diger taraftan ilgisiz bir annenin cocugu 1. olabiliyor.
sanirim birazda is cocukta bitiyor.
Bence kesinlikle genetik sıradan dediğin ailelerdedeki ebeveynler büyük ihtimalle tembellik yapmışlardır. Mesela amcam okulu bırakacağı zaman öğretmeni babannemi okula çağırmış bırakmasın çok zeki bir çocuk diye falan amcam tembellik etmiş bırakmış şu an tamirci, iki çocuğu var ikisi de zehir gibi. Dedem de öğretmenlik sınavını kazanmış ailesi izin vermemiş. Ya zaten bakarsan ailesinde doktor olan birinin kesinlikle ailesinde de doktorluk avukatlık vb. meslek yapan var. Şuna da katılıyorum zeka geliştirilebilir ama herkesin farklı bir kapasitesi var bana göre..
Özellikle de babadan aktarılır zeka..
sana bir ornek vereyim
anne okul hayatinda hep bassrisiz babada soyle boyle ama cocuk okulun 1. si olabiliyor .
zeka direk anne babadan degilde sulaleden olabilir.
Aynen yine genetik oluyor
zeka genetiktir evet ama eğitimle şekillenir akademik başarının doğrudan zekayla bağlantısı yok %2 lik kısım olan üstün zekalıları düşününce anlayabilirsin zaten sadece 100 kişiden 2 si üstün anne ve babadan aktarılıyor zeka
anladim
Değil zeka geliştirilebilir zeki ailesi olan bireyler çocuklarını o yönde eğitim verirler böylece çocuk küçük yaştan eğilimli olur zaten anne baba ailedrn görecekleri de etki edeceğinden zekası yapılanmış olur
Cevap
6Cevap
Zekanın gelişiminde yüzde 30 genetik yüzde 70 çevresel faktörler etkili. Erkekler zekasının yüzde 30'unu direkt annesinden alırken kadınlar yüzde 30'unun yarısını anneden yarısını babadan alırlar. Diye biliyorum 😂
babayi iyi secmek lazim😂😂
IQ kız çoçukları ya haladan ya da anneden alıyor. Erkek çoçukları ise hepsini anneden alıyor zeka genlerini. 🤷♀️
Anasına bak oğlunu al 😂
Genetik, anne baba da o gen aktif olmaya bilir ama çocukta çıkabilir.
bak bu olur
Genetik ama ailenin tutumu davranışları yetiştirmesi ilgilenmesi zeka gelişiminde etkili
Galiba, oğlumdaçok yüksek iq yasahip
Evet. X kromozomundan geçer
Genetik ve çevresel
buna katilirim ama cevremde gordugum ornekler var .
anne zeki bilgili akilli cocugunuda cabalariyla belki ders calistiriyor.
anne destegi biraksa cocuk dusuyor .
buna bir yorumun var mi
Evet Erikson'un psikososyal kuramının 4. evresi olan 5-11 yaş aralığında ailenin yanlış tutumundan dolayı üretkenlik ve çalışma isteğinin düşmüş olma ihtimalı söz konusu olabilir 😇
genetik evet
bana degilmis gibi geliyor
Evet
Evet genetik
yani super zekanin cocuguda mı super zeka oluyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?