İlişki kavramı ile "dostluk, dertleşme, muhabbet" kasıt ediliyorsa 10-20-30 sene konuşabilir, beraber olabilirim, görüşebilirim. Bir erkeğin bir kadınla samimi dostluk ilişkisi de olabilir. Candan öte olunabilir ki var :) Bu Türkiye'de neden olmuyor anlamıyorum, bir kadına "bugün çok yorgunum gel otur dertleşelim, sen anlat ben dinleyeyim, ben anlatayım sen dinle" demek ile "acaba benden hoşlanıyor mu" düşünceleri baş veriyor. Oysaki bir erkeği en iyi bir kadın, bir kadını en iyi erkek anlar diye düşünüyorum.
Evlilik öncesi kadin ve erkek birbirlerini tanımalı ve ilk görüşte ben bu adamla veya bu kadınla evleneceğim diyemez. Gerçi nikah olmadan kimse kimseyi gerçek anlamda tanıyamaz ama en azından anlaşıp anlaşamayacağına karar verir. Tanıma sürecinden sonra karşı taraf evlenmek istemiyor kafasında hiç bir türlü Evlilik yoksa o kişi ile birlikte olmam zaman kaybı olacaktır. Kimsenin oyuncağı olamam sonuçta zaman geçiyor ve anne veya baba olmak isteyince ne olacak nikahsız çocuk mu yapicaz? Neyse benlik bir durum değil...
Neden düşünmüyormuş ki. Yemin mi etmiş. O benimle hayatını birleştirmiyorsa bende onu hayatımda tutmam o zaman. Hadi diyelim çok seviyorum gittiği yere kadar gitsin dedim. O zaman da bana dokunamaz.
Tabi ki olurum. Benim için önemli olan o insanın ne hissettirdiği. Evlenenleri de görüyoruz. Başları sanki göğe eriyor. Eğer mutluysam, huzurluysam bir ömür bu şekilde yaşayabilirim. İlla ki kağıda dökmeye gerek yok. Dünya da herkes evlenecek diye bir kuralda yok.
Zaman geçirmek için birine ihtiyacım yok. Olacaksa ciddi bir ilişki düşünürüm ciddiysem de evliliği düşündüğüm içindir. Kendi sınırlarımı aşamam evlilikte yaşanmasını düşündüğüm şeyleri böyle bir kişi ile yaşayamam. Sevgili aşaması zaten birbirini tanımaktır birnevi evliliğe giden yolun başlangıcı. Günümüzdeki ilişki tarzları bana uymuyor. 🙂
Neden evlilik düşünmediğini sorarım, belki kendisini hazır hissetmiyordur, travmaları olabilir bu durumu iyice sorgulamadan beraber olmam. Eğer sebepleri anlaşılır bir düzeyde ise birlikte olurum, değilse birlikte olmam.
Hayır etmem. Neden zamanımı boşa harcayım ki. Nereden bileceğim bir anda çekip gitmeyeceğini. Helâl' im olacak dediğim kişi ancak eşim olabilir. Onun haricinde böyle bir ilişkiyi bırakın yanından bile geçmem.
Sanırım yanında hoş vakit geçirdiğim biriyle beraber olurdum, evlilik düşünmese bile. Ama bu birlikteliğin ebediyete verilmiş bir söz olmadığı da aklımın bir köşesinde bulunurdu.
Selam, Emin olamadım şimdi ya. Ben ciddi düşünen biri olduğum için evleneceğim birisi ile birlikte olmak isterim. Ama işin ucunda sevgi ve mutluluk var. Bilemiyorum.
Evlenmeyi düşünmeyen birisi ile beraber olmak. Onunla gönül eğlendirmeye girer. Bu da benim yapabileceğim bir şey değil. Benim karakterim evlenmeye elverişli bir karakter.
@yaşayann_ölü Yok senin için demedim , hatta kimse için demiyorum ben evlilik daha iyi olur diye. Bu benim özelim. Ancak evlenecek kişi aradaki farkı anlayacak. Düzelteyim o zaman benimle evlenirse daha iyi olur. Şimdi anlaşıldım umarım.
Birde utanmadan evlenilecek kız yok diyorlar bunlar köle hizmetçi kız istiyor böyle kızlar azalıyor çok şükür kadınlar özgür olduğu zaman evlilikler azalacak çünkü pis erkekler çok