Bazen siz derdinizi anlatırsınız, sizi anladığını düşünürsünüz ama aslında karşı taraf sizin aleyhinize koz topluyordur... Böylesi arkadaşlıklar dostluklar yaşadığınız oldu mu?
Dertleştiğinizi düşündüğünüz insanların eline koz verdiğinizi düşündüğünüz oldu mu?
Ben bu olaya çok farklı bir açıdan bakıyorum ya. Stratejik olarak iyi yönetip, kendi lehime kullanmaya çalışıyorum. Hayatımda, başkalarının "sır,, olarak adlandırabileceği ya da kolay kolay kimseyle paylaşmayacağı şeyleri bazen hayatıma yeni giren ya da henüz gerçek kimliğini kestiremediğim kişilere bilerek, kendi isteğimle anlatırım. Ve mümkün olan ilk fırsatta o kişi ile aramızda ufak bi sürtüşme çıkarırım. Bunu direkt yapmam. Dediğim gibi mümkün olan ilk fırsatta. Bu bazen 3 yıl da sürebilir, 3 hafta da.. Ve bu tip sürtüşmelerde karşı tarafın davranış biçimini görene kadar o insanı hayatımda hep askıda olarak görürüm. Yüzde yüz güvenmem. Sürtüşmede, ona anlatmış olduğum şeyler bana karşı kullanılırsa da patlatırım kahkahayı. Çünkü, bana ileride koz olarak kullanılabilecek bir şeyi karşı tarafa kendi ellerimle hediye edecek kadar canım olmadığımı, aksine onun bu yemi yutarak ne denli canım olduğunu göstermesini gülünç bulurum. Stratejik yaşamak iyi değil. Fakat bizleri öyle bi kırdılar ki.. Artık bizler de gözümüzü açtık sanırım. Oyuna devam! Show must go on! :))
Merhabalar..🧁Dostluk kavramı, arkadaşlık kavramı kendini kötü zamanda belli ediyor. Bunu bilir bunu söylerim. Kardeşimden daha yakın gördüğüm bir iki insandan güzel bir darbe alınca anladım bunu. Şimdi zerre güvenim yok. Dertleşirdim önceden lakin bunu koz olarak verdiğimi düşünmemiştim. Gel zaman git zaman onlar bunu koz olarak görmüş ki en kötü anımda kullanıldı. Tuhaf, gerçi insanlar tuhaf sorgulamıyorum artık. Hayatıma bakıyorum. Derdim varsa kendime anlatıyorum artık, kimseye bişey anlatmaya gerek yokmuş. Zaten ne kadar anlıyor insan karşındakini..
Geçmişte bunu yaparken birine içimi dökerken koz verdiğimi düşünüyordum gerçi hala fikrim tersine dönmedi. Çok aşırı bir anlatma ihtiyacı hissetmezsem kimseye derdimi anlatmamayı tercih ediyorum çünkü kime anlatsam içten dinlemediğini fark ediyorum. Dertleşirken koz verdiğimi düşünmediğim kişi sayısı oldukça az.
Evet böyle durumlarda bulundum. Özellikle burada. O yüzden akıllandım artık. Realdeki arkadaşlarımla her konuda şüphesiz herşeyi konuşurum. Güveniyorum onlara. Ama hayatıma sonradan dahil olan insanlara koz verecek bir şey paylaşmıyorum.
Hiç böyle bir şey düşünmedim gadası. Çünkü insan bazı şeyleri birilerine güven duyduğu insanlara anlatmak ihtiyacı hisseder. Karşı tarafın bu konuşulan şeyleri bir başkasına anlatması tabiki bir ihtimaldir. Yalnız şöyle de bir durum söz konusudur. İlahi adalet kısmını hiç akıldan çıkarmamak gerekiyor. Kötülük yapan bir insan bunun cezasını kat be kat fazlasıyla çeker.
@Ms26Ms benim tek ve en yakınım burada.. Onunla her konu hakkında konuşabilirim ve bi an bile düşünmedim öyle bişey, düşünmem de.. Reel hayatımda da bi dostum var canım kanım olan onunla da her şeyi konuşurum güvenirim.. Keyifli geceler..
Vallaha ne yalan söyliyim dertleştikten sonra pişman oldum ve korktuğum başıma geldi bunları bana karşi kullandilar başkalarına anlatılar sen sen ol kimseye derdini anlatma anlatıcaksanda onu iyice tanı şimdiki insanlar birbirinin kuyusunu kazıyolar bisey yapmasan bile bu devirde
Evet bir kaç kere bu olay başıma geldi. Karşıdakini insan yerine koyup bir derdini anlatıyorsun ama o bunu kendi lehine koz olarak kullanıyor. Bu olay her insanın başına en az bir kere gelmiştir eminim ki. Bu yüzden bende daha ketum ve daha sert bir yapıya büründüm. Artık çok yakında bulduğum insanlara bile kendimi açmıyorum. Böylelikle kendimi daha güvende hissediyorum.
Dertlestigim kişiler güvendiğim insanlar oluyor beni anlayan anlayabilecek insanlarla konuşurum o olayları. Eğer bu durumu koz olarak kullanırlarsa kendileri bilir
Ayıp ettin. Benim bütün düşmanlarımla aynı sofrada yemek yemişliğim var😄 Koz verdiğimi düşünmedim değil, hiç kimseye koz verecek kadar güvenmedim onlarda beni buna pişman etmediler😄