https://youtu.be/BJYmg-Uuxt8 Hayatında adaleti beklerken acale etme. İstediğin zaman olmaması belkide senin için en hayırlısıdır. Çünkü; Kötülerin sana yaptığını unutması beklenir. İnsan unuttuğu zaman adalet tecelli ederse; Kişi hazırlıksız yakalandığı için acının içinde kaybolur. Unutma sana da yanlış yapanlar hiç beklemediğin bir anda yaptılar. İlahi adalet ummadığın anda gelir. O yüzden her dua cevabıyla dile gelmemiş her beddua ise nişanlıdır. Ve birgün evlenirler...
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Çok şükür bugün öyle bir zor durum yaşamadım ama bir film izledim "uçurtma avcısı" diye. Gerçek yaşanmış bir öykü. Film çok etkiledi beni. Ne kadar zor hayatlar, ne kadar zor yaşanmışlıklar var.
Cuma namazında hutbede kulağım 29 ekim ile ilgili bir şey duymak istedi ama iki satırlık bir şeydi o da en son paragrafta. Hatta önce kuran kursuna yardım dedi sonra 29 Ekimi söyledi. Fatih Altaylı 'nın dediği gibi bizden öncekilerin s*çtığı ve bizim neslinde sıvadığı cumhuriyeti umarım yeni nesil yeniden hak ettiği yere koyacaktır. Bu yönetim biçimin hiç bir kesime zorbalık yaptığını düşünmüyorum. Zaten bugün böyle yapılabiliyor olmasında cumhuriyet ve demokrasinin uygulanıyor olmasından kaynaklı. Diyanet dini olarak haklı olabilir peki ya diğerlerinin gerekçesi ne?
Resmi kurumlarda Atatürk'ün fotoğrafı kaldırılıp cumhurbaşkanının fotoğrafı koyulan bir ülkede yaşıyoruz. Öğrenci kitaplarında Atatürk'ün fotoğrafı kaldırıldı bir ara ve yinen cumhurbaşkanın ki koyuldu o sene. Sonra duzelttiler tepkiden dolayı sanırım. Yani demek istediğim yönetim bir çok değerimizi unutturmaya çalışırken insanlarında bu gidişata ayak uydurması normal değil mi? Çoban olmak zor olsa gerek.
Her gün yaşadıklarımızdan çok farklı değil. Hayat dediğimiz zaten kısacık bir çizgi. Hatırda kalan "an" ları güzelleştirmek ve yüreği feraha erdirmek üzere , nihayetinde ardımıza baktığımızda tebessüm edebilmek için , sakin ve metanetli olmak lazım gelir.
Not: Detaydaki cümlelerden etkilenmemek elde değil..
Her gün yeni bir şey katıyorum kendime ve her gün yeni bir şey çıkıyor hayatımdan.. İşin kötü yanı ben zorlanmıyorum artık hiç bir duygudan ötürü.. Adapte oluyorum çabucak içinde bulunduğum durum ve hissiyata.. Keyifli geceler..
Dun cok stabil ve normal bir ruhhalindeydim. Tum gun evdeydim sukur modundaydim. Haberleri falan izlemedim malum 29 ekimdi ve yine kimler degerlerimize hakaret edecek veya yanlis yapacak diye delirmemek icin tvden uzak durdum.🌸
Sinir. Son zamanlarda kontrol edemediğim bir sinir var bende. Çok çabuk sinirlenmeye başladım en ufak şey bile sinir ediyor beni. Daha soğukkanlı olmam gereken yerlerde bile sinirden deliriyorum. En zor duygum sinir olmaya başladı.