Değişim denilince birçoğunun bu durumdan nefret ettiğine, haz etmediğine tanıklık ettim yıllar içerisinde. Sanıyorum ki '' değişim '' denilince insanların zihninde olumsuz ve iyilikten kötülüğe giden yolda meydana gelen durumlar geliyor, kim bilir, belki de haklılar? Ama işin bir de öte yanında, değişim denilince daima güzel hissederim ben kendimi, nedendir bilir misiniz? Zira bardağa dolu tarafından bakmaya gayret edip de, '' aaa kesin olumlu bir yolda değişimdir bu , maşaAllah '' deme isteği olur. Bazen boşa çıkartmazlar beklentiyi insanlar, bazense kendi fıtratlarını şaşırtmadan da hatalı yollarına devam ederler...Siz değişimi sever misiniz?
Kişilik & Karakter konusunda 10,9b cevap paylaştı.
Bazen elde olmayan sebeplerden dolayı zaman ve zeminlerin getirmiş olduğu şartlarla olabilir. Değişim süreçtir. Öylesine aniden ya da kısa süreli olmaz. Değişim, ikiyüzlülük, döneklik gibi kavramlardan uzak bir olgudur. Hoş bir şey olmasa da gereklidir. Zamana, daha önemlisi yaşadığımız çağa ayak uydurmak zorundayız. Aksi halde beyin ve bedenlerimizin idaresi farkında olmadan başkalarının kontrolüne geçebilir. İleri görüşlü insanlar her zaman yeniliklere açıktırlar. İçinde bulunduğumuz çağın hamallığını değişmelere kapalı ve bu değişmeleri kabul etmeyen insanlar yapmaktadırlar. Bu yüzdendir ki değişim çok önemli bir kavramdır.
Merhaba Değişim dendiğini zaman aklıma hep, Şems-i Tebrizi 'nin şu sözü aklıma gelir. "Düzenim bozulur, hayatım alt üst olur diye endişe etme. Nereden biliyorsun hayatın altının üstünden daha iyi olmadığını" Hergün bişeyler değişiyor, aklındaki ve kalbindeki bile yol arıyor. Bu yüzden hazırım korkusuzca.