Duygular bizi sarar. Bazen sıkı bir kemer gibi. Baş edebilir misiniz duygularla? Hangi duygunun yenilmesi zor, hangisinin kolay oluyor sizde?Duyguları yöneten insanlar en başarılı olanlar bence. Ben öfke ile baş etmekte zorlanıyorum. O beni yeniyor kısa süreliğine de olsa. O kısacık zaman herşeyi yerle bir etmek için yetiyor bana. Duygularım yoğun geçiyor hemde her duygum böyle.
Kişilik & Karakter konusunda 10,9b cevap paylaştı.
Kesinlikle özlem..
Beraber geçirilen tekrar tekrar etmesi istenen güzel bir günün ardından, aradan iki gün geçmesine rağmen onu görememek içinizde bir burukluk hissi oluşturur özlersiniz onu saçının kokusunu, suratındaki gülümsemeyi, sizle uğraşmasını sıkıştırmasını, elinizin vücudunda dolaşmasını sizi öpmesini beraber konuşmayı gözlerini içine bakmayı elini tutmayı özlersiniz ve hayal edersiniz bir dahaki buluşacağınız günü ve o günü iple çekersiniz...
Nefes alamaz olursun, ruhun bedenini terketmiştir, yapayalnız kalırsın dünyada, o çok uzaktadır, çığlık atarsın içinden, ağlarsın, koşup gitsen varamayacağın mesafededir, sanki bir kâbustur başına gelen, nefes alamazsın, boğulursun, havada onun nefesi yoktur, yok olursun..
Merhaba, İnsan kendi duygusuyla baş eder de en zoru başka insanın duygusu ila baş etmektir. Ne demek istiyorsun diyeceksiniz anlatayım izninzle Birinden ben nefret ediyorum ama ben bunun ile mücadele edip bunu alt edebilirim değil mi? Elbette. Ama bir başkası benden nefret ediyor olduğu zaman ben bununla baş edemem, "ağzınla kuş tutsan yaranamazsın". Derler ya işte ondan Ben birine aşığım, seviyorum ona karşı duygularım var diyelim eğer ben alt etmem, duygumu yenmem gereken bir nokta olursa şayet bununla yine baş ederim. Ama aynı durumda aşık ve duygusu olan taraf için tek başıma mücadele edemem. Ben sevmiyorsam o sever hâla belki. Örnekler sınırlı değil çoğaltılabilir ama elim biraz ağrıyor kusura bakmayın 😊🙏 Yani demem o ki; insan kendini bilir sahip olur da, bir adım uzaktakinin ne olduğunu ne bildiğini aşamaz. İyi akşamlar dilerim sağlıcakla kalın 🙏
Öfke ile gelen fevri davranışlarla baş etmekte zorlanıyorum. Aslında o an kendimi bir şekilde sakinleştirsem fevri davranışında ortaya çıkmasını engellemiş olacağım. Ama sonra sonra Bu yaptığım durumun çok çok yanlış olduğunu ve bununla bir şekilde başa çıkacağımı kendime şartlamış oldum. Çünkü anladım ki bu davranışın anlık olup sadece karşı tarafı kırdığımı üzdüğümü ve bana ancak zarar verdiğini geçte olsa fark etmiş oldum. Ancak Zararın neresinden dönersek kardır derler ya. Ben bundan sonrasına odaklandım.
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Öfkelendiğim zaman zorlanıyorum bazen. Çünkü bazen aniden gelen öfkeyle ne yapacağımı şaşırıyorum olaylar karşısında. Ama çoğunlukla bastırabiliyorum öfkemi. Bazen de yenik düşüyorum.
Bütün duygularımla baş edebiliyorum. Fakat özlem duygusu ile baş edemiyorum. Bu duygu bana yapmamam gereken herşeyi yaptırıyor. Kendi koyduğum çizgileri kendim ihlal edebiliyorum, öyle ele geçiriyor beni.
bence acıma duygusu ile baş etmek zordur çünkü acıma duygusu hayatımıza yön verir bazen pişmanlıklar bazen güzellikler getirir duygu sömürüsünden hiç hoşlanmıyorum ben ya