Tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun. 🖋
Ailemizden sonra eğitimimize okulda öğretmenle devam etmekteyiz. Bizlere okumayı ve yazmayı öğretenler onlar oldular. Ve okul dönemi boyunca öğretmenlerle illa ki bir anımız kalmıştır. Benim anım şöyle ; Lisede edebiyat öğretmenimiz Kurtlar Vadisi Pusu hastasıydı dersi cuma günü olurdu 2 dersi de diziden konuşmaya başlardım öyle kaynatırdık. Bir de dizide ki İskender ve Muro karakterlerinin taklidini yapardım ders hepten giderdi. 😅😂
Görüşten hareketle; Öğretmeninle yaşamış olduğun bir anın var mı?
Maalesef aklıma şu geldi, ilkokul 2deydik, kulüplere katılmak için sınıfları değiştirmiştik haylaz birkaç arkadaşım başka sınıftan bir çocuğun suluğunu kırmışlardı ve benim üzerime atmışlardı bu olayı. Sonra sınıflara geçtik her ne kadar ben yapmadım dediysem de bana inanmadı nevin öğretmen (50li yaşlarındaydı) ve sınıfın gözü önünde rencide edici şekilde dövdü, sıraya zar zor oturup kafamı kollarım arasına alıp sıraya koydum, ağlarken öyle annemin iki yana ördüğü saçlarımdan çekerek kaldırıp başını koyma izin vermiyorum diyip iyice patakladı ve yarına suluğun parasını da getireceksin. Eve gidene kadar ağladım, annem kapıyı açtığında ilk söylediğim şey önemsiz bir paraydı. Bunu söylerken annemin üstüne ağlamaktan artık iyice harap olduğumu ve düştüğümü hatırlıyorum. Ertesi gün oldu kırmadığım üstüne bir de dayak yediğim suluğun parasını verdim kadına. Ona hakkımı helal etmiyorum, şiddetçi insanların öğretmen olmaması lazım. Düzenli olarak yediğimiz sıra dayakları vardı bir de ilkokul 4te, 6'da.. Öğretmenlik sıfatını hak eden, gerçek öğretmenlerin öğretmenler günü kutlu olsun.
Öğrencilik hayatım her ne kadar başarısız geçmiş olsa da bütün öğretmenlerim beni severdi. Hiç birinin aileme derslerim dışında kötü bir şey söylediğini hatırlamam. Bütün derslerde başarısız değildim tabii ki sözel derslerim oldukça iyiydi ancak genel tablo olumsuzdu. Üniversite de bir hocamla olan anımı anlatayım bende,
Arkadaşlarla yaz okulu ders kaydı için okulda gerekli işlemlerle uğraşırken söz eski danışman hocamıza geldi. Yanlış hatırlamıyorsam bir soru sormamız gerekiyordu. Konu sevgiye gelince "Kerra Hoca beni çok sever demiştim." Arkadaş araya girdi "beni de sever" diye. "Tabii ki sizi de çok seviyor ama en çok beni sever" dedim. Olay bir iddiaya dönüştü. Gittik hocanın yanına sorumuzu sorduk, arkadaş kendinden emin bir şekilde hocaya şu soruyu yöneltti, "Hocam biz Tevfik'le iddiaya girdik, Kerra Hoca en çok beni seviyor dedi. Bende beni sevdiğinizi söyledim. Kimi daha çok seviyorsunuz?" Hocamız aynen şöyle cevapladı, "Büşracığım biliyorsunuz hepinizi seviyorum, hepiniz benim öğrencilerim kardeşlerimsiniz. Ancak Tevfik'in yeri bende çok ayrıdır kusura bakma." dedi. İddiayı kaybetmesinden sonraki yüzünü hiç unutamam. 😂 Normal şartlarda üniversitede bu toplara girmezdim. Ancak o gün öyle gelişti. O hocamla hala görüşürüz, daha bugün kendisine Öğretmenler günü mesajı gönderdim. Bu vesileyle gecikmeli de olsa tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlarım. 🥳🥳
Benim belki bir sürü vardır ama bu sefer kızımdan bahsetmek istiyorum kızım bugun yagmurda okula giderken okul bahcesinin kapısından ogretmeni de girdi ilk başta kızımı görmedi ama sonra gördüğünde çantasından tutup merdivenleri daha rahat çıkmasına yardımcı oldu ekini tuttu birlikte sınıfa gittiler size basit bir an gibi gelebilir ama kızım atipik otistik ve pazartesi omurgasindaki sıkıntıdan dolayi ameliyat olacak o kadar büyük korkularla okula gönderdiğim kızımın öğretmeni ve arkadaşları arasindaki bu sevgi bağı çok hoşuma gidiyo çünkü hep dislanacagina dair bir korkum vardi ama bu gun cok daha az hissettim bu duyguyu o ufacık an benim bütün gün gülümsememe sebep oldu uzun lafın kısası engelli annesi olmak 🥲
Evet var olmaz olur mu benim ilk okul öğretmenim aynı zamanda ablsminda ilk okul öğretmeniydi onu çok severdi beni hiç sevmezdi. Ben sırf y harfini yazamıyorum diye okuldan kaçmıştım bizimkiler beni tekrar okula götürdü öğretmenden dayak yedim. Bir ara da aynı öğretmen 7*7 bilmiyorum diye dövmüştüBenim asla unutmayacağım şey ise ben çocukken aşırı takıntılı biriydim. Önlüğüm kirliydi diye okula gitmek istemiyordum ablam da zorla abimin küçülen önlüğünü giydirmeye çalışıyordu bende reddediyordum erkek gömleği diye sonra terlik fırlattı gözlerim mosmor olmuştu. Bir de çocukken saçlarım sapsarıydi ve bizimkiler iki kulak yapıyordu 🤣ağlardım iki kulak yapmayın diye yine dayak yerdim
Hayır yaramaz değildim sadece fazla inatçı ailem çok çekti brn öyle önüme gelen herşeyi giymem takmam. Prenses gibiydim 🤣hep pembe cicili bicili kıyafetler giyerdim. Saçlarım biraz bozuk olsun kıyamet koparirdim. Ama öğretmenimi hiç sevmezdim çalışkan öğrenci sever tembelli döverdi
Ama 2 rehber hocam var onları aşırı çok seviyorum beni sürekli dinlerdi psikolojik rahatsızlıklar geçirdiğimde derse girmeme izin vermez odasına alırdı benimle konuşurdu
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Dolu var 😂 Çok güzel lise hayatım oldu. Hem hocalarımdan yana hem arkadaşlarımdan yana şanşlıydım. şu an aklıma gelen sınıfla birlikte geziye gitmiştik, Sapanca gölüne. Ama o kadar soğuktu hocamızla çok güzel eğlenmiştik. Beden eğitimi öğretmeniydi. Beş sene önce kanserden vefat etti. Çok iyi bir hocaydı😔😔
Lisede ara tatil bitmiş tam diyorum yeni bir başlangıç yapıcam artık mal mal hareketler yapıp kendimi rezil etmek yok cool takılcam filan.😹😹 Sınıfa bir adım atmışım ama var ya yakıyorum ful serbest gelmişim ben üstüm başım bacaklar çıplak 😹 hoca ne der korkusu var bir yandan zjks işte kimseyle konuşmadan en arkaya geçtim oturdum sonra kankim geldi mal mal bağırıyor kızım çok özledim ya filan😹bende hemen şşs filan yapıyorum havalı olcam ya zjkk. Neyse ilk ders felsefe hoca geldi ben saklanmaya çalışıyorum en arkada hoca diyor şu arkada deve kuşu gibi saklanan kim😹😹 üstümü gördü kalk bakim kızım ayağa dedi bu halin ne diye bağırmaya başladı hayır yani okula mı geliyorsun diskoya mı geliyon belli değil diyo bende canım işte dedimki hocaya madem o kadar umrunuzdayım hocam okulada gelmeyin çünkü dersiniz hiç ilgimi çekmiyor xhdjd sonra kendimi müdürün yanında buldum ordanda eve gidip üstümü değişip geri geldim😹😹
İlkokul öğretmenime selam olsun. Sınıfta bizleri görevlendirip bize gazete çıkarttırmıştı öğretmenimiz. Okul gazetesi. Beni de genel yayın yönetmeni olarak görevlendirdi ve sınıfa dönüp benden çok iyi bir gazeteci olacağını söyledi. Bugün bu yaşta hâlâ daha hayalden de öte vizyonum. Burada görüş yazarken bile kendimi bir muhabir gibi hissediyorum. Benim doğal yetenek ve ilgi alanımı daha o zaman, onbir yaşında öngören öğretmenimi de saygıyla, sevgiyle, şükranla selamlamak isterim...🦄🍀🍏⭐❤️
Öğretmenlerim iyi ki varlardı,, hepsine kalben selam.. Bir çoğuyla çok güzel anılarım var, hele biri vardı ki anne şevkatiyle daima korudu sevdi, dualarım onunla hayatım boyunca.. Çünkü bir çocuğun en ihtiyacı olan şeyi, sevgiyi elinden geldiği ve yanımda kaldığı sürece vermişti... Asla unutmayacağım...
Evet çok severim Türkçe öğretmenimi sınıfa her ders anlatımında şu cümleleri kurmasa olmazdı: "Size laf anlatana kadar deveye hendek atlatırım daha iyi derdi" Şimdiki aklım olsaydı "Hadi git ve deveye hendek atlat" derdim 😄
Lisede arkadaşla kantinde buluşacaktık bende merdivenlerin başında onu beklerken koşarak merdivenlerden inip arkadaşın ensesine tokatı patlatıp nerdesin yarrrrrm demiştim meğer o kişi işteknik hocasıymış. Adam bizimle aynı renk ceketi giyordu arkadan tanıyamadım.
Kişilik & Karakter konusunda 22,5b cevap paylaştı.
Bütün öğretmenlerin ve öğretmen adaylarının çalışamayanlarına atanımayanların öğretmenler gününü kutluyorum. Benim öyle yaşadığım pek güzel bir şey yok varsada ben çok hatırlamıyorum genelde yani Türkiye’de okula giderken o zaman çok geri zihniyetin içindeydik öğretmenler de inanılmaz geri zihniyetliydı ben ders haricinde pek başka bir şey hatırlamıyorum genelde derse giriyorduk çıkıyorduk bitiyordu yani öyle gülmek oynamak hak getire.
Lisede resım öğretmenim Özge hanıma aşıktım üstüne gıttım açıldım oda ımkansız ama şartlar başka olabılırdı gıbı bırsey soyledı. Ogrencı tıpı yoktu bızde kırlı sakal 1.88 boy kravat yok fılan tek defter okula gıden tıplerdık ama resımde yeteneklıydım ve konular uzerınden çok konuşma fırsatı doğmuştu ozge hanımla aramda
Öyle bir anım yok ama öğretmenlerimin hepsi beni, sınıfa örnek olarak gösterirdi o sırada tüm sınıf kıskançlıktan kudururdu, o anları hiç unutmuyorum 😎