yine içinden geldiği gibi yaşa hayatını ama yaşınla barışık ol. Çünkü gözlerinin etrafındaki çizgilerdir senin yaşamın boyunca hissettiklerin... Ve onlar asla yalan söylemezler.
Hissettiğim yaşta değilim, kendimi olduğumdan daha genç hissediyorum. Bazen çocuklar ile çocuk oluyorum parkta sallanıyor, onlarla kaydıraktan kalıyorum ve o anı yaşıyorum. Bazen benden daha olgun biri ile oturup akla gelmeyecek olgunlukla ve ciddiyette onu bile şaşırtacak konular ile ilgili o kişi yol gösterebiliyorum. Akıl olgunluk ne yaşta ne de görünüşte bence... İnsan duruma olaylara göre hissettiği gibi davranabilmeli... En azından ben öyle yapıyorum. 1 yaşındaki yeğenimle çocuk, 22 yaşındaki oğlum ve arkadaşları ile genç, 50 yaşındaki arkadaşlarla olgun bir kadın olabiliyorum. Fakat genelde enerjik hareketli keyifli ve genç hisseden biriyim...
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Çok şükür biyolojik yaşımda hissetmiyorum kendimi😂 Her ne kadar defalarca kırılsam da, hayal kırıklığına uğrasamda içimdeki çocuğun büyümesine izin vermedim. Biz hala çocuğuz😂😂
Benim yaşım genelde değişken halde.. Içerisinde bulunduğum ortama ve olaylara göre şekilleniyor diyebilirim.. Ağırlıklı olarak içimdeki çocukla eğlenmeyi bilirim.. Zaman zaman da ağır tarafım gösterir kendini.. Keyifli geceler..
Evet kendimi hissettiğim yaştayım. Müzik dinlerken geçmişteki anılarım canlanıyor. Bu sayede o yaşları dönüş oluyorum. Ama normal yaşantıya baktığımda yaşım neyse ben onu taşıyorum ve hissediyorum. İnsan belli bir zaman sonra artık yaşını kabul etmeli. Çünkü kimi insanlar ne kadar yaşlanmak istemesede hayatın bir gerçeğidir aslında yaş almak.
27 yasinda degilim hem gorunus olarak hemde ruh olarak daha gencim sanki. Ben 25te kalmisim ilerlemiyorum herkes 22 falan saniyor hala, yasimi soran oldugu zmn 25 diyesim geliyor. Sendrom falan yasiyor olabilirim bu aralar 😅
Insan yaşamış olduğu psikoloji ile alakalı olarak yaşını farklı hissedilebilir. Aşıkken daha genç güzel ya da yakışıklı. Depresyon ya da üzüntü durumlarında daha yaşlı. Ben kendimi 20 hissediyorum 😊
İçinde bulunduğun ruh haline bağlı ama bir gerçek varsa oda ruhun ve bedenin ters orantılı ilerlediği.. Oscar Wilde’nin dediği gibi.. "İnsan ruhu yaşlı doğar ve giderek gençleşir, bu yaşamın komedisidir. İnsan bedeni ise genç doğar ve giderek yaşlanır, bu ise yaşamın trajedisidir."
İnsanın ruh hali başbaşka gerçekten de. İnsan büyüdüğünü anlamıyor. Taa ki aynaya bakıncaya kadar. İnsan kendini genç hissediyor. Bu yaş tam kaçtır bilemiyorum.