Gülücük maskesi severim Çokça kullanırım. Üzgün olduğumda yanımda kimse kalmıyor çünkü. Yalnızlık daha beter üzgünlükten. Yalandan gülmeye bir süre sonra alışıyor insan. Sanki gerçekmiş gibi geliyor. Sen bile inanıyorsun herşeyin yolunda olduğuna. Çok garip. Üzgün olduğumuz yerden kırılmamak için zırh o maske.
Sürekli gülen insanlar bilir dert anlatmanın bir işe yaramadığını o yüzden sürekli neşe saçarlar etrafına anca o kişiyi çok iyi bilen nasıl acılar çektiğini yüzünden anlar gerisi çok mutlu sanır. Ben bunu pek yapamayanlardanım üzüldüğümde belli ediyorum ister istemez yüzümden belli oluyor. Neyin var diye sorduklarında konuyu değiştirmekte buluyorum çareyi çünkü anlatsam ilk duyacağım kelimeyi biliyorum ‘boşver’. Klasik bir dert geçiştirme kelimesi ve çok sık duymak beni sıkıyor o yüzden yüzümden sıkıntılı olduğum belli olsa bile anlatmam.
Merhaba, Gülümseyen insanların hepsinin içinde fırtınalar kopmaz. Zira üzüntü duyduğu için bundan prim kasan insanların bulunduğu bir devirde bu gibi şehir efsanelerine güven gittikçe azalıyor kanımca. Gülen insanlar mutludur, siz mutsuz olduğunuzda içinizden hiç gülmek geliyor mu? Hayat basittir fikrimce. Üzülürsen somurtur, iyi hissediyorsan gülümsersin. Kimse bilmesin diye gülümseyen insanlara da acıyorum. Zira kendini şu kadar (parmağımın ucunu küçüklük anlamında gösterdim) düşünen bir insan başkaları için yaşamaz fikrimce. Işıkla kalın...
O insanlar bazı şeyleri aşıyor ve bir başkasının sormaması için gülmeyi tercih ediyor. Çünkü dert anlatmanın hiçbir işe yaramadığını gayet iyi biliyorlar.
Derdini anlatırsın aman sen çok alıngansın, ama onu öyle niye düşündün, niye öyle yaptın niye böyle ettin. Hani çözüm üreteceğine daha da seni eleştirir bu sefer kırılmaktan da beter olur insan. O yüzden Gülüp6 eğlenmek daha iyidir. En azından içimdeki fırtınayı bile belki dindirirsin.
Misal ben 13 yıldır evden çıkamayacak kadar hastaydım son 1 ayda iyileştim.13 yıl boynca kimse beni görmedi duymadı hal hatır sormadı ötenaziye başvurucak seviyeye gelmiştim artık.
Ancak iyileştim çok şükür. Şimdi bu insanların yapacakları hangi şey 13 yıldır beni unutmuş olduğu gerçeğini kapatıcak?
İçimizde fırtınalar taşıyoruz çünkü çözülmesi imkansız yaralar aldık. Bir nebze gülerek kendi başımıza hayatın tadını almaya çalışıyoruz işte.
Çünkü bazı şeylerin çaresi yoktur ve bunlarö anlattıkça tekrar tekrar aynı duyguları hissedersin. Yeterince yorgunsundur daha fazlasını kaldırcak mecalin yoktur.
Uzuldugumu belli etmem pek. Bana faydasi ne olacak ki? Kendi duşen aglamaz derler. Genellikle kendim duşuyorum. Bu yuzden sorunlarimi da kendim hallediyorum