Kişilik & Karakter konusunda 10,9b cevap paylaştı.
Özlemek güzeldir o kişiye bir kez sarılabilmenin hayalini kurarak koca bir günü geçirebilmektir. onu karşında kanlı canlı gördüğün an ilk söyleyeceğin kelimeden, son söyleyeceğin kelimeye kadar hepsini kafanda kurmaktır, binlerce farklı kombinasyon yapmaktır. onun neler diyeceğini tahmin etmeye çalışmaktır. onun da sana aynı şekilde sarılıp sarılmayacağını merak etmektir, sen ona sarılırken onun gözlerini kapayıp kapamayacağını bile düşünmektir. o anı hayal ederken, eskiden duyduğun anda seni sarhoş eden kokusunu hatırlamaya çalışmaktır tekrardan, üstünden zaman geçtiği için hafiften zorlanmaktır. bazen sırf bu hayali kurarken, o kokuyu hatırlarken zorlanmamak için ilk gördüğün kozmetik dükkanına girip parfümünü bileğine sıkmaktır. ve tabi tüm bunları yaşarken gözlerin hafiften dolmasıdır.
Özlemi yenemez insan özlem daima galip gelir alt üst eder bizi. Özlem duygusu çok kuvvetli bir duygudur ne kadar uzak durmak istesek de duramayız bu duyguyu bastıramayız. Hepimizin bir yerlerde özlediği değer verdiği kişiler vardır, keşke bu duygu ile daha kolay baş edebilmenin yolu olsaydı ama yok. Özlem duygusuna anca alışabiliriz o da nereye kadar sürerse. En zoru hiç gelmeyecek olanları özlemektir onları düşünmektir, gelmeyeceğini bilirsin sesini duyman görmen imkansızdır ama yine de özlersin umut edercesine..
Bu biraz insanın kişiliği ve özleyeceği şey ile ne kadar yaşanmışlık olduğu ile ilgili durum sanırım. Çok fazla anı biriktirmek alışkanlığa da döner. Bu da 21 güne kadar akılda sürekli kalıcılığa yol açar. Eğer özlemi yenmek istiyorsan ekstra görme, duyma, isteme çabasını yenmek gerekir. Sonrasında yavaş yavaş her şey düzene oturur. Maksimum da 3 ay ve 9 ay arasında her şey ve herkes unutulur.
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Özlemek gerçekten çok zor. Hele bide karşılıksız özlüyorsan o daha da zor. İşte o zaman ölmüyorsun ama sürünüyorsun. Çünkü özlemini dindirecek ne bir ses ne de bir mesaj alıyorsun. Öylece kendi kendine geçsin diye bekliyorsun.
Ben ozledigim zmn yanina gidiyorum ( erkek arkadasin, normal arkadaslarimi ozledigim zaman) ya da ariyorum sacmaliyorum. Oyle ozledigim cok kisi yok ztn bir kac kisiyi ozluyorum gun icinde. Abimi cok ozluyorum Turkiyede yasadigi icin onunlada goruntulu konusup tatil planlari yapiyoruz boyle yeniyorum ozlem duygusunu.
Kendisiyle ilgilenerek, saçlarına bakarak, oje sürüp silip tekrar sürerek, makyaj yapıp temizleyip tekrar avangard bir makyaj yaparak onu da silip ağlayarak, ağlamak bittikten sonra kendine kızıp gidip alışveriş yaparak yani kısacası vücuduna kalbine hükmederek özlemezsin. Kalbin seni değil sen kalbini yöneterek 😄
neyi özlediğinle doğru orantılı ve çok özlersen bir şekilde o sana geliyor ama öyle ama böyle biraz geç olsa da bir fırsatını bulup geliyor bunu yaşıyorsun diye düşündüm
Bir yandan acı verici, bir yandan güzel hissettiren, hatıraları canlandıran, eskilere döndüren bir his özlem. Üzülerek söylüyorum, eğer ki duygusuz birisi değilsek özlemi asla yenemeyiz. Özlem duymak hayatın bir parçası, elimiz kolumuz gözümüz ağzımız burnumuz kulağımız gibi ayrılmaz bir parça olmuş artık. Öyle bir yer edinmiş ki içimizde, yeri gelir iyi hatıralarınızın olduğu düşmanımızı bile özlettirir. Özlem kısaca dediğim gibi; hem iyidir, hem kötü...
En son bı sarıldık sımsıkı, sonra ben okuduğum yere döndüm. Sonra bı vedalasamadan ayrıldık iki yıllık dolu dolu geçen ilişki öylece vedalasamadan bitmişti ve bilmiyordum o zaman ki sarilisimizin son sarilisimiz olduğunu.
Özlemi onun yokluğuna alışmakla yenersin. Onun varlığını içinde taşırsın ama yanında olmayışını da bir şekilde kabul etirirsin böylelikle özlemini de yenmiş olursun.
Bence insan özlemi yenemez. Sadece kendini avutur, özlediğini bilse de umut etmekten bir türlü vazgeçmez buda insanı çok kırar. Bunun için alışır, alışmaya çalışır.. Özlemi yenemez..
Özlem’i yenmenin tek yolu özlenen kişi veya her neyse ona ait şeyleri bir an önce unutmak zihnini başka şeylere odaklamak ona ait şeyleri hatırlamayarak
Yenme. Özleme duygusu insanı yıpratmaz. Özlediğin kişiyi öldürüp cesedini bir yere gömmediysen yani bir vicdan azabın yoksa özlem duygusu zararsız, insancıl bir duygudur.
Özlemek aslında zor bir şey. Özlemek için gerçekçi gerekli bir sebep lazım. Anamı özlerim babamı özlerim kardeşlerimi özlerim. Rahmetli dedemin o açık yürekliliğini özlerim.. Duygularımı değeri hakeden insanlara bağışlarım