Yüzsüz, arsız olan kişiye utanmaz denir. Utanmaz kişi toplum kurallarını çiğnediğinde pişmanlık duymaz, yüzü kızarmaz, her türlü terbiyesizlik arsızlık ona normal gelir ve kendinde bunu hak olarak görür. Benden uzak, Allah'a yakın olsunlar...
Utanmazlığın birçok tanımı var bana göre. Bunların en başında haksız olduğu halde haklıymış gibi davrananlar geliyor. Bunun bir de aynı anlama sahip ar damarı çatlamış sözü de vardır. Bu insanların suratı zımpara kağıdı gibidir. Ne dersen de sanki duvara konuşmuş etkisi yaratırlar.
Toplumun dayattığı bir şey utanması gerekmeyen konularda bile utangaç çekingen olmuş insanlar sonra ne oluyor böyle sosyal medyalar da gerçek hayatta yapmaya utanacakları şeyleri yapıyorlar
Kişilik & Karakter konusunda 22,5b cevap paylaştı.
Hep şöyle diyorlardı ben Türkiye’de iken görgüsüzün arkasına kazık sokmuşlar bu çatırtı nereden geliyor demiş yani o hesap ne kadar dersen de bir insan görgüsüzse Görgüsüzdür umursamaz🤪😅
Sinirlarini bilmeyen, insana yapisan, cekinmeden davranan, buyugunu kucugunu bilmeyen insana denir. Ben oyle cekingen biri degilim ama utanmayi bilen biriyim. Oz guvenliyimdir ama ar damari catlamis biri degilim. Utanmaz olmanin iyi bir sey oldugunu dusunmuyorum insan bazen utanabilmeli bu edeplede alakali.
Vallaha eskiden olsa bir şeyler yazardım artık ben de o grubun içerisindeyim😅 Toplumu değiştirmeye çalışırken bir bakmışın sen topluma ayak uydurmaya başlamışsın
Yaptığı hatanın hata olduğunu bildiği halde göz göre göre yapana utanmaz denir, herkes biliyor görüyor ve düşünki hata olduğunu da biliyor ama yinede yapıyor, ben buna utanmaz derim yani.
Karşı tarafa ters gelen ahlaki davranış eylemi kendisine ters gelmediği için utanma hissiyatı olmayabilir. Bazen insanların utanma ahlaki boyutu farklı olabiliyor.