İslam'a göre gerçek tesettür varmış.Bu linkte görüldüğü üzere pantolon değil,normal olarak çarşaf giyilmesi öngörülmüş.Sizin düşünceniz nedir?
link
link
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer tesettür dediğin kadının vücudunu sarıp vücut hatlarını belli etmeden el ayak ve yüz hariç giyinmesidir.isterse çuval giysin.maksat erkeklerin dikkatini çekmemek onların sana bakıp canları çekmemesi..değildir tersettür başına örtü takıp makyaj yapıpta diz üstü etek giymek.bacaklarını göstericene saçlarını göster daha iyi.
kalpte biter
Ayeti kerimede cilbab diye geçiyor. Vücut hattını belli etmeyen herhangi bişey tessettürdür. Bide başörtünü yakana kadar uzatman lazım. Çarşaf bunların hepsini kapsıyor. Ama çarşaf giyen doğru yapıyor pardüse giyen yanlış yapıyor diyemeyiz. Ayete uygun olan herşeyi giyebilirsiniz.
Tabi ki en doğru tesettür bu. Kınamak gibi olmasın ama altına dar pantolon giymişsin, dikkat çekiçi makyaj yapmışsın, başörtüsünü deve hörgücü gibi bağlanmışsan tesettür mü kalır ortada? Hiç örtünme daha iyi, en azından Allah için örtülüne laf sürdürtmezsin.
Cevap
9Cevap
din dogmadir tartisilmaz felsefe degildir dolayisiyla emredilir isteyen uyar istemeyen uymaz cezasini ceker simdi kural buysa geriye diyecek bisey kalmiyor yapacak olan inanci geregi yapar ama basini kapatip baska yerlerini acacaksa hic yapmasin daha ii
Aynı görüşteyim.Bir bayan el ve yüzü dışında bir yerini göstermesi günahtır.Ayrıca dar giyerek vücut hatlarıda belli edilemez.Öyle giyilen elbiseler vardır ki.Çıplak gezilmesi bile başka insana o kadar şevk vermez.
Kadınlara çarşaf,ya erkeklere ?
Erkeklerde diz kapağı ile göbek çukuruna kadar kapatmakla hükümlüdür.Osmanlıda erkeklerin başının açık olması hoş karşılanmayan bir durumdu.O yüzden cübbe ve sarık giyilmesi güzel olur.
@mivimor siz gidin sizin istediğinizi söyleyen kişilere itimat edin.Bu din.Babamızın kurduğu siyasi parti değil.Emirleri değişsin.
Yanlış yorumlama derken.Benim öğrendiğim bilgiler bu doğrultuda.Eğer yanlışım varsa lütfen düzeltin.Düzeltmeniz konusunda ayrıca sevinirim.
yanlış anladın, peki şöyle sorayım; sen kur'an ı eline alıp satır satır okudun ve böyle derken bundan bahsediyor böyle yapmalıyım diye kafa yordun mu bunu sorayım. çünkü bunu bizim yerimize yapan din adamları kendi anladıklarını, kendi yorumlarını bize bildirip ona göre davranmalıymışız diyorlar. Bu bir yorumdur. Bunun yanlış olabilme ihtimalinden bahsediyorum. Belki orada tamamen farklı bişeyden bahsediliyordur? çarşaf diye bi kelime geçtiğini hiç zannetmiyorum ben.
Ben dinlediğim sohbetlerden söyledim. Ben uyduğum cematin ehli sünnet olduklarını biliyorum.Çünkü tirmizi,buhari gibi önemli kaynaklardan veriyorlar bu bilgileri.Kuran-ı Kerim'in bizzat bildirmediği konularda sünnetlerden faydalanmamız gerekiyor.Dediğim kaynaklar önemlidir.Kuran'ı Kerim ölçü bildiyor.Sünnetlerde ise nasıl yapacağımız gösteriliyor.
Rica ederim.İyi akşamlar.
Linkte çarşaf giyilmesi öngörülmemiş;
-Altını göstermeyecek şekilde KALIN
-Avret yerlerini örtecek kadar UZUN
-Vücut hatlarını belli etmeyecek derecede BOL
Bunlara uymuyorsa çarşaf da giysen tesettürlü değilsin.
bana göre tesettür ve de türban yok. direkt çarşaf var. ama açık ta, türbanlı da, çarşaflıda %100 müslümandır. bu konu hakkında geçen dönemlerde çok fitne atıldı. bu üç gurup bir birine düşman kesildi. ama artık insanlar bilinçli ve pek az karışılıyor. kimse kimseye karışmasın herkes müslümandır saygı duyun ki saygı duyulasınız.
Giyene saygi duyarim ama ben kullanmiyorum. Ulkemizin icinde bulundugu su sartlarda da bence devlet dairelerinde ve egitim kurumlarinda serbest olmamali. Tamamen din ogretileri dogrultusunda kullanildigina inandigimiz gun serbest olabilir tabiki.
kimse bi halt bilmeden konuşuyor.daha kuran açıp okumuşluğunuz varmı acaba baştan sona* anca ilahi dinler cumaya gidersiniz sonra ben müslümanım tribi.baş örtüsü yahudilerde adettir ve haremlik selamlık nizamı yahudiler kullanır..
evet doğru olan bu ama çarşaflılar da çok dikkat çekiyorlar ... pardesülü çok güzel kapnanlar var bence bu hem daha az dikkat çekiyor hem de emredildği gibi kapanıldığı için sorun yok kanımca..
bugünkü şartlarda türkiye rejiminde carsaf bana göre giymek sart değil diye düşünüyorum yanı (he giyene saygı duyarım tabiki) ama vücut hatlarını bellı etmeyecek şekilde düzgün bi şekilde baş örtünüp tesettürlenıp elbise pardesü giyilebilir
çarşaf giyen kadınlarda güneş ışını alımı kısıtlı olduğu için d vitamini eksikliği problemi ortaya çıkabiliyor bilimsel açıdan zararlı bir şey Allah bize uygun görmez diye düşünüyorum
link
Dr. Ömer Yılmaz'ın kaleme aldığı makalede birçok çalışmada sadece el, yüz ve ön kolların (dirsekten ele kadar olan kısım) haftada 10-15 dakika güneşe maruz kalmasının kanda kafi miktarda aktif D vitamininin oluşması için yeterli olduğunun ortaya çıktığı belirtiliyor. Yılmaz, ayrıca kemik erimesi görülen kadınların çoğunda D vitamini eksikliğinden ziyade, parathormon adlı hormonun fazla sentezi ve salınmasının söz
salınmasının söz konusu olduğunu ifade ediyor.
biri bu öküzlere tesettürü öğretmeli...giyinmiş çıplak diye hadis var...bunlar ile ilgili...kendini kandırıyolar...emanet gibi taşımamalı ...iki arada bocalamış insan ...
Linkteki çarşaf değil ama bildiğime göre Kur'an'da çarşaf (tek parça) giyilmesi uygun görülmüş.
aynen katılıyorum size
rahat görünüyo ben de mi giysem yaff ://
Anlama kıtlığınız var hakkaten...
avret yerimiz bileklerimizde sanırsam.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar