Bir genci gördüm, hayıflanıp duruyor üniversiteyi kazanamadığına. Ona pandemi sürecini, fakülteye başlayanları biraz anlattım, sonrasında durdu '' aslında geç kaldım demekle hata ediyor bile olabilirim, seneye daha farklı olacaktır, ben en iyisi daha sıkı çalışayım, çok teşekkürler.'' dedi.
Bir tanıdığım var, bir malı zamanında almadığına bin pişman, geç kaldım diyor da başka şey demiyor. Elindekileri konuştuk, maddi yahut manevi olarak bunca zamanda kazanımlarını konuştuk. Sonrasında manevi anlamda ne kadar sorunsuz bir hayatı olduğunu da konuştuk. Aksine birkaç durumdan bahsettim, kendi hayatındaki '' mal mülk '' dışındaki eksiklere de değindim, '' sanırım bu ürünü kaçırmak çok da bir şey kaybettirmedi bana '' dedi. Duruldu sonra... Belki de aslında geç kalmamış olduğunu anladı.Hakikaten düşünür müsünüz geç kaldıklarınızı? Ya da, belki de geç kalmaktan ziyade, anın kıymetini bilerek, şu anın hakkını vermektedir asıl sır, kim bilir?
Herhangi bir şeye geç kaldığımı düşünmüyorum. Geç, zaman ile alakalı bir kavramdir ve hayatimda zaman kavramina cok ehemmiyet vermem. Zaman kavramina bu kadar takilmak hayati yavaşlatır, morali bozar, eyfini kaçırır insanin. Bazen belki çoğu zaman birakmali anin tadını çıkarmaliyiz. Hem zaman kavramina yine bu kadar takilmak sürekli geç kalmışlık hissi verir. Saat gec oldu, gün bitti, hafta doldu vs vs. Bunlar hiç bitmez ve sürekli bir gec kalmışlık hissi olur içimizde.
Zaman kavramini ele alacak olursak hic bir seye gec kaldığımi düşünmüyorum. Yaşım henüz çok genç, hayat benim icin yeni başlıyor hatta belki baslamadi bile ancak dedigim gibi zaman kavramini göz önünde bulundurursak böyle.
Manevi olarakta bir seylere gec kaldigimi düşünmüyorum lakin yasimla alakali degil bu. Hayata bir kez geliyoruz ve kac yasinda olursak olalim bir seylere gec kaldigimizi düşünmemeliyiz. Gecip giden ömrün geriye dönüşü yoksa yapmadiklarimizdan pisman olmak yerine yapmak icin adim atmaliyiz.
Merhaba Geç kalmak bol miktarda bana göre. Her yaşın bi önceki yaştan alacağı varmış gibi geliyor zaman zaman. "neden geçen yıl gitmedim, niçin 5 yıl önce farketmedim, nasıl olduda dün görmedim" gibi hayıflanmalar ile sarılı bi dünya nede olsa. Yarın bugün için yapmadığım şeylere geç kalacağımı biliyorum, farkındayım...