Dün akşam çıldırdım, bildiğin kafayı yedim. Dün tüm yeğenlerim bendeydi. İki kuzen tartışmaya başladı, benim oğlan onları zor bela ayırdı. Ben şoka girdim bacak kadar boyları ile nasıl tartışıyorlar. Birbirinizden özür dileyin diyorum. Biri hala ben haklıyım, diğeri teyze ben haklıyım diye ısrar edince ve ses kargaşası çıkınca yeter susun diye bağırdım. İlk defa böyle bir şey olduğu ve beni dinlememekte ısrarcı oldukları için çıldırdım. Beni öfkeli ilk defa gördüler ve o zaman sustular. Neyse ki baristilar ve bana da bu gün özür dilemek için bunları göndermişler 🥰🤣
Duygusal durum mühim elbette. Çıldırmanın eşiğine gelmiş olunsa da, öfkeden mi, mutluluktan mı bunu da ayırdetsek daha sağlıklı bir ruh hâli yaşarız, çevremizdeki insanlara da sağlıklı ve huzurlu bir gün ve ömür yaşatırız. Çıldırmak; farkındalığı yitirecek kadar, o an ki durumun icabedenini analiz etmekte acziyete düşecek denli bir dengesizlik, hastalıklı ruh hâli. Çıldırmadan, direkt sadece çıldırmanın eşiğine gelmekse iki yönlü olarak yaşanabilir. Korkunç bir öfke veya beklentinin muazzam üzerinde bir sevinç. Misalen, en büyük düşmanınızla ıssız bir sokakta karşılaşmanız, sizi çıldırtabilir. Ya da yenilgiye uğradığınız maçta son dakikalarda penaltılarda gelen üç muhteşem gol de çıldırmanıza yol açabilir...🦄🍀🍏⭐❤️
Selam, Ben bu eşiğe çok nadir gelirim. Sonuncusunun üzerinden ne kader geçtiğini bile hatırlamıyorum. Öfke kontrolünde başarılı olduğunu düşünüyorum. Ancak kontrolümü kaybetmek istemezdim. Bir de sonuçları ile uğraşamam yani. Ne var ki sabır da bir yere kadar. Hasılı kelam, çıldırmak kolay. Zor olan sakin kalıp kendini zaptedebilmek.
Ben duygularımı ekstrem düzeyde hisseden ve ya hissettiren biri değilim ya en sinirlendiğim anda bile hep kendimi çekip bir yerde sakin kalmaya çalışmışımdır. Bir gün patlar mıyım tamamen bilmiyorum. :D
Bir kaç ay önce ailem bana sormadan benimle alakalı bir işe kalkışmışlardı.. O kadar öfkelendim ki arabayı ölümüne sürdüm.. Ölüme sürdüm resmen.. 190-200 km hızla kullandım..
Normalde 30-40 dk gidilecek yere 15 dk indim ve vardığımda "ben buraya niye geldim?" diye kendi kendime sordum.. Allah korudu..
Yapı olarak çıldırmıyorum ben genellikle.. Umurumda olan çok az şey var bu hayatta.. Canım sıkılabilir, sinirim bozulabilir elbette ama bu çıldırma aşamasında olmaz genelde.. Sükûnetten yanayım ağırlıklı olarak.. Hayatım boyunca edindiğim tecrübeler neticesinde sanırım çıldırmanın insana bir şey kazandırmadığını anlamış oldum.. Sadece kendine zarar verir insan.. Elimden geleni yaparım sonra akışına bırakırım.. Çünkü bilirim ki çıldırsak da değiştiremeyeceğimiz şeyler vardır.. Keyifli günler..
Geçen gün iş yerinde geldim. Yüzüme telefon kapatıldı ve gerçekten önemli konuda bir şey anlatıyordum beynime ateş sıçradı birden. Sağa sola tekme attım o derece.