Hata yapan insanın samimiyetine inanmak istediğiniz hâlde inanamıyorsanız bunun sebebini belirlemeniz gerekir. İstemediğiniz için mi? Hatayı yapan kişi kendini affettiremediği için mi? Hata yapan kişi kendini affettirmeye çalıştığı halde size yetmediği için mi?
Benden özür dileyen biri samimi, içtenlikle dilemeli bu özrü. Gerçek pişmanlık olmadıkça, vicdan muhakemesi yapılmadan, sadece mevzu kapansın, her şey kolayca unutulup gitsin, bedelin minimal düzeyi ödensin diye ikiyüzlülükle söylenen bir özür dilerim, madur edilen kişi tarafından kesinlikle hissediliyor, anlaşılıyor ve nihayetinde etkisi olmayan, dilde kalan, hayrı görülmeyen bir özür oluyor. Karşımdakini kolayca affeden, uğraştırmayan biriyim,%99 munis bir affedenim. Sadece yüzde birlik kısmı zor benim için. Çok uç haksızlıklara munis ve affedici olmayacağıma eminim. Adaletin ve gururumun saygınlığı gereği zaten olması gereken tavır da bu bence. İnsan önce kendi izzet-i nefsine, yani onuruna, gururuna sahip çıkmalı daima...🦄🍀🍏⭐❤️
Benim için yapılan hataya bağlı bir durum bu tamamen ve karşımdaki insanın kim olduğuna.. Benim hayatımda yeri önemli ise ve bana affı olabilecek bir hata yaptıysa affederim.. Ben de hata yapabilirim olabilir yani insanız neticede.. Sanırım bana yapılan iyiliği de kötülüğü de unutmam ben.. Affettiysem eğer sineye çekilecek bir şey olması gerekir.. Keyifli günler..
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Affetmek kadar zor bir şey yok. Hiç bir şey olmamış gibi yola devam etmek. Unutmak çok zor. İnsan bazen affeder ama yaşananları unutamaz. Çoğu kez yapılanlar yüzünden affedemez insan.
Yapılan hataları affeden bir insanım. Yapan kişi pişman olarak özür dilemiyor. Karşı tarafı suçlu gösterip, sırf kendi egosunu tatmin etmek için beni kurban seçiyorsa. Sen orada dur ✋ benim öfkem kabarıyor. Her dilenen özürü samimiyetle karşılarım. Şuçlu olduğu halde o özür dilenmiyorsa içimden affetmek gelmiyor. Gel gördü bazılarında özür dilemek boyun eğmek gibi bir algı var. Neden böyle anlaşılıyor anlamış değilim. Bir çoğu kazma, odun olduğun için ne gönül almayı bilir. Ne de affettirtmeyi. Demiyorum bütün erkekler böyle. Bazıları soruna çözüm bulmak istemiyor.
Affetemedikçe bir şeyleri sindirebilmek çok zorlaşıyor benim için bu yüzden içimde bir şeyleri bitirebilmem için affetemesem de kabullenmem gerekiyor, daha doğrusu geride bırakabilmem için… Gönlümde kırgınlıklar olsa da olan biten her şeyi affettim, biliyorum ki günün birinde yaşattıklarını yaşayacak bana zararı dokunan herkes, ki bunu görüyorumda… Yıllarda geçse takıldığın, her gece baş ucunda beliren düşünceler eminimki birilerinin vicdan sesi…
Klasik bir cevap olacak ama ne yaptığına yaptığı şeyin beni ne kadar üzdüğüne bağlı olarak affedip affetmeme durumu değişir. Ben pek affeden taraf değilim silip atmayı tercih ederim, bir şeyi defalarca tekrar etmeme rağmen beni anlamıyorsa o insan bir daha onunla işim olmaz. Enayi yerine koyuyorsa iyi niyetimi kullanıyorsa asla affetmem işim olmaz benden uzak Allah’a yakın olsun. Herkes hata yapar ama yaptığı hatadan ders çıkamayan özellikle iyi niyetle yaklaşan kişiye enayi gözüyle bakan biri affedilmeyi hak etmez.
Bu aslında hatanın neye ve kime göre olduğudur. Şimdi hatayı yapan hatasının farkındaysa affedilir. Ancak bu kişiye hakarete kadar giden bir durum geçerli değildir. Çünkü orada olay hatadan çok çirkin bir duruma dönüşmüştür.
Ama ben affederim çok uzatmam, hiçbirimiz 5dk sonra bu hayatta kalacağımızın garantisini veremez. O yüzden ne kin, ne öfke taşımam. Haa burada hatayı yapanda bunu bir daha yapmamak adına bir söz vermeli ki zaten aynı hatayı yapmaya çalıştığında o verdiği söz aklına gelsin.
Affetmek, çok derin ve içinde birçok duyguyu barındıran bir kelimedir. Affetmek, affedilen için değil affeden için önemlidir. Zihnin ve bedenin o kişiye karşı sürekli dolu ve kızgın olması kişinin kendisine zarar verir. Bu sebeple affetmek, fiziksel ve psikolojik sağlık için stratejik bir önemdedir. Çoğu zaman affetmek istesemde karşı tarafın kendini affettirme çabasını göremediğim için geri çekilirim.
Kendi adima konusmam gerekirse affetmek benim icin kolay. Kin tutabilen, nefret edebilen biri degilim. Ergenlik donemlerimde kin tutuyordum gordum ki bana bir katkisi yok zarari var huyumu degistirdim. Belki o kisiyle eskisi gibi olunamaz ama affetmek insanin kendisine iyi gelir. Kafani eskisi gibi mesgul edemez artik surekli neden boyle yapti ki ben bunu haketmedim diye duusnmeni engeller. O yuzden salmak gerekir bazi insanlari, yaptiklarini sirf kendimiz huzurlu olalim diye. 🌸
Sevdiğim biriyse karşımdaki, benim için affetmek refleks gibi bir şey. İstemesem de, affedilmek istemese de, özür dilemese de, ne yaptığının farkında olmasa bile istemsizce affediyorum ben. Üstünü örtüyorum. Onun yerine ben mücadele ediyorum yaptıklarıyla. Yüzüne vurmuyorum. Utandırmamaya, üzmemeye çalışıyorum. Kırgınsam, bu benim problemim dercesine, bu problemden koruyorum birilerini sanki. Değersizlik hissi böyle böyle oluşuyor. İlişki içinde yalnızlıklar da…
Yapılan hataya göre, o kişiye olan duygu durumuma göre değişir. Kinci bir insan değilim aslında, ne kadar kızarsam kızayım muhattabıma selam verdiği an anında yumuşarım ama beni ciddi anlamda enkaz altında bırakanlar sonrasında barışmak istese de beni bulamaz. Sevmediğim kişiyi affetme olasılığım çok düşük yani affetmem. Sevdiğim kişiyi affederim en nihayetinde
Affetmek benim için zor. Yapılan yanlışa veya kabahat'e göre değişir. Kolay kolay affeden biri değilim daha doğrusu umursayan bir insan değilim... Yok sayarım o insanı sanki hiç var olmamış gibi hayatım da. Diğer türlü içim de bunu tutarak kendimi yormaktan başka bir şey yapmış sayılmam ve buna gerek yok bence.
Hatayı yapan kişi kendini affettiremediği için mi? Evet, bu olasılık da var tabi karşıda ki kişinin davranışı'da önemli.
Hata yapan hatasının farkına varmışsa ve benim için önemli bir yere sahipse, hata yaptığını kabullenmesi yeterlidir, ekstra bir çaba sarfetmesine gerek yok. Yeter ki, hata yaptığının yanlış yaptığının farkına varsın, her zaman başımın üstünde yeri vardır
Affetmek, düşmanlık ve intikamdan vazgeçmektir. Affetmek, kalbimizi öfke ve husumetten temizlemektir. Affetmek, yüreğimizi kaplayan ve kuşatan ağır yükleri hafifletmektir. Suç ve hataları bağışlamak belki onları ortadan kaldırmaz; ancak öfke ve husumeti ortadan kaldırır.
Zayıf insan İNTİKAM alır, Güçlü insan AFFETMEYİ seçer, Zeki insan UMURSAMAZ ve bir daha fırsat vermez... Konfüçyüs
Ben çok Affettim. Onlarca kez. Ama bu Merhametli, vicdanlı olduğumuz için. Düşene vur dememek için. Ama yeri geldiğinde UMURSAMAZ olup, bir daha fısat vermemek gerekiyor. Ben bu ikisini yaptım. Doğru olanda bu
affetmek için çok seviyor olmak gerekir çok severken ne yaparsa yapsın yaptığı şeyde onu haklı çıkaracak bir çok şey buluruz ama sevmedigimiz kişinin yaptığı sıradan bir şeyi kar tanesinden çiğ haline getirebiliriz yani affetmemiz karşımızda ki insanın bize yaptığı yanlışın boyutundan değil bizim karşıya duyduğumuz sevginin boyutuyla çözülür
Hatadan hataya değişir be lotus :) Bazı hatalar vardır ki Müslüm Gürses - son pişmanlık neye yarar diyesim geliyor, bazı hatalar var ki, affedilir ölçüde :) Kişinin durumuna göre değişir, o pişmanlığı görmem de lazım ayrıca. Yalan yere pişman olanlar da olabiliyor.
Genelde umrumda olmadıkları için affederim, sadece değer verdiklerimi affetmem ve sadece yine onlardan nefret ederim. Nefret gibi güçlü bir motivasyon ancak sevdilerimizin kazığı ile ortaya çıkar.
Bu tamamen kişinin karakterine bağlı değişir. Nefsi ve duygusal davranmak yanlış olur, gerçekçilik neyi gerektirirse ona göre yol izlemek en doğrusu olacaktır
İhanetin affı olmaz. Özellikle evlilikte ihanet TCK kapsamında ağır suç olarak tanımlanmalıdır ki cinayetlerin önüne geçilsin. Memelekette aldatan kadına nafaka, tazminat, ev ödülü veriliyor.
Ölümlü dünya. Ama yapılanı da unutacak değiliz. Affetmek kolay olmamalı. En azından üzdüyse o durum karşımdakinin çabasını görmem lazım. Hoş samimi midir davranışlarında bilemem. Bilemeyeceğimiz içinde duruma göre değişir.
Birisi sana hata yaptıysa affet ama bu affediş yanında olmak için değil içinde o yükü taşımaman için 3 günlük dünya için sırtı kamburlastiracak yükler yuklememiz gerekir 😉