Merhaba,
Etrafımda genelleme yapan insanların çoğu ile konuştum ve istatistiksel olarak söylüyorum, 10 kişiden 8'i çürük elma çıktı karakter olarak.
Kişileri ele alırken, yaşadıkları, korkularının kaynakları ve neden bu şekilde davrandığı gibi çok çeşitli nedenlerden çok "erkek adam" "kadın dediğin" "ben olsam" gibi cümleler kullanırlar bu insanımsılar.
Ancak onlara da saygı gösteriyorum. Çünkü her ne travma yaşadılar ise beyinlerinin bir bölümü tahrip görmüş olmalı ki genelleme yapmayı uygun görüyor ve toplumda bunları söylerken utanmıyorlar, üstüne üstlük marifet sanıyorlar.
Bu yazıyı okuyan şahsadır nacizane lafım, biraz gelişin, her insanı, her aynı cinse üye bireyi, her milletten insanı aynı kefeye koyma neandarthelliyini göstermeyiniz efenim.
Çok yazık çok yazık.
Işıkla kalın...00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılAsıl Erkek korkak olur, bence kadınlar daha cesurdur. Erkekler korkak olmasa kendini güçlü göstermeye çalışmazlar. Kadın fiziken olmasa da ruhen güçlü olduğu için güç gösterisine ihtiyaç duymaz, erkeklerin güç gösterileri de onlara çok çocuksu gelir bence
00 Yorumla
+1 yılOlur, neden olmasın, erkekleri terörize eden anlayış da budur. Sen erkeksin güçlü olacaksın, mücadele edeceksin diye diye gazladınız , birkaç nesli yok ettiniz, şimdi bu sorunlarla mücadele etmek de o ebeveynlerin işi olmalı !
00 Yorumla
+1 yılNe alaka? Erkek insan değil mi? Her insan gibi onun da belrili korkuları vardır. Ama erkek korktuğu durumlarda güçlü kalmayı öğrenmesi lazım elbette kadınlarda ama erkeklerde şart gibi bir şey.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
72Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 32,5b cevap paylaştı.
+1 yılKimisi olur kimisi olmaz. Olmaması lazım.
10 Yorumla
+1 yılKorkmaktan kastın iki erkeğin karşılıklı kavgası ise bunu düşünmek bile saçma. Korkmak yürek veya erkek adam meselesi değildir. Endişelerimiz korkuyu doğurur, endişelerimizi de değer verdiklerimiz ve sevdiklerimiz doğurur. Yeri geldiğinde her canlının endişesi ve korkusu olur. Olmayan yoktur. O sokaklarda "oggliiiem" diya kavga eden sözüm ona korkusuz tipler var ya, asıl en korkakları da onlardır.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 771 cevap paylaştı.
+1 yılne yapsın yani korkmak olmadığını göstermek için her olaya İplayip kendini mi öldürtsün ya da öldürsün hayatını geleceğini sevdiklerini yanlız mi bıraksın erkekli etti kavga röle değil sevdiklerine verdiği değerle özenle göstersin bu tür cinsiyetçi yaklaşımlar ve sorular lin bir mantığı yok
10 Yorumla
+1 yılHer insanın korktuğu bir şeyler vardır. Korkmak bir histir ayıp, acizlik, günah olan bişey değil. Erkek adam da korkak olur, kadın da.
26 Yorumla- +1 yıl
😏
- +1 yıl
Korkma! Sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak.!🇹🇷
- +1 yıl
Yaa bakk gördün mü 🙄
- +1 yıl
Neyi ben bir şey görmedim 😏
- +1 yıl
😏..
- +1 yıl
🥱
Kişilik & Karakter konusunda 8,2b cevap paylaştı. Yeri geldiğinde korkar, sevdiklerine bir şey olmasın diye.
10 Yorumla
+1 yılBazı erkekler öyle korkak oluyor ki..
Arkama saklanan erkek biliyorum yaa.11 Yorumla- +1 yıl
Ahahaa kadın ya işte kadın
Abi insan demi o da yani erkeklerin korku duygusu yokda benmi bilmiyorum abi insaniz elbette korkarız yani
30 Yorumlaİnsanları kalıba sokmayı sevmiyorum aslında. Her insanın korktuğu şeyler vardır bu hayatta. En azından korkularını belli etmiyor olsunlar. Çünkü bir erkekte gücü, cesurluğu çekici bulurum.
10 Yorumla
+1 yılErkek adam korkak olmaz ama Kadın aslında daha da cesaretli erkeğe göre sadece yeri ve zamanı gelince
20 Yorumla
+1 yılEğer kalp kırmaktan, can almaktan, ihanet etmekten, haksızlık etmekten korkuyorsa o adamın ta kendisidir.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 7,2b cevap paylaştı.
+1 yılKorkar ama korkak olmaz korkmak başka korkaklık baska
20 Yorumla
+1 yılErkek adamda korkar, kaybetmekten, yalnız kalmaktan, kimsesizler kalmaktan korkar.
10 Yorumla
+1 yılerkekliğin 9/10 u kaçmak 1/10 u arkana hiç bakmamaktır
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılCinsiyet meselesi değil bu, her insanın korkuları olabilir
10 Yorumla Bir erkek olarak sinekten korkuyom hiç olmayacak șeylerden korkabiliriz bazen. Normaldir bu
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılKorku insani bir duygudur, cinsiyetten bağımsızdır.
10 Yorumla Sadece kadınlardan korkuyorum 😷
Kadınlar Tehlikelidir 🙈
Aksini iddia eden Kadındır😁10 Yorumla
+1 yılHerkesin korkuları var illaki cinsiyete göre değerlendirmek saçma
10 Yorumla
+1 yılErkek bireye cesaret, önderlik, korumacılık gibi vasıfları yükleyen, onlardan böyle özellikler bekleyen kadın bireyler; erkek şiddetine maruz kaldıklarında lütfen isyan etmesin.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılÇocukluğunda geçirdi bir olay sonucu olabilir
Birde erkeklerin cesaret sınırı bir yere kadardır
Nadirde olsa deli cesaretine sahipleride vardır00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 7,6b cevap paylaştı.
+1 yılkorkuyorsak eğer karşımızdakinden değil korkumuz. sevdiklerimizden sevdiklerimizle yaşamak istediğimiz geleceğimizden. yoksa kimseden korkak sokar bıcağı gecerim ne gelecek kalır ne sevdiklerim
10 Yorumla
+1 yılErkek adam sevdiklerini kaybetme korkusu yaşar. Başkada cesur olmak zorunda.
10 Yorumla
+1 yılOlur. Kocaman babamın iğneden korktuğu için doktora gitmediğini öğrendim.
12 Yorumla- +1 yıl
Ciddi mi😄
- +1 yıl
Ciddi. Teyzem söyledi.
+1 yılErkekte insan kategorisine girdiği için yani eğer insansa korkması gerekir çünkü insana böyle bir savunma duygusu yaratılıştan verilmiştir.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 548 cevap paylaştı.
+1 yılHer insan mutlaka biseyden korkar. Bu iç gududur vücudun ve beynin hayatta kalma çabasından biridor
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 567 cevap paylaştı.
+1 yılKorkması gerektiği şey sevdiğini kaybetmek bişey olmasından korkmak onun dışında korkacağı bişey olmaz yani
00 Yorumla
+1 yılHoşuna giden biri vardır, sana teklif etmediği için kızıyorsundur
01 Yorumla- +1 yıl
Yanlış tahmin üzgünüm
+1 yılKorkudan bırakıp gitti zaten 😃
32 Yorumla- +1 yıl
Ne yaptında korkuttun bu kadar
- +1 yıl
Bak bu çok enteresan 🤔
+1 yılKorkaklığı erkeklikle bağdaştıramadım. :)
24 Yorumla- +1 yıl
Bence bağdaştır🙄
- +1 yıl
Erkek kadın ayrımı yapmıyorum. Bağdaştıramadım o yüzden güzellik. :)
- +1 yıl
Bugünlük yapsan ne olacak 🙄
- +1 yıl
Alemsin :)
Üzgünüm ancak Erkekler Tanrı değil. Onlarda Korkar onlarda Üzülür onlarda Ağlar
00 Yorumla
+1 yılErkek kadın değil de. Ozguven olmalı. Kendine güvenen her insan. Dikkat çeker..
00 YorumlaOluyorsa erkek değildir o 🤠her şey olur erkek olamaz.
00 Yorumla
+1 yılKorkaklığın cinsiyeti olmaz bana göre.. Korkak korkaktır.. Keyifli günler..
00 YorumlaOlabilir, korku insani bir özellik. Ama her şeyden korkuyorsa onun erkekliğini sorgulamak gerek.
00 Yorumla
+1 yılKadın da erkek korkabilir, en azından o korkusuna rağmen adım atabiliyorsa cesurdur
00 YorumlaDeprem anında görürsün erkek adamın ne olduğunu 🤣🤣
10 YorumlaSonuçta kız da olsa erkekte olsa insanız illaki herkesin korkuları vardır.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılEvet olabilir neden olmasın. Mesela evlilikten korkuyorum.
019 Yorumla- +1 yıl
Herkes evlenecek diye bir şey yok ki zaten. Bazı insanların hayata bakış açısı evliliğe ters olabiliyor. Bu insanlar evlenmektense bekar kalmalılar, sonra bir sürü mutsuz evlilik çıkıyor ortaya
Cevap sahibi+1 yılPeki duygularını nasıl karşılayacaklar?
- +1 yıl
Evlilik gibi ciddi bir konudan bahsediyoruz insan hayatını olduğu gibi etkileyen bir şey. Böyle konularda korkuların varsa, kendinden emin olamıyorsan ne kendini ateşe atmalısın ne de karşındakini
Duygu dediğin şey nedir ki bunun yanında?
Cevap sahibi+1 yılYani evlenmemek için çok sebebim var çözümlerini de bilmiyorum
- +1 yıl
Kendin diyorsun çok sebebim var diye, bu çözüm aranacak bir konu değil
Tam da senin gibi ''çok sebebi olan'' arkadaşlar için herkes evlenecek diye bir şey yok dedim zaten konuşma başında. Olabilir yani, herkes aynı hayatı yaşayıp evlenmek zorunda değil. Sen hayatına odaklan bak keyfine - +1 yıl
Çözüm bulmaya çalışarak, kendini zorlayarak gidilecek bir yol değil evlilik. Çünkü geri kalan hayatını olduğu gibi etkileyen bir şey
Cevap sahibi+1 yılBiliyorum ama ben düşünmesem de evlenmek istiyorum. Yalnızlık sıktı beni ve artık katlanamıyorum ya duygularımı köreltmenin yolunu bulmalıyım ya da bu sorunların çözümünü. Tabiki herkes aynı şekilde gitsin demiyorum ama kafamda sürekli hayaller var kafamda bir kız var onunla mutluyum gibi düşünüyorum.
- +1 yıl
Belki tanışmıyoruz ama sana arkadaş tavsiyesi vereyim; senin hayallerin ve sebeplerin var evliliği düşünmemen için hayatında. Evliliğin değil, hayallerinin peşinden git. Ben bugüne kadar hayallerinden vazgeçip ilerde pişman olmayanı görmedim. İnsanın içinde hep ukde kalıyor.
Birde şu var; bu hayatta insanın başına her şey gelebilir. Olmaz diye bir şey yok. Diyelim ki seçimini yapıp kafanda olan kız için hayallerinden ve bir çok şeyden vazgeçtin. Peki hiç öngörmediğin bir şey oldu ve ayrıldınız, sonra ne olacak? Ne hale düşebileceğinin farkında mısın? Hayatını karartabilirsin. Olmaz diye bir şey yok; kaç senelik ilişkiler bitiyor, nişanlar atılıyor, boşanmalar yaşanıyor. Sen önce kendini düşünmelisin, hayallerini düşünmelisin
Cevap sahibi+1 yılHayallerimde o kız ile evleniyorum duygularımı yaşıyorum vs. Hayallerim bu yönde o kız ise gerçekte var mı bilemem kafamdaki bir kişi sadece.
- +1 yıl
Çevremde bu konuyla ilgili o kadar çok acı tecrübe yaşayan arkadaşlarım, akrabalarım oldu ki geçmişte. Hayallerinden vazgeçip evlendikten sonra mutlu olmayanı mı dersin, biriyle evlenmek için bir çok şeyden vazgeçip daha sevgililik döneminde ayrılıklar yaşayıp dağılan mı dersin o kadar çok gördüm ki. Ondan sana bu kadar anlatıyorum. Bu hayatta annen baban abin ablan kardeşlerin dışında herkesin gelip geçici olabileceği gerçeğini asla unutma. Sen kendini kurtarmaya bak, hayallerine ulaştığında senden mutlusu olmayacaktır zaten. Bu devirde her zaman önce kendini düşünmelisin. Zamanı geldiğinde kendini de hazır hissedersen, evlenmemek için bir sebebin kalmazsa başkasıyla da olsa evlenirsin. En önemlisi de arkana baktığında keşke demezsin
- +1 yıl
Hayal veya sebep, seni evlilik düşündürtmeyen ne sebebin varsa onları düşünerek söylediklerimi anlamaya çalışırsan eğer; ne demek istediğimi çok daha iyi anlayacaksın
Cevap sahibi+1 yılBilemiyorum hayallerim evlilik hakkında olduğu için. O kızda hayali gerçekte olmayan biri belki vardır da bilemem. Şu an hayal ürünü benim için. Asıl hedefim duygularımı köreltmek ama bunu sanırım yapamam. Yaparsam zaten evlenmem. Diğer türlü de evlenemeyebilirim muhtemelende evlenemeyeceğim
- +1 yıl
Tabi ki senin hayatın, senin kararın. Ama yerinde olsaydım duygularımı köreltirdim, bu bir insan için kolay olmasa da bazen yapılması gereken bu oluyor hayatta. Evlilik gibi ciddi bir konuya bu kadar kafa karışıklığıyla bakıyorsan ve dediğin gibi bir çok sebebin varsa olması gereken duygularını köreltip yoluna bakmak
Cevap sahibi+1 yılYani bunu yapmak istiyorum ama nasıl yapabilirim sizce?
- +1 yıl
Bahsettiğin kişi ile ne durumdasınız şu an bilmiyorum ama hayatından tamamen çıkarmalısın. Bu en net ve kesin çözümdür. Bunu yaptığında muhtemelen ilk zamanlarda zorlanacaksın, sancılı bir dönem geçireceksin. Onu düşüneceksin sürekli, aklına geldikçe belki canın acıyacak. Ama dediğim gibi bu ilk zamanlarda belli bir süre olacak, sonra onun olmadığı hayatına yavaş yavaş geri döneceksin zaten, sonrasında zamanla iyileşip yoluna rahatlıkla devam edebileceksin
Bunun kolay olmadığının farkındayım fakat bence yapman gereken bu. Çünkü o hayatında olduğu sürece kafa karışıklığın hiç geçmeyecek ve her geçen gün hata yapma olasılığın katlanarak artacak
Cevap sahibi+1 yılO gerçek değil ki ama. Ayrıca cinsel isteğiminde gitmesi lazım
- +1 yıl
Gerçek değil derken? Bir kız yok mu hayatında
Cevap sahibi+1 yılDedim ya hayalimde bu kişi. Gerçek değil hayal ürünü bir kişi. Hayalimde evli hayatı yaşadığımı düşünüyorum bu kişi ile sarıldığım öpüştüğüm gibi
Cevap sahibi+1 yılGizliden çıksam sorularıma bakar mısın?
+1 yılHerkesin korkacağı bir durum mutlaka vardır.
20 Yorumla
+1 yılerkekler korkak varlıklardır.
21 Yorumla- +1 yıl
hemen anlamissin
+1 yılErkek adam hiç bir şeyden korkmaz
21 Yorumla- +1 yıl
Duruşu nettir, ayağı yere sağlam basar
+1 yılElbette korkak cinsler var
10 Yorumla
+1 yılYürek herkeste olmaz korkabilir
10 Yorumlaerkek adam hiç birşeyden korkmaz
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılOlabilir kılıbıklarda var hayatta
10 Yorumla
+1 yılkizlar erkek olmayı hulk olmak falan sanıyor
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı. Sandığından çok daha fazla...
10 Yorumla
+1 yılKorkak olmak hayat kurtara bilir 😂
10 Yorumla
+1 yılolabilir behlul geldi aklima
10 Yorumla
+1 yılsonuçta insan doğal olarak korkuları olabilir
10 Yorumla
+1 yılBu hayatta cesurluk seni ayakta tutar.
10 Yorumlaolmaaaz sert olur sert :D :)
10 Yorumla
+1 yılNeden korktuğuna bağlı karıdanmı sevgilisindenmi yoksa kaybedeceği şeylerdenmi
00 Yorumla
+1 yılBunun cinsiyetle alakası olmaz kalp işi o mangal gibi yüreğin varsa hiçbişeyden korkmazsın
00 Yorumla
+1 yılkorkak değiliz de geri kalan hayatımı da hapiste geçirmek istemiyom yani.
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 26,4b cevap paylaştı. Erkek adam gözünün gördüğü hiçbir şeyden korkmaz
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEvet olur. Kalp kirmaktan korkarim. Borclu olmaktan da. Bi kadinin ahini almaktanda.
20 Yorumla
+1 yılBeni kategorize etme!
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılherşeye atlasında kendini silkeletsin mi?
00 Yorumla Yok sanmam genelde cıkcık korkak olur :D
00 Yorumla- Devamını Gör (44)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat