Neyse üyeler,
İyi olduğun için, kötülüklerden kaçabileceğini mi sanıyorsun?
Neyse üyeler,
Merhaba,
Bana göre iyiyim fakat bu tartışılır. Kime göre neye göre iyiyim, adamına göre mi herkese mi böyleyim? Menfaatim için parmağımı kipirtmam, menfaatler gelir gecer baki olan içimdeki huzurumda. Huzur yoksa istediğine ulaş manası yok benim için.
Bir gerçek var sadece kötünün karşısında da iyi olabiliyor musun? Ben olamadım, bu beni kötü mü yapiyor? Hayır kötü değilim sadece insanım ve yara aldığımda tepki verdim. Ona kötü oldum. Ama ben iyiyim...
Maalesef nasıl elektrik elektriğe, ateş ateşe, su suya zarar vermiyorsa kötülük de kötülüğe zarar vermez. Kötülük daima zararı iyi olana verir. Ne kadar iyiyseniz o kadar çok ezilirsiniz. Şişko şeytanlar çelimsiz melekleri daima döver.
'Şişko bir şeytanın, çelimsiz bir meleği göğsümün kafesinde patakladığını hissediyorum.'' Murat Menteş
Iyi olmaya çalışıyorum. Ancak bu kötülüğün beni bulmayacağı anlamına gelmez. Ki buldu ve buluyorda zaten. Yine bu demek değil ki ben kötü bir insan olacağım. Hayır, elbette her zaman daha iyi bir insan olmak için çaba göstereceğim.
İyi olduğum için, kötülüklerle bağımsız olduğumdan kaçma gereği duymuyorum. Kötülükler sizi, kötü olsanız da bulur iyi olsanız da. Burada anlatılmak istenen, aslında her zaman ve iyiye - kötüye dahi kötülüklerin olduğudur.
Cevap
27Cevap
Bilakis iyi olduğun için kötülüklerden kaçamazsın bir şekilde dahil olur kötülüklerden (belki kıskançlık, ya da kuyu kazma gibi).. Ne olursa olsun iyi olmaya devam. Karakterinin yansıması sonuçta
Hehe umrumda değil, insanlara iyi davranıcam, karşılıksız. Bu onların doğasına aykırı olsa bile. Bazen susucam. Bana büyüklük taslasa bile. Bazen ezik olucam ama iyi olduğumu unutmicam. Her zaman vicdanım rahat yatağıma giricem. Siz de deneyin, rahat uyursunuz. Kabadayılık, egoistlik, ergenlik bir yere kadar.
İyi olmak kötülükleren kaçmak değildir. İyi olmak var olan kötülüğü gücün yettiğince bertaraf etmektir.
Iyi olmak kotu luklerden kacabilecegin anlamina gelmez ancak kotuluklere karşı omlemini alman gerekiyor allah beyin vermiş aklını kullan diye
İyiliğin olduğu her yerde kötülük var. Kötülük olmasa bir şeyin iyi olduğunu da anlayamazdık
Kimse kötülüklerden kurtulamaz yani sonuc olarak bir yerde buluyor insani
İyi değilim kötülüğün kendisiyim ama neye göre kime göre o farklı
Çok güzel bir söz bunu not etçem. Bende eğilmeye sevmen.
Iyilik herkese yapilmaz adamina gore muamele gostereceksin her zaman
Her kötülükten kaçılmıyor. Bazılarının çekim alanına ister istemez nefis gidiyor.
Yin ve yang iki zıt kutupdur iyilik ve kötülük gibi kaçmak ya da yakalanmak istemezsin?
Başa gelen çekilir demiş atalarımız kaçsanda geleceği varsa gelir
Hayat işte
Bazen kaçabiliyoruz bazen kaçamıyoruz
Hayır öyle sanmıyorum ama ne kadar kötülük görürsem göreyim çok daha iyi olacağımı biliyorum.
Iyi ya da kötü biri değilim. Herkese hak ettiğini vermeye özen gösteren biriyim
İyicene tepemize sıçıyolar böyle soruları görünce ya kendimi tutamıyorum ya da ağzımın ayarı kaçıyo pardon
canımı yakarlarsa kötü olurum. nebeyazım ne siyah ben griyim
Bu soruyu sevdim aynen kacamiyorsun okadar çok kötü insan varki sen nekadar iy yaklassan okadar seni ezip geçer buna bozar şahit oldum maalesef
Herkes iyi nede olsa. kime sorsan insanlar zalim kötü der kendisininde bir insan olduğunun farkında değildir.
Kötülük kötüleri bile buluyor nasılsın kacilir tedbirli olmak lazım
Evden hiç çıkmıyorum kötülük beni bulmasın diye hiçkimsenin başaramadığını başardım 🤣
Sen kalbini temiz tut, kalbi temiz olana denk gelirsin demişler
Ben mutlak iyiliğe ve mutlak kötülüğe inanmam
Hayat İnişli Çıkışlı Ve Yokuşlu
-VESSELAM-
Hiç öyle bir düşüncem olmadı.
Istersen odandaki dolaba saklan, kaçış yok.
İyi oldukça kötülük daha çok buluyor insanı
İyi değilim kötülüğün ana merkezinde tahtım var 😁
İyiler tüm kotulukleri ustune cekiyor zaten
Kaçtığım yere kadar kaçıyorum diyelim
Sanmıyorum iyi de değilim ayreten
Kaçamıyoruz maalesef.
Aynen çok büyük bir yanılgı
Eskiden öyle sandım ama mantıksız
Kötülük her zaman gelir bulur.
Kötü olduğunda da iyiliklerden kaçamıyorsun.
Kötülük hep var
Doğru aslında
Hayır sanmıyorum
anlıyorum .
Hayır
Hayır tabiki.
Yoo kim demis
Haklısın
Öyle bir dünya yok.
yaniliyom ben
Yoo sanmıyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?