Hakaret, hafife alınma, kuyumun kazılması, alttan alttan alaya alınarak bana laf vurdurulması (en nefret ettiğim kişilerdir alttan alttan karşıdakini yiyen ), kendisi her , hali yiyip bana fetva verme cüretinde bulunanlar (yani sen kimsin, milletle eğlen dedikodu yap daha büyük günahlar işle sonra da utanmadan bana fetva ver. Şu fetva verme işini iyi niyet adı altında yapan ikiyüzlüler ölsün yani gerçekten. Adamın niyeti kötü yanı can yakmak ama bunu dini kullanarak yapıyor, bunu yapan da milletle alay eden, dedikodu yapan bir ikiyüzlü, beni dini kullanarak yıkmaya çalışan yılanları affetmem. Kendi yaptığı günahları görmezler, kılıf bulurlar, bana gelince alim kesilirler yani sen kimsin) Laf taşıyanlar, ara bozmaya çalışanlar, ağzımdan çıkan a kelimesini anında telefonla, mesajla karşı tarafa ileten cibilliyetsizler.. Dışı melek, içi şeytan olan leşler. Beni kendimle kavga ettirmeye çalışan fesatlar.. Beni çölün ortasında susuz ve savunmasız bırakıp üstüme basa basa geçtikten sonra utanmadan barışmak için cabalayanlara kapım sonsuza dek kapalı ve hiçbir hakkımı da helal etmiyorum.. Bin kez özür dileseler de affetmiyörün.. Zaten hayatımda yalaka, kaypak, ağzı gevsek ikiyüzlüler olmasın. Onların yokluğu benim için mutluluk ☺ Beni benden dinlemeyip iki kuruşluk kişilerin sözüyle bana değer biçenler benim hayatımda kalmayı asla hak etmezler. Bu hataların benim için telafisi yoktur. Sevdiğim kişiler bu hataları yaparsa belki emin değilim belki bir defalığına mahsus affedebilirim ama tiksindiğim kişileri affetmem asla mümkün değil. Bu yanlışları yapanlara karşı AFFETMEK gibi büyük bir tavizde bulunamam, onlarla görüşmek gibi, onları hayatıma almak gibi büyük bir tavizde bulunamam. Bu benim kendime olan ihanetim olur. Ayrıca ağzı gevşek olan sinsirellalar bize büyük iyilik yapıyorlar laf taşıyarak onlar sayesinde insan ayıklamak kolay olur. Onların belki de biraz üstüne iftira ekleyerek taşıdıkları laflar sayesinde bana ne kadar değer verildiğini görüyorum. Çünkü gerçekten bana değer veren insan laf taşıyanın sözlerine aldanmaz, gelir beni benden dinler. Bana değer vermeyen kişiye açıklama yapmak gibi, onu hayatımda tutmaya çalışmak gibi emek harcayarak taviz vermiyorum zamanımdan, kendimden. Benim kalbimin ve evimin kapıları beni benden dinleyenlere, dobra olanlara, bana gerçeken değer verenlere açık. Verdiği değer çıkarına göre değişen kaypaklara evimin ve kalbimin kapısı açık değil. Leşleri ayıp olmasın diye telefon rehberimde tutarak taviz vermiyorum. Onlara taviz verirsem kendime ihanet ederim.
Saygı taviz veremeyeceğim bir kural.Hakaret ve küfür şahsıma ya da sevdiklerime, kim ederse etsin çok rahatsız olurum ve hayatımdan ayrı tutarım. Esneyebileyecek şeyler; vefasızlık, küçük yalanlar, kısıtlanma (az dozda), kalbimi kırmaları, yalnız ve ilgisiz bırakılmak , verdiğim aşırı büyük olmayan sırrın paylaşılması olabilir. Sevgiyle doğru orantılı olarak affedici olabilirim. Ama olabilirim diyorum , olmayadabilirim. Zamanında affettiklerim olduğu için esneyen çizgilerden oldu bunlar. Herkese de esneyecek diye bir şey yok.
Tam üç kere yazdım şaka gibi. Göndere basıyorum atıyor burdan. Tekrar giriş yapıyorum başka görüş paylaşıp tekrar geldim yine aynısı oldu. Şimdi alakasız görüş paylaştım bak nasıl oldu 😬😬🤦♀️
Evet var. Kişiliğime yapılan saldırılara izin vermem. Tanımadığım kişilerin hitabına ve üslubuna dikkat ederim. Saygısızlığa izin vermem. Samimi olmadığım kişinin bana şaka yapmasına müsade etmem. Haddini bilmezse ben bildiririm. Dolapta kendime ayırdığım tatlıyı kimseye vermem, yedirmem. İzinsiz çatallayan olursa hayatına zulüm olurum.
Taviz vermediğim değil de, taviz verdiğim bir çok şey oldu bugüne kadar. Ama bu aralar ciddi şekilde düşünme evresindeyim hayatı genel olarak, insanın ailesi dışında kimseye kişiliğinden karakterinden taviz vermemesi gerektiğine inanmaya başlayanlardanım
Birinin beni başkasına yanlış tanıtması. Hayvanlara kötü davrananlar.. En ama en nefret ettiğim kadınlara ve çocuklara el kaldıran hayvan müsveddelerini görürsem eğer gözüme perde iner hiç kimseyi görmem sonra gözüm açıldığında bana anlatırlar ne olduğunu.. Çünkü bende bilmem ne yaptığımı..
Sevmediğim şeyleri asla yapmam. Para verseler üzerine yine de yapmam. Arkadaşlar ile toplanınca bara gidelim diyorlar sevmiyorum ben gelmiyorum diyorum yarım saat beni ikna etmeye çalışıyorlar. Yahu gidin siz ben eve geçer keyfime bakarım diyorum yok öyle olmaz diyorlar gecenin sonunda kazanan ben oluyorum.
Taviz vermeyeceğim şeyler var. Saygılı bir insanım saygısızlığı sevmem. Özgürlüğüm bundan dolayı kısıtlamalara gelemem. Hayatımın her alanında ciddiyim ve netim fazla esnek bir yapıya sahip değilim. Sıfırcı hocalar gibiyim 😄
Gidersem gelmem gelirsem gitmem birinin hayatından ama seviyorsam ve karşılıklı ulaşarak karar verdiysem daima gönlümde bir yerde durur o kişi herzaman kapım açıktır
bi şeye hayır diyorsam genelde hayırdır yapmam çünkü kafayı bozmuşumdur o şey güzelse bile reddederim ama bazende ne olucak diye evet derim ve güzel bi şey de çıkıyor
Taviz tavizi doğurur, genel anlamda disiplini severim, ama illede kişiliğime, karakterime aykırı gelen hiçbir şeyi yapamam, kendi yararıma dahi olsa böyle bir konuda taviz vermem
Herşeyden önce saygı ve herhangi birinin arkasından konuşulması bugun başka birinin arkasından konuşan yarın benimde arkamdan konuşur hiç taviz vermem bozar atarım