Bireysel ve toplumsal ya da ikisine dair örnek verebilir misin? Yoksa sen bizden değil balıkgillerden olanlardan mısın? 🙃

Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz. Sen neyi unutmuyorsun, unutmazsın KScan?
#lumos01
#kedikafalilumos
#catwomen
Bireysel ve toplumsal ya da ikisine dair örnek verebilir misin? Yoksa sen bizden değil balıkgillerden olanlardan mısın? 🙃

Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz. Sen neyi unutmuyorsun, unutmazsın KScan?
#lumos01
#kedikafalilumos
#catwomen
Bir çok şey sayabilirim.
Sokakta şiddete uğrayan insanları film izler gibi izleyenleri unutmuyorum.
Patronun hakaretlerinden koruduğum için işten atıldığım arkadaşımın patrona yalakalığını unutmuyorum.
Yediğim kazıkları ve affetmiyorum. Zor günler geçti, ne oldu kazık atanın yanına ne kaldı..
Kalktım ayağa hemde çok güçlü kalktım. O an acı çektim, düştüm ama en nihayetinde şimdi mutluluğun tadını doyasıya çıkarıyorum..
Sonrasında kazık atanlar geldi kapıma ama ben bir insanı bir kez bitirdiysem ve bu gücü kendi içimde bulmuşsam bir daha asla geri dönüşü yok. Beni kaybeden bulamaz. Ancak sevdiklerime karşı esnek ve şefkatliyim diğerleri benim için leş, çöplük.
Ve çok sevdiğim bir söz var konuyla ilgili..
"Fırtına geçtikten sonra nasıl atlattığınızı hatırlamayacaksınız, nasıl ayakta kaldığınızı da.. Hatta fırtınanın dinip dinmediğinden bile emin olmayacaksınız. Ancak bir şey kesindir;fırtınadan çıktıktan sonra fırtınaya girenle aynı insan olmayacaksınız..
~Hariku Murakami~ "
Mutlaka fırtınalar, ayazlar geçiyor.. Öyle bir zaman geliyor ki sanki hiç yaşanmamış gibi geçiyor ve kurt sahiden de yediği kazıkları unutmuyor ve aynı kalmıyor..
Bir kişi başka birisine kazık atarak, çelme takarak, onu maymun ederek asla büyümez..
Bilakis küçülür küçücük kalır.
O dibi gören kişi ise sonrasında yeniden doğar küllerinden ve kendisini çöllerin ortasında susuz bırakan kişi ona bakıp üzülür, çünkü eski güçsüz kişiyi göremez..
Peki o çelme takan kişi ne kazandı?
Hiçbir şey.
Aksine bir insan kaybetti, eğer ona yardım eli uzatsaydı çelme takmak ve alay etmek yerine yardım eli uzatsaydı belki de bir dost kazanacaktı, dost kazanmasa bile insan kaybetmeyecekti ve insanlığını kaybetmeyecekti..
Çelme takanlar, kuyu kazanlar, insanı maymun edenler zafer sarhoşluğu içinde oluyorlar ama bunun sonrası da var.
Netice de hiçbir fırtına sonsuz olmuyor ve fırtınadan sonra, ayazdan sonra ayağa kalkan kişi öylesine güçlü oluyor ki ona çelme takanlar kuduruyor ve asla insanı geri kazanamıyorlar..
Anka Kuşu misali ayazı geçiren de küllerinden yeniden doğuyor 🕊
Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz sözü çok güzel bir söz, ben çok anlamlı buluyorum. Gerçekten derin bir cümle.
İnsan olan zaten yediği kazığı unutmamalı. İnsan yediği kazıkları hafızasında tutar ve bunlardan ders alır. Bu söz öyle bir söz.
Daha da sıralanır böyle..
Boşanma davası açtığım karım ve ailesi tarafından maruz kaldığım haksızlığı ölene kadar unutmam. Hukuk yoluyla burunlarından fitil fitil getirmeye yeminliyim.
Cevap
8Cevap
Abimin uzun bi süre whatsapp durumunun Kurt Kışı Geçirir Ama Yediği Ayazı Unutmaz olmasını unutmamışım ben de bak sen yazınca aklıma geldi yine😂
Kardeşimin gece yerim diye sakladığım çikolatayı yemesini ve çöpünü sakladığım yerde bırakmasını
İnsan yaşadıklarını unutmaz. Yaşarken şahit olduklarına. Ve olayların terse dönüp kasırganın patlayayacağı günü dört gözle sabırla bekliyorum.
duygusal bir zekaya sahibim yasadıgım her anı bir duygu ile bağdaştırıyorum kolay kolay unutmam ben
unutmayız tabikiiss
Haketmeden yaşadığım kötü durumları unutamıyorum.
Kafaya takmıyorum ve unutuyorum
Özgür bi insanı kafesin içinde kafese koydular
Yarı yolda vazgeçenleri
İhaneti dermişim 😂
Untamadigim bir çok şeyler var
ihanet
Ben Kurtuda unutmam
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?