İnce düşünceli bireylerin daha fazla incinip kırıldığını düşünüyorum. Her şeyi ince ince düşünen başkalarını düşünmekten kendini düşünmeye fırsat bulamayan kişiler dünyada en çok kırılanlardır. Egolarını bir kenarıya bırakıp çevresindeki sevdikleri için çaba gösterirler onların dertlerine derman olmaya çalışırlar ama kendilerini yavaş yavaş tükettiklerinin farkında değildirler. İnce düşünceli olmak iyidir ama fazlası insanı çok üzer yıpratır yorar..
Kişilik & Karakter konusunda 10,9b cevap paylaştı.
İnce düşünmek bir tür duygu durum bozukluğudur. Tıpkı takıntılı düşünceler, ya da manik depresif haller gibi ince düşünmek de çoğu zaman acı verir, kurtuluş yoktur, yetiştirilme tarzı ya da ailevi problemlerle falan da alakalı değildir, öyle yaratılmışsınızdır o kadar..
İnce düşünmek birçok yapılası eylemden alıkoyar insanı, görgü kurallarının, adetlerin, geleneksel biçimlerin sürekli kafada tekrarlanmasıdır ince düşünmek fakat aynı zamanda tüm bu kuralların sorgulanmasıdır gerekliliğinin üzerine düşünülmesidir, normal bir düşünme biçiminde görülen düşündüğünü söyleme, söylediklerinin sonuçlarına katlanma gibi yetiler ince düşünenlerde görülmez, soruyu da sorar olası cevapları da verir ince düşünen kafasında, herhangi bir olumsuz cevap söz konusuysa sormaz o soruyu ya da o şekilde davranmaz.
İnce düşünen karşısındakine göre davranır, her türlü detayı kafasında toparlayıp bir sürü çıkarsamalar yaparak karşısındakinin rahatsızlığına sebep olabilecek herhangi bir söz ya da davranıştan kaçınır.
Kişilik & Karakter konusunda 14,4b cevap paylaştı.
Evet fazlaca düşünceli olan insanlar yapısal olarak alıngan oluyorlar. Bu da çabuk incinmeye yol açıyor. Çokça düşünmemeli her detayı ve insanları Gereği kadar düşünmek lazım. Kendimizi de bu düşünceye koymamız lazım. Kendimizi biz unutursak eğer, karşımızdaki kişinin bizi düşüneceği fikrini de unutalım. Herkes kendine verecek ki değeri karşıdan da alabilsin.
Evet bu kadar ince olmasına gerekte yoktu aslında ama öyle biriyim.😄 İnce düşününce, ufak tefek ne varsa bunları da kafana takıyorsun ister istemez. Fazlasının çokta iyi bir şey olduğunu söyleyemem fakat yine de diğer insanları gördükçe “iyi ki böyleyim” dediğim çok anda yaşadım.
Ben zamanında incindim de geldim o yüzden fazla incinemiyorum. İnce düşünmek iyidir ve kişiye zarar vermez. Ne düşünürsen düşün karşındaki insanlarla belirli mesafeyi koyabilir ve bunu koruyabilirsen herhangi bir sorun yaşanmaz.
İnce düşünceli biriyimdir. Ayrıntılarda gezmeyi severim. Bu durumu daha çok incinmemek için bir koruyucu olarak kullanırım. Sadece kendimi değil karşımdakini de önemsediğim içindir. 👒
Bu maalesef evrenin işleyişi gibi bir şey. İnce düşünen, hassas olan her insan bu duyguyu yaşamak zorunda kalıyor. İnsan oğlu acımasız ve çiğ süt etmiş. Tam tersi olması gerekiyor. Yani el üstünde taşınması gereken insanlar daha çok eziliyor.
Ne yazık ki öyle oluyor kendimden pay biçerek söylüyorum. İnce düşünen insanlar detaya girdiği için maalesef o detaylar boğuyor. Ama ben zamanında fark ettim ki her konuda ince düşünmemek gerekir. Eğer bir konuda işe gelecekse yapılacaksa onu her yönüyle düşünebilirsin. Yani oturur faydasını zararını hesaplarsın ona göre işine başlarsın. Ancak ikili ilişkilerde yapılan her davranışın ya da her sözün acaba ben de bir şey mi ima ediyor şeklinde düşünmek tamamen paranoyaklık ile alakalı.
Merhabalar.. Yaşayıp öğrendiğim deneyimleyip gözlemlediğim şeylerden bir tanesi de ince düşününce evet incinir insan. Kimseyi öyle gereğinden değer verip, alınır mı darılır mı; kırılır mı; şöyle mi yapsam iyi olur böyle mi olsa iyi olur vs diye ince ince düşünmeyeceksin. Düşündükçe tepene biniyorlar, hassaslığını bilip kırıp atıyorlar. Kaba olcaksın, üzülürmüş alınırmış darılırmış öyle ince ruhlu olmaya gerek yok. İyi günler..
"İncelikler yüzünden"hayatımı hep ince ve hassas bir düzlemde geçiriyorum. Bazen öylesine canınız yanıyor ki dışarıdan yıkılmaz bir duvar gibi görünen bedenimiz karşımızda ki kural tanımaz kişiler yüzünden yerle bi oluyor onu da tolere ediyorum veya etmeliyim böyle bir kısır döngü işte. İnsanlığa olan inancım ve değerlerim ağır basıyor hümanist yanımı görmezden gelemiyorum hassasım hemde çok fazla kâr zarar hesabı da gütmüyorum ama "can kırıklarımı" da toparlayacak gücüm kalmadı.
Evet maalesef. İnce ayrıntılara takılan her insan incinmeye mahkumdur. Çünkü durum sırasında o anı irdeledikçe söylenen lafların altında bir şey aranır. Bana neden öyle dedi, niye şu şekilde göz devirdi veya baktı dediğimizde kafaya takacak bir durum illa ki bulunur. Bu da incinmeye yol açar. Açıyorda…
Kesinlikle öyle. Ama çoğu insanın öyle davranmadığını hatta karşı tarafı kötü hissettirmek için çabaladığını görünce bir tık üzülüyorum. Yapamıyorum ben ufak şeye kırilıyorsam insanlarda kırılıyordur diye düşünüyorum.
Yok öyle olmuyor o işler. Denendi onaylandı zor değil kalpsiz olmak. Görmezden gelmek, kötü davranmak hiç zor değil hemde. Mutlu olduğunu sanıyorsun ama hepsi sahte. İlizyonların olduğu bir fanus içinde yaşıyorsun. Gerçek mutluluk kalpsiz olmak değil, insan olmaktır. Tüm hislerini yaşamasıdır. Hislerini kaybetmeyen insanlar mutludur en çok. Üzülmek, kırmak kırılmak, gülmek eğlenmek, zevk acı hepsi bizim hislerimiz. Hepsi birbirinin bütünü. Hayat her şeye rağmen mutluluğu bize sunar gözümüzün önündedir. Farklı yerlere bakarsan eğer ayağının altında ezilir gider o mutluluk sessizce. 🦁
Evet bende öyleyim. Herşeyin her lafın altında bir şey arıyorlar insan.. Yoksa bile var gibi gelmeye başlıyor sonra.. Çok düşününce muhakkak bir şey bulunuyor...
Oyle gercekten. Sen herkesten daha hastasıdır daha çok düşünmelisindir. Gölgen karşındakine gelirse onu rahatsız eder mi diye dizisinin dizisini düşünürsün sonuç kimseye yaranamadım gibi olan hep sana olur