Ayrıca birebir kıskandıklarını düşünmüyorum. Fakat işin içine bir kadın girsin erkekler orada zıvanadan çıkıyorlar bence. "Bir erkeğin hiçbir zaman sevmeyeceği tek erkek sevdiği kadını seven erkektir." Ne kadar doğru bilemem tabii ama ben böyle düşünüyorum. 40 kişilik 1 erkek sınıfında hiçbir kavga olmuyor fakat işin içine bir kadın girsin rekabet, kendini beğendirme çabaları vs erkekler yarış içine giriyorlar. Bir ortamda 2 kadın varsa biri birini sürekli yemeye çalışıyor. Erkeklerde buna keza bu kadın savaşlarının çoğunlukla ortasında kalıyorlar. ya da taraf olmak zorunda oysaki kendi başlarına hepsi birbiriyle iyi anlaşıyor. Benim gözlemlediğim kadarıyla böyle 😄
Kişilik & Karakter konusunda 10,9b cevap paylaştı.
Erkekler arasındaki rekabet çok daha sert, çok daha kapsamlıdır aslında. Yalnız kadınlar gibi çok fazla rakip belirlemezler, az ve öz rekabet ederler. Şöyle açmak gerekirse :
Kadınlar için çirkin kadınlar bile potansiyel rakip olabilir. Çoğu kişiye rakip gözüyle bakması kadınların kıskançlık konusunda adını çıkaran ana etkendir. Erkeklerin ise potansiyel rakibi belirleme süreçleri daha seçici işler. Bir erkek kolay kolay rakip belirlemez ancak belirledikten sonra oyunu daha sert oynar. Bir kadın için partnerinin başka kadınlara bakması bile sorundur ama bunun için çok sert yaptırımlar uygulamaz. Erkek için ise partnerinin başka bir erkekle ciddi samimiyet kurması gibi tehlike noktası daha ilerdedir ancak daha sert yaptırımlar uygulanır. Partnerin rakip olarak görülen kişiyle tüm ilişkisini kesmesini istemek gibi.
Sözün özü kadınların rekabet eşiği daha düşüktür ama bu durum uyarıcıyla sık karşılaşmayı beraberinde getirdiği için daha alışılmış ve öğrenilmiş bir süreçtir, keskin önlemler gerektirmez. Erkeklerin potansiyel tehlike eşiği ise yüksek olduğu için kolay kıskanmazlar ama kıskandıktan sonraki aşama daha çetrefilli olacaktır.
Başka bir erkeğin ne yaptığı, ne giydiği ne aldığı bizim umrumuzda olmaz genelde. Mesela adam araba al-sat işi yapar para kazanır biz helal olsun adamda ticari zekâ var der geçeriz genelde ama kadınların çoğu öyle değil. Bir kadın bunu yapsa yaptığını söylese diğer kadın arabasını hemen satılığa çıkarır ya da satmanın yollarını arar arkadaki fark bu 😀
Takıntısı olanlar dışında kıskanç kimseyi görmedim. Takıntıdan kastım boy, kas, para, güç vs. bu tarz takıntılara sahip kişiler haricinde erkekler arasında neredeyse hiç kıskançlık yaşandığını görmedim.
evet kesınlıkle emın olabılırsınız tek fark bellı etmezler.. arada laf sokarlar neden spor yapıyorsun ne geregı var bu kadar boy devede de var bak yakısıklı adamsın ama bekarsın demekkı evlılık ıcın yakısıklılık yetmıyor hacı abı araban cok yakıyor bınılmez ona gıbı bır suru seyyy uzar gıder
Yani kıskanma pek bizde yok ya. Ufak hasetler olabilir ama bunlar aşırı ufaktır. Mesela bir arkadaşım 50 000 TL lik bir pc alsa ufak bir hasetlenirim sonra da gurur duyarım helal lan adam biriktirmiş almış derim hasetim maksimum 3-5 saniye sürer
tek tük , iş hayatında ayağını kaydırmaya çalışan kılkuyruk tip dışında böyle bir şeyle karşılaşmadım hiç.. erkeklerin bu tip şeyleri yoktur genel olarak..
@HaniBeniiimOlacaktin siz nasıl kıskanıyorsanız biz de kıskanıyoruz giyimi bile, daha kaliteli saatler daha kaliteli ceketler giyen erkek olursa neden kıskanmayım?