Ne kadar diretsekte zaaflarımız bizi etkisi altına alamaz diye, bi yerde teslim olmamız an meselesi olabiliyor. Kimi zaman "sevdiğim" dediğimiz kişi suretinde çıkabiliyor karşımıza, kimi zaman hayat mücadelesi kimliğiyle hırslarımıza sızıveriyor... Sağdan sağdan yaklaşıyo da , biz bunu farkedene kadar ele geçmiş oluveriyoruz çoktan.
Hepimizin zaafları var arkadaslar. Hiç yok diyenin elindeki telefon bile aslında zaafı. Evet kontrolü kaybedebiliriz zaman zaman ama bence mühim olan ipleri elimize aldığımızda geç kalıp kalmadığımızdır fikrimce.
Senin hayatının ipleri senin elinde mi yoksa seni nereye götüreceği belli olmayan zaaflarının pençesinde mi?
Zaaflarımızı kontrol altında tutabiliyor muyuz yoksa hayatımıza yön veren onlar mı?
İnsan konfora ve hazza yatkındır. Haz veren nesne ve eylemler ise pekiştirici özelliğe sahiptir. Yani insan bunları tekrarlamak ister. Bu noktada hazlarımız aynı zamanda zaaflarımızı oluşturur. Her insanın az ya da çok haz veren nesne ve eylemlere karşı belli ölçüde bir zaafı vardır. Bağımlılık insanın yönetemediği ve kontrolden çıkan zaaflarının davranışlarına yansımasıdır. İnsan zaaflarını yönetmediği zaman, ya da zaafları davranışlarını yönettiği zaman haz veren nesne veya eylemin bağımlısı olur. Burada biyolojik ve çevresel faktörler belirleyicidir. Biyolojik zeminde genetik yatkınlık bağımlılığa giden yolu kolaylaştırırken, çevresel faktörler gerek genetik zemini bozarak gerekse bağımlılığa giden yolu destekleyerek belirleyici olur. Herkes zaaflarının esiridir.
Adi üstünde zaaf... Insanın kendisinde eksik noksan olarak bildiği gördüğü farkında olduğu ama onu tamamlamak için de elinden bir şeyin gelmediği şey demek zaaf. Böylesi bir durumda insan onu nasıl kontrol altında tutar ki...
Duygularını yok edip, mantığınla hükmedebildiğin sürece, zaaflarına da hükmedersin. Her ne kadar kadın cinsiyeti için zor olsa da, mantık merkezli erkek cinsiyetinde bu nispeten daha kolay..
Kişilik & Karakter konusunda 19,5b cevap paylaştı.
Zaaflarımız ya yönetir ya yönetilirler. Biz onları yönetmezsek onlar bizleri yönetir. Elimden geldiğince kontrol altında tutuyourm, onları tetikleyecek yerlerden, eşyalardan, kişilerden ve sohbetlerden uzak duruyorum.
Benim tek zaafım kadınlar çünkü şiddet gördüklerinde dayanamıyorum haberlere bile bakamıyorum uzunca bir vakit unutamıyorum anca o şiddeti uygulayan şerrrfsize haddini bildirmek