+1 yılHayal kuramadığımı fark ettiğimde istemsizce gerçekliğe çekiliyorum kafam artık kısa da olsa kendini kandirmiyo tüm hayatı tüm gerçekleriyle yaşamak gerçekten zor sanırım toplum sayesinde mental sağlığımız bittiğinde yani ruhsal olarak tamamen tukendigimizde büyümek zorunda kalıyoruz
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Kişilik & Karakter konusunda 22,6b cevap paylaştı.
+1 yılSabahlara kadar ağladım ağladım ne annemi çağırabildim ne babamı çağırabildim çünkü sebebi söyleseydim yani neden ağladığımı neden ağlama krizlerine girdiğini söyleseydin bana kızacaklardı biliyorum sustum öylece uyudum işte o zaman anladım yani ağlayınca artık hiçbir şeyin değişmediğini anladığım anda aslında bu hayatın ne kadar gaddar ne kadar adaletsiz ne kadar iğrenç ne kadar pis biri olduğunu anladım yani gerçekleri karşı gözümü açtım artık ben de herkes gibiyim acımıyorum ya da herhangi duygusal hiçbir şey yok içimde hiç kimseye karşı.
15 Yorumla- +1 yıl
teşekkür ederim ayhanella😌🍫🍫🍫🍫
- +1 yıl
Abisisi jsjsj
- +1 yıl
Gıcık ksksks
+1 yılSanırım defalarca ve paslanma aşamasında hayat dersi aldığımda.
Yas olarak ise 25 i aştığımda olgun oldum diyebilirim.
Zaten hep büyük bir çocuktum. Hayat beni büyüttü. Savunmasız bir çocuk olmayı hak görmedi bana. Çocukluğu hep bir yük olarak gördüm. Onu üzerimden atmak istedim hep.
Çocukluk bana yakışmadı yapıştı adeta.
Içimde bir yaşlı ve bir çocuk yaşıyor. Kavga ve kargaşa halindeler. Çoğu kez yaşlı kadın kazanıyor. Hayata hep bitmiş gibi bakan kırış kırış gözleri ile yeniyor o küçük kızı.20 Yorumla
+1 yılBilmem. Olgunlaşmak demek benim için akıllı olmakdan geçiyor. E akıllanan insan hatalarını tekrarlamaz. Gereğinden Fazla cesur davranmaz, hayatını geleceğini gereksiz yere riske atmaz. İnsanlar onu gönlüyle seçer, o ise insanları aklıyla... bunu başarabilmişmiyim. Yok. E o vakit daha çok yolum var demektir olgunlaşmaya.
Daha ne kazıklar yiycem, kaç kere itilcem kakılcam düscem kalkıcam bilmiyorum. Tek bildiğim şey, ben olgunlaşıp aklıma başıma almadıkça benin burnum b... tan çıkmayacak.16 Yorumla- +1 yıl
Zeki ama çalışmıyor bizimkisi 😂
- +1 yıl
Al benden de o kadar. Hayir benim anlamadığım. Bir insanın başına gelecegi bile bile aynı şeyleri yapar mı ya 😅
- +1 yıl
Duygularıyla haraket ediyorsa yapar
- +1 yıl
Sanırım önce aklımızla yanasıp biraz temkinli olup sonra duyguları teslim etmeliyiz galiba. Gel bu sevgi pıtircıgına anlat iste. Gozümü bir açıyorum. Deli gibi aşık olmuşum. Gozüm kor olmus😔
- +1 yıl
Yani kalbimizin götürdüğü yolu aklımızla gitmeliyiz ama kalbe laf anlatamazsın ki
- +1 yıl
Anlamıyor anlamıyor yok. Yani aşkta kazanmak icin aklımızı dinlemek gerek. Ama şöyle bir şey de var. Eğer hala aklın başındaysa aşktam söz edilir mi?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
13Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılMerhaba
İnsan olgun da doğar denklemine eşit bi düzlükte yol alıyorum.10 Yorumla
+1 yılMerhaba Ayhan.
Bu soruda karşılaşmak varmış. Ben olgunlaştığımı hayatımdaki herşeyden vazgeçip 1 odada 4 ay kimseyle muhatap olmadan yaşadığım da fark ettim 😄12 Yorumla- +1 yıl
Rica ederim ne demek 😄
Bundan bir kaç sene öncesiydi. Çok kötü bi durumdaydım resmen bitmiştim. Yanımda dostum dediğim tek bir kişi bile olmadı. Kendi başıma kalktım ayağa. şu an ne o insanlar var hayatımda ne de eski ben. Kötü bi serüvendi benim için ama iyi ki de olmuş diyorum. Etrafımdaki insanları tanıdım, kendimi geliştirdim. Bu olaylar zinciri benim miladımdır. Bu olaylardan sonra büyüdü karakterim, bu olaylardan sonra keşfettim gerçekleri
14 Yorumla- +1 yıl
Neymiş gerçekler?
- +1 yıl
Birisini çok iyi tanımak ona güvenmek için yeterli değilmiş bunu öğrendim mesela. İnsanların karakterini okuyamadıktan sonra kendisini tanımak tamamen boş. O zamanlar çevremde çok içten pazarlıklı insanlar varmış biraz geç fark ettim. O olaylardan sonra da kimleri hayatıma soktuğuma çok dikkat ediyorum
- +1 yıl
Evet herkesin altından her şey çıkabiliyor. Uzun yıllık arkadaşların bile eskisi gibi kalmıyor.
+1 yılKadına yalakalık ve köpeklik etmeyi bırakıp, şiddet, taciz, tecavüz yaygaralarına ve iftiralarına kulaklarımı tıkadığım zaman.
10 Yorumla
+1 yılBüyüdüğümü hissediyorum. Olgunlaştığımı düşünüyorum. Ama tam anlamıyla ne zaman olucağını bilmiyorum.
10 Yorumlaİnsan kendisini kötülükten alı koyduğunda olgunlaşır
10 Yorumla
+1 yılHayatta kaybetmeninde olduğunu anladığım zamandı sanırım.
10 Yorumla
+1 yılEskiden olsa muhtemelen karakolluk olacağım bir durumda fark ettim. Sinirime hakim oldum.
10 Yorumla
+1 yılHer gidenin ardından ya da her kaybettiğimde durmak yerine devam etmeye başladığımda
10 YorumlaYalnız bırakıdığımda aslinda yalnız olmadığımı öğrendiğimde.
40 Yorumla
+1 yılTam da bu aralar. Yaşadıklarım o kadar ağır ki kaldıramıyorum artık. Yaşadıklarımı paylaşacak kimsem yok. Ki anlatamıyorum zaten
10 Yorumlaİnsanları affetmeye başladığım zaman. Dünyanın , insanların , evrenin ve duyguların dilini anlamaya başladığım zaman olgunlaştığı mı hissettim..
10 Yorumla
+1 yılBir kadından vazgecmeliyiz kadonsiz da hayat olur dediğim de
10 Yorumla
+1 yılİlk terk edildiğimde baya değişmiştim şu an yaşıtlarıma göre daha olgunum
10 Yorumla
+1 yılÇocuk yaşta ölümü arzularken
252 Yorumla- +1 yıl
Biz ona ergenlik diyoruz
- +1 yıl
@kristal_kalp benim ki ergence bir arzulama değil di
Boyumu kilomu ya da yanlızligimdan dolayı ölmek Arzum yoktu
Kilom yerinde gayet sosyal
Boyum nispeten uzun
Yaşıtlarıma göre güçlü birisiydim - +1 yıl
Neyden dolayı ölmek arzun vardı?
- +1 yıl
@kristal_kalp dünyanın acımasızlığını farketmiştim
Bildiğim tüm doğruları sorgulamış
Ve bunların doğru olmadigina karar vermiştim
Yediğim içtiğim hiç bir şeyden
Arkadaşlarımla takılmadan zerre zevk almıyordum
Hala neden intihar etmedim nasıl dayandım bilmiyorim
Annem babam ölse
Çok büyük konuşmayayım evlâdım ölse o kadar kötü olmazdım herhalde - +1 yıl
Hiç kendine zarar verdin mi? Umarım yapmamışsındır.
- +1 yıl
@kristal_kalp kendime hiç zarar vermedim
Sadece balkona çıktım
Ayağımı sarktım
Atlasam nolur acaba diye çok sakince düşündüm
Ağlama ya da heyecandan kalp atması filan yoktu
Annem üzülmesin diye intihar etmemiş de olabilir - +1 yıl
@Seoyu benim sorunum daha çok doğrular ile alakalıydı
Ailevi çok da abartılacak bir sorunum yoktu
- +1 yıl
@Seoyu Aynı bahsettiğin gibi yaşama amacım yoktu
Tam anlattın - +1 yıl
Bunalımda mısınız? Nedir bu karamsarlık? Canlanın biraz. Dibe bırakmayın kendinizi. Yüzeye çıkmaya çalışın.
- +1 yıl
@kristal_kalp şu an sorunum yok
6. sınıfa giderken vardı
Çoktan aştım durumu😊😊 - +1 yıl
Yarim sene ya da 1 ay sürdü
- +1 yıl
Ergenlerin yaşadığı basit dertleri yaşamadım bee 😂😂
- +1 yıl
@kristal_kalp bugun bile üniversiteye gittigim halde 2 cift kiyafetim var her ciftini 1 hafta giyiyorum ( 2 gün okula gidiyiruz)
Saçım kısa
Koku sürmem
Yanı millet ne düşünür diye çok takmıyorum
Bunu 30 yaşında birisi yapar
- +1 yıl
Bunlar bana biraz ergenlik geliyor ama siz bilirsiniz. Ergenlik zamanına böyle iniş çıkış zamanlar olur. Büyüyünce geçet zaten.
- +1 yıl
@kristal_kalp sen hiç felsefik bunalım geçirdin mı
Insanlar genelde üniversite çağlarında yakalanıyorlar ve baya intihar eden var?
- +1 yıl
Kızlar benim cok-da umurumda değil di
Ya da yakışıklı filan olmak
Ben kendi tipiyle bedeniyle barışık birisiydim
Benim çektiğim hastalığı başka ergenler çekse kafayı yerdi ben s. i. kkime takmadım
- +1 yıl
Muhtemelen iyi insansın ama bilmedigin konularda olabilir
- +1 yıl
@kristal_kalp muhtemelen sana öğretilen kültüru dini adam akıllı sorgulayıp araştırmamışsın
O yüzden felsefik bunalım hakkin da en ufak bir empatin olamaz
Biz sizin düşünmekten bile korktuğunuz deryada senelerce yüzüyoruz
Defalarca boğulma tehlikesi gecirsekte
Bir defa bu deryaya ayağını daldıran daha vazgeçemiyor
Uyuşturucudan vazgeçebilirsin ama bir defa vu deryaya adım attın mı vazgeçemezsin - +1 yıl
Bir kere fiziksel özelliğin ya da insanları umursayıp umursamamanın yaşla bir alakası yok. Ayrıca felsefik bunalım nedir? Bulaşıcı hastalık mı :D Gerçekten ilk defa duydum. Üniversite çağlarında insanlar olgunlaşıyor, büyüyor. Zihinsel anlamda büyüyor çünkü yaşıtlarımdan biliyorum. Hiç öyle fazlaca intihar olayıyla karşılaşmadım.
- +1 yıl
Düşünmekten korktuğumhz derya da neymiş?
- +1 yıl
@Seoyu bak sen de bu durum var mı bilmiyorum bunun tek çaresi hayat amacı bulmak
Yetimlere yardım et
Sokaklarda ki hayvanatta yardım et
Onların suratında ki gülümseme
Seni kendini işe yarar hissettirecek
Ve anlamsız dünyanı anlamdiracaktir
Farklı iyilik konseptide deneyebilirsin
Tek değilsin
Toplum da bizim gibi " değişik " lakabı verilen dünyanın her yerinden insanlar var
Efe aydal yorumalrdan çok kardeşlerimiz olduğunu görürsün
Sana " cüceloğlu nun gerçek özgürlük kitabını ve izzet gullunun tüm kitaplarını ve denemeleri öneriyorum - +1 yıl
@kristal_kalp güzel insan her insan düşünmüyor zaten
Insanlar kaçma eğilimde
Benim bahsettiğim olay felsefik bunalım geçirenlerin geneli üniversite çağlarında bunu yaşıyor en azından turkiyede böyle
Insanların çoğu böyle olsaydı
Emin ol türkiye entellektuel ve idealist insan yuvası olurdu - +1 yıl
Farklı iyilik konsepti? 😂😂😂
- +1 yıl
@Seoyu bak bazen insan çok aceleci davranır acele hüküm verir
Efe aydal gibi nice insan bu yolu geçti
Ureticeksin
En azından senden sonra gelen kişiler için çabalayacaksın
Hemen acele etme
Ben kolay kurtulmadım
Kimse kolay kurtulmadı
Dediğim kitapları oku
Izzet gullunin ikna ve telkin metodu bile bambaşka bir felsefik alt yapıya lazım
Cüceloğlu da hayata farklı gözle baktırıyor
Denemelerde farklı felsefe düşünürlerinden parçalar görüyorsun - +1 yıl
@Seoyu bunu ılk yasayan sen degilsin unutma
Senden öncekilerin lafını dinle
Senin bu konuda abin sayilirim😊 - +1 yıl
Siz kafanızda mükemmel bir dünya tasarlamışsınız ve ona göre yaşamaya çalışıyorsunuz. Gerçekler kafanızdaki gibi çıkmayınca da karalar bağlıyorsunuz. Taktiğiniz yanlış. Uyum sağlamanız gerekiyor yoksa ayrık otu gibi kalırsınız. Hayatı kuralına göre oynamanız gerekiyor. Eğer şikayet ettiğiniz şeyi düzeltecek kadar iddialıysanız bunu ancak düşünmeyen insanların arasından geçerek yapmalısınız. Başka çözüm yolu yok.
- +1 yıl
Ayrıca Doğan Cüceloğlunun kitapları psikoloji kitabı felsefe değil?
- +1 yıl
@kristal_kalp kimse kimsenin ne yaşadığını nasıl yaşadığını hayata nasıl baktığını bilemez. Siz biraz önyargılı davranıyorsunuz. kendi kafamizda kurdugumuz bir dünya yok sadece diğer insanların yaşadığı gibi yaşamak istedik. Ayrıca kimseye uyum sağlamak zorunda değiliz hepimiz farklı cicekleriz kimseye bir şeyi çaktırmadan yapmak zorunda falan da degiliz
- +1 yıl
@Seoyu peki ağıt yakmaya devam et o zaman
- +1 yıl
@Seoyu https://youtu.be/25XFfUwzwPs
Efe aydalı dinle lütfen
Bak tekrar söylüyorum
Beynimiz bu duruma adapte olma eğilimli
Evet kafamız çok güzel çalışıyor ama
Zamanla bazı şeylerin farkına varıyorsun
Ve o çıkmazdan çıkıyorsun - +1 yıl
Bu durumda olma sebebin biraz da
Çevre ve doğru bildiklerinin yanlış çıkması
Zamanla beynin sindirecek
Yavaş yavaş oturacak
- +1 yıl
@lutfetmedinizefenim Attığın videoyu dinledim ve şu an şok geçiriyorum. Şu intihar eden çocuğun anlattıkları özellikle
Ben de öyleyim gerçekten tam anlatılan gibiyim ve anlatılanları o kadar iyi anladım ki. Bende o çocuk gibiyim. Hatta bi iki gün önce bu konuya benzer uzun bir soru sormuştum ksden ama sonra sildim. Çünkü kimse anlattıklarımı anlamadı videoda dediği gibi uzaylı gibi kaldım. Ben sürekli kötülerden bile daha güçlü olmayı hedefliyordum. Herkesi iyiyi güzeli göstermeye çalışıyordum. Attığın video şu an çok etkiledi beni. İnanamıyorum 😮 - +1 yıl
Anlatılanların her biri o kadar doğru ki kelimesi kelimesine katılıyorum.
- +1 yıl
@kristal_kalp en başta saçma sapan yorumlar yazıp bizim kalbimizi kırıp dalga geçmiştin
Açıkcası sana sövmeyi düşünüyordum
Ama iyi ki sana kaba davranmadım
Ve senin de bu durumdan kurtulmaya vesile oldum
şu an cidden kendimi işe yarar ve mutlu hissettim
Sevinçten gözlerim yaşardı
Sen de kimseye bir şey ispatlamaya çalışma
- +1 yıl
Telefonu fırlatış jsjsksjanaj
- +1 yıl
Amacım kalbini kırmak değildi. Sadece sürekli karamsar takılmaman için öyle konuştum. Bir de bana özelden mesaj atsana bu yorumları çok doldurduk :D
- +1 yıl
Sorunun sahibinin bildirimlerini düşünemiyorum.
- +1 yıl
@kristal_kalp takip attım mesaj atabilirsin
- +1 yıl
@Seoyu sen yolladıkları mi izledin mi
- +1 yıl
Şimdi izledim gerçektende tam dediği gibi çevremizde etrafimiz da çok az insan var ve hepsi aynı dar kafaya sahip Ama maalesef ben etrafımi geliştirebilecek yapıda değilim. Çok küçük bir yerdeyim ve burdaki insanların hepsi aynı. Ayrıca doğru bildiklerim yanlış çıkmadı yanlış olduğunu bildiğim halde inanmak istedim ben. Fazlasıyla hayal kırıklığına uğradım.
- +1 yıl
@Seoyu Ben etrafımı geliştirebilcek yapıdayım. Kendime güvenim tam. Sadece çok çalışmam gerek.
- +1 yıl
@kristal_kalp iyi kolay gelsin sana o zaman 😊
- +1 yıl
@Seoyu üniversiteye gidince o cevren değişir be
Hâlâ olgunlaşmadm yaş 29
20 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,9b cevap paylaştı. Aslında çok olmadı bir kaç ay oldu
10 Yorumla
+1 yıl18imde hayat benim için başladı.
10 Yorumla
+1 yılDoktor surup yerne hap vermeye basladigindan beri
10 Yorumla
+1 yılOlgunlaştığımdan emin değilim
10 YorumlaSaflığım üstümden gittiğinde
14 Yorumla- +1 yıl
Saflık gidilebilen bir şey mi? Nasıl yaptın bunu? Ben de bazen saf kalabiliyorum.
- +1 yıl
@kristal_kalp ben yapmadım insanlardan gördüğüm muameleler sonucu kendi gelişti
- +1 yıl
İyi niyeti suistimal ediyorlar.
- +1 yıl
@kristal_kalp evet
+1 yıl9 yaşında babamı kaybedince
10 Yorumla
+1 yılHep böyle hissediyordum
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılBu yıl
20 Yorumla Henüz o seviye açılmadı
10 Yorumlahayat şartları :)
10 Yorumla
+1 yılHep olgun adam😎
10 Yorumla
+1 yıl17 yaşında ilk aşık olduğum çocuk terk edince...
10 Yorumla
+1 yıl15 yaşımdayken
10 Yorumla
+1 yıl23 yaşımda
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 5,3b cevap paylaştı. Yaş aldıkça
00 Yorumla
+1 yılHenüz değil
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri