Bazı kokular vardır. İster parfüm olsun istersen bir meyve olsun. Sizi alıp başka bir yere götürür. Bu belki sevdiğiniz insana, belki de çocukluğunuza. Aynı mandalina kokusunu beni çocukluğuma götürdüğümü gibi.

Gül kokuları. Çocukluğumda evimizin bahçesinin her yerinde farklı farklı güller vardı özellikle turuncu güller vardı bizde annem bebeği gibi bakardı. O güller her yerde bulmak zor ben denk gelmedim fazla.
Merhaba Narcos👋🌹
Evet anısı olan kokular hayliyle çok bende. Ancak bu kokuları sana tarif edemem. Bazen yağmurda ıslanırken rüzgarın burnuma sürüklediği o koku oluyor

Bazende öylece dururken, üzerimi değiştirirken, yemek pişirirken burnuma gelen o koku. Yani onları nesnelerle bağdaştıramam. Rüya görmek gibi tamamen hazırlıksız.

Beni tuhaf bir boşluğa çeken anıları olan o kokular işte. Tamamen hazırlıksız yakalıyor beni.
Çocukluğuma götüren kokular arasında dedem ve babaannemin evinin kendine has kokusu var. Hacı kolonyası 🤦♀️😃 naftalin kokusu gibi şeyler. Uhu kokusu mesela :) ve tabii ki sakız kokusu hani şu sakız kutucukları veya bakkaldan alınan ucuz sakızlar iki çiğneyince tadı kokusu kalmıyor falan

Hayır yaaaa ağlarım cidden :(((( offf yaaaaaa
@efulimmm88 yiaaa 🥺 daha yok bunlardan
Bütün paramı bu makinada harçardım 🥺
@efulimmm88 haha para alır almaz başına koşmak, bir kaç defa daha çevirmek sakız düştükten sonra, belki bir tane daha düşer ümidiyle 😌 anlatılmaz yaşanır
Kesinlikle ya yaşlandık beeee
@efulimmm88 😌💅 yaşlanmadık, yaş aldık olgunlaştık 😛
Bu iyiydi schatzi 😘❤️🥰
@efulimmm88 😍🖤

Şu arazi aracın kabine gelen mazot kokusu ve egzoz kokusu. Çocukluğum bunda geçti.
Ne zaman eski araçlara binsem kokusu hep burnumda tüter ve geçmişi hatırlamama neden olur. Elime iyi para geçse mutlaka alacağım. Şimdi servet neredeyse.
Cevap
15Cevap
Olmaz mı? Bir çok anı olduğu gibi, onlara ait kokular da hadızamızda tazelenir zaman zaman. Ancak bu kokuların ne adı var ne tarifi var. Bazen olmadık bir yerde, olmadık bir anda burnuna gelip, seni tam eskilere götürecekken, bir hayalin gözünde kaybolması gibi kaybolup gidiyor.
Çok saçma ama lucky stricke sigaranın kokusu...
Beni alır 11-12 yaşıma götürür.
var ya. Hoş bi şey değil, Genelde unutmak istediğim unutduğum anılarımı hatırlatıyor kokular.
Yanık kokusu mesela, Yanık Metal tekerlek lastik vs gibi kokular, istemsiz ağlamama neden oluyor. Sonraa Yağmurdan sonra ıslak Toprak kokusu, Evet çok güzel bi koku ama hoş anılarımı hatırlatmıyor.
Gecenin ve sokağın kokusu vardır benim için... O kökü bana geçmişi hatırlatır birazcıkta büründü bir korku hissi uyandırır.
İncir kokusuda bana çocukluğumu hatırlatır. 😊
Kökü ne ya 🤦♀️ koku yazdım aslında 😊
Çok severdim mandalina kokusunu, sobaya koku olsun diye kolonya serpmeleri, fırınına sürülen patatesleri…Şimdi yerden ısıtmalı evlerde daha rahat ama daha az mutluyuz…
çocukluğuma götüren temiz çarşaf kokusu.
annem yıkar bahçeye asardı
mis gibi kokardı aralarında kaybolur güneşi bulmaya çalışırdım
İmm sobanın üzerinde ekmek kizartirdi babam. Üzerine de yağ sürerdi. Severdim. Sanirim babam yaptığı iicn hep güzel gelirdi. 😔
Biber kızartmasıMahalle aralarından geçerken bu kokuyu aldığım zaman bana mutluluk veriyor nedenini bilmiyorum
sanrıım sana tamamen katılıyorum
manddalinanın oraya koydugundda olan cıss sesi bile çok güzeldi..
Çocukken sofra serip yerde yemek yerdik ama o sofradan böyle değişik bir koku geliyordu o koku aklım geldikçe çocukluğa gidiyorum.
EVet sevgilimin bendeki tişörtlerinde kalan kokusu.
Olmaz mı, insanı alıp derinliklere götürüyor bazı kokular💔
Ev kokusu her evin kendine ait bir kokusu var ve o evlere girdiğimde yaşadığım anlat aklıma geliyor.
Kolonya kokusu, bayramlar çocukluk her şey pek duygusal olmadı ama
Yeni çanta kalemlik vs bunlarin kokusu da beni ilkokul yillarina götürür.
Bingo lovely yumuşatıcı beni alıırr 7 sene önceye götürür..
Tam bu aylarda patlatılan mısır kokusu hatta o konunun portakal kokusuyla karışması
Ihlamur kokusu. Küçükken babam biz hastalanınca yapardı. Tüm ev mis gibi ıhlamur kokardı.
Ayy ne tatliş sıcacık samimi bir soru.
Benim hafızamda bir koku yok 🙄
Yasemin kokusu anisini anlatmayim ama beni acayip geren bir koku maalesef.
Sobanin ustundeki mandalina kabuklari😊😊 ne de guzel kokar ya😊😊
Viva cappio parfümü, bir daha asla kokusunu duymak istemiyorum
Abimin OsuruK kokusu. Aynı odsdayken sabahlari hep onun OsuruK kokusuna uyanirdjm. Neyseki şimdi evlendi gitti evine.
Ya ölücem gülmekten bu ne jsjsjsj
Bir çok koku var ama en aklımda kalanı küçükken dedemin aldığı ucunda pasta süsü veya hindistan cevizi bulanmış olan kurabiyeler anısı ve kokusu bambaska hala adını bilmesemde bir yerde gördüğümde çocuk gibi sevinirim o günlere giderim 🥰
Araba kokusu. Uzun yollarda kustugum zamanlar gelir hep aklıma
Uzun yıllar ilk kız arkadaşımın parfüm kokusu anlamsız ortamlar burnuma gelmişti. Yıllar sonra denk gelip sormuştum. Ucuz bir deodorantmış ama o koku bana hep tuhaf hissettirdi yıllarca.
Kesinlikle var... ilk askim ile ilgili anılarim mesela hamburger kokusunda canlaniyor
Yanlışlıkla bir limon bahçesine girdim o kadar güzeldi ki anlatamam suanki tek hayalim bir limon bahçem olsun yaşarım bir ömür orada
Kızartma kokusu ilk okulda kantinden hep kızartma kokusu gelirdi kokunun verdiği iştahdan derse odaklanamazdım 😄
Eski manıtamın parfümü hangi kafeye gıtsem bı erkek kullanıyo bunu bayılasım geliyo
Tarhana kokusu çocukken annem kuruturdu evin önünde.. limon kokusu limon ağacımız vardı kısa boylu.. kolonya kokusu küçükken bayramda ellerimize sürerdik. Ve dalib şampuanı bebiş iken annem yıkardı.
Uzun süre onun kokusunu duymayınca yaşamıştım bu durumu :) bu yüzden var
Soba kokusu👉👈🥺anneannem sayesinde ısınırdık bir dönem
hanimeli kokusu var cocuklugum
Aa evet bu da harika birde közde patates kokusu..
Var.
Parfümler dans ediyor zihnimde.
Menemen kokusu
Elmalı kurabiye ve sigara kokusu
Ceset kokusu beni de çocuğuma götürüyor.
Eveet şarkılar da var
Çocukluğuma dair kokular var.
Kestanenin kendisini değil ama kokusunu severim 😇
Koku hassasiyetim çok yüksek.
Sobada kızarmış ekmek kokusu♥️
Parfüm kokuları aklımda kalıyor eskilerdeki sadece
Yağmur sonrası toprağın kokusu
çam kokusu çocukluğum..
Haha evet görseldeki foto çocukluğuma götürdü
Yok sanırım
Kavun kokusu birde okuldaki silgi kokusu
Tamidigim. Kisilerin pargum. Kokulari