Hiç kimseyi umursamak bile istemiyorum. Ama napim sürekli bı takıntı hali içindeyim. Sadece kendimi düşünmek istiyorum birazda olsa kendime zaman ayırmak istiyorum.
Kendimi düşünmek istiyorum artık, nasıl başarırım bunu?
Kişilik & Karakter konusunda 14,5b cevap paylaştı.
Bu genellikle zamanın bizim için başardığı bir şey. Insanları düşüne düşüne iyice yıprandığı zaman insan yavaş yavaş anlıyor en kıymetli olanın kendisi olduğunu. "Benden bir tane daha yok!" şeklinde düşünmek gerekiyor. Yoksa zor oluyor hayat. Onu düşün bunu düşün kendimizi unutuyoruz ve yıpranmış hissediyoruz. Bu fikri düşüncede başlatıp pratiğe dökmeye başlamalısınız. Zaman zamaan zorlanırsınız ama denemeye devam edin. Zamanın da etkisiyle düşüncelerinizde kendinize de yer bulmuş hatta çoğunlukla yer vermiş olacaksınız muhakkak.
Merhaba, yaşınız doğruysa bu yaş aralığında insan kendini çıkmazda hisseder. Ortada bir eşik vardır ve bunu atlatmanız gerekir. Hani tam çocuklukla gençlik arasında sıkışırsınız ve gençlik evresine atlamak istersiniz ama sizi anlamazlar ya da o ortamı bulamadığınızı hissedersiniz ya işte tam o noktadasınız. Bugünler gelip geçecek yani merak etmeyin geçici bir dönemin içindesiniz. Kendinizi düşünme konusunda son derece haklısınız çünkü bu yaşlarda kendinize yapacağınız yatırımlar ve oluşturduğunuz ruh hali sonraki dönemleri de büyük ölçüde etkileyecek, temeli olacaktır. O yüzden evet bunun yapın ama bunu yaparken dalgalanmakta olan ruh halinizi kontrol altında tutmaya özen gösterin. Çok fevri davranmayın ve bu dönemi en az hasarla atlatmak için stresten uzak durup kendinizi çaresiz hissetmeyin. Her şeyin bir çaresi, sabırla atlatmanız gereken bir zaman geçirmeniz gerektiğini de unutmayın. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
Bence ; şöyle kafanı dinlemelik güzel bir tatile çık, doğayla iç içe bir yerde ohh mis gibi temiz havada kendine kaliteli zaman ayır, iyi gelecektir gerçekten.
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Bunu anca zamanla başarabilirsin. Gereksiz kişileri hayatından çıkarmaya başladığın an kendi değerinin farkına varmaya başlıyacaksın. İlk başta "hayır" demeyi bilmelisin. Hiç kimse için kendinden fazla ödün verme. Eğer sen istiyorsan yap bir şeyleri, başkası istediği için değil. Kendini sevmeye başladığın an, gerçek anlamda kendini düşünmeye başlıyacaksın.
Kendine zaman ayırman gerektiğini fark etmişsen başkaları için yaşadığını fark etmişsin demektir. Muhtemelen arkadaş çevren, sosyal çevren seni sevsin, değer versin diye çok fazla fedakarlık yapıyor ve kendini onlar için parçalıyorsun ve karşılık da bulamıyor, kendini değersiz hissediyorsun. Bunu aşmanın en önemli yolu "Hayır" demeyi bilmektir. Hayor demeyi öğrendiğin an bu yükleri sırtından atarsın. Hem kendine zaman ayırabilirsin, hem de çevrendekilerden değer görebilirsin. Bunu yapamadığın sürece de içinde bulunduğun grubun etkisiz elemanı olursun, kimseden ne değer, ne de saygı göremezsin.
Zamanla başarabilirsiniz bunu. Genelde yaptığımız şeydir bu kendimizden başkasını düşünmek ve kafamıza takmak, bir süre sonra anlarsınız kendinizin daha kıymetli olduğunu ama zamanla yıpranmış olursunuz. Kendini düşünmenin hemen bir formülü yok zamanla hayatta yaşanılan olaylardan edinilen derslerle olur anca, kendinize daha fazla zaman ayırmayı deneyin takıntılarınız azalacaktır. Hobi edinin gezin tozun eğleneceğiniz işler yapın zamanla takıntı yaptığınız kişiler aklınıza bile gelmez olacak.
İnsan herşeyden herkesten önce kendini düşünmeli.. Çünkü dünyaya bir daha gelmiyecegiz ki.. Bende diyorum hep Keşke biraz umursamaz biri olsam diye ama nafile maalesef.. Tek başına yürüyüşe çık.. Spor yap Kendini sevindirecek şeylere yönel onları en iyi sen bilirsin.. Sinemaya git kitap oku gez eğlen ne bileyim daha bir sürü şey.. Ama maalesef huylu huyundan vazgezmiyor yine takıyorsun herşeyi kendimden biliyorum çünkü bende öyleyim ne yaptıysam olmadı alıştım sonunda napim yapacak bir şey yok huyum bu..
Takıntılı olmanız son derece normal bir durum. Ben de böyle biriyim. Bizim gibi kişilerin sabretmesi gerektiğini düşünüyorum. Düşüncelerime alternatif olumlu düşünceler turetmeye gayret ediyorum. Eğer öneri isterseniz kendimce işe yarayan önerileri size söyleyebilirim
Vicdanınıza neden olan düşünme sisteminiz. Aşırı vicdan gösterme nedeniniz bize hep böyle öğretildiği için. O yüzden bunun üzerine gitmek daha sağlıklı olabilir. Alternatif düşünceler olumlu bakış açılarını güçlendirmek bunlar iyi geliyor
Nasıl bir takıntın var bilmem ama kafamda dolaşan tilkiler beni geceleri uyutmazsa sadece kendimi bir başkasını soruya çeker gibi sorguya çekerim. Seni kim kendini düşündürecek hale getirdiyse onu veya onları unutmalısın. Yalnız kalmalı kendine yapabileceğin en iyi şey bir yemek yapmaktır. Yemek yaparken kendini daha iyi düşünürsün
Bir boy aynasının Önünde otur sanki karşında başka biri varmış gibi karşılıklı böyle sohbet et içinde hani döndüremediğin o sıkıntılar bunlarla ilgili konuş emin ol en doğru sonucu yine kendin bulacaksın
Yaşadığın şehir, ailen, yaşın ve çevrenle alakalı bir durum bu aslında. Ailen dışında çekirdek ailen olması senin açından çok önemli. Evlenmeni öneriyorum.