Parkta ya da bahçede yatacak kadar bi kimsesizlik sorduğum tabii.
Kimsesiz ve çaresiz kalmasın kimse 🙏

Hayır yatacak bir yerim oldu hiç. Ama ne halde uyuduğumu ne hissettiğimi soran birinin olmadığı yerlerde.
Sokakta yatmak çok zor evet. Ama 4 yani duvar bir zindan da uyumak daha zordur.
Seni anlamayan ve duymayan birinin olduğu yerler daha karanlık ve soğuk oluyor.
Öyle tabii her iki durumu yaşamak da zor gerçekten
Maddi olarak hiç çaresiz kalmadım. Aslında manevi olarak ta şu şekilde; yaşadığım bazı şeylerden sebep arkamda durulması gereken zamanda yakın çevremin umursamayışı görmezden gelişi beni onlardan uzaklaştırdı. Maddi gücüm olmasaydı bunu yapamazdım. Çaresiz hiç kalmadım ama kimsesiz kaldım... ve hala da öyleyim. Ailemle ve yakın çevremle görüşmüyorum, tekim. Onların arasındaki kimsesizlik duygusunu yaşamaktansa onlarsız kimsesizlik hissini yaşamak daha evla benim için. Mutluyum huzurluyum. Allah kendi ayakları üzerinde duramayan daha kötü durumda olan insanlara yardım etsin.
Ne kadar güzel yazdınız.
Hem üzüldüm hem sevindim sizin adınıza
Ben üzülmüyorum ☺️ siz de üzülmeyin. Böyle daha mutluyum. Toksit bir çevre yok etrafımda en azından. Kimilerinin varlığı daha büyük zarar çünkü.
Selam,
Çok şükür bu kadar çaresiz kalmadım hiç. İnsanın kendi evinin olması kadar büyük bir nimet yok şu dünyada. Bu vesileyle kirada oturan herkese önce kolaylık sonra kendi evlerine kavuşmak nasip olur inşallah. Kimseyi de böyle çaresiz hissettirmesin. Hissi gerçeği kadar zor çünkü.
Amin :) kimse yaşamasın gerçekten
Evet, bir defa oldu.
Ondan beridir kimseye el açmamaya resmen yemin ettim.
cut.
Cevap
61Cevap
kaldım yani herkes vardı insanlar vardı ama ben o varlığın içinde yok gibiydim bir ars uzun yıllar önce çok kötü depresyona girdim çok üzülmüş hayattan soğmuş ve ölmek istemistim o an en çaresiz anımdı içimde fırtınalar koptu onca insanın arasında yapayalnız ve kimsesizdim sevgiden yetim kalmış gibiydim çok şükür geçti gitti
Üzdün :/
istemezdim
Şükrün daim olsun 🙏
amin sağol
Elini uzatacak kimse olmasa da yanımda çaresiz hissetmedim hiçbir zaman. Hep bir yol buldum kendime.
Ne güzel
Merhaba.. Evet hayatta büyük acılar da yaşadım ve kayıplar verdim.. O sebeple o kimsesiz kalmış hissiyatını belki de iliklerime kadar yaşadım.. Bazen çevreniz insan doludur ama siz zihninizin derinliklerinde kaybolmuşsunuzdur.. Yok olmuş hissi, kaybolmuşluk duygusu.. Pazarda annesini kaybetmiş çocuk gibi kendi içinizde neyi nereye koyacağınızı bilemezsiniz.. Ağlamak istersiniz ama gözünüzden yaş gelmez.. Sanki ruhunuzun büyük bir çoğunluğu koparılmış gibi.. Olur olmadık yerlerde olur olmadık şeylere dolan gözleriniz bir müddet sonra kurur.. Denizin çekilmesi gibi içiniz çekilir.. Sonra kalkıp kaldığınız yerden devam edersiniz, etmek zorundasınızdır.. Keyifli günler..
Selamlar,
Askerlik dönemimde hissettiğim. Tabi bu ailem yüzünden değildir. Bize yatacak yer vermedikleri için kaldırım üstünden yatmak zorunda kalmıştık günlerce.. Bu arada tebrik ederim.
Üzüldüm, geçmiş olsun.
Teşekkür ederim.
Bazen öyle insanlarla dipdibe olursun seni en yakınların oldukları halde yıllarca kimsesiz ve çaresiz bırakırlar... Bazen yakınlığı sonradan tanıdığın birinde bulursun...🦄🍀❤️
Çaresizlik zor :/
Bir de çaresiz olmadığın halde çarelerin özellikle esirgenmesi durumu var 🙄
Hersey insan için, kimsesizde hissettiğim oldu çaresiz de kaldim. Hep bir şekilde ayağa kalktım çok şükür
Ne mutlu
Detaya dikkt etmedim 😊 parkta kalacak kdr kimsesiz kalmadım benim bahsettiğim kalabalik yalnızlıkti
Evet bunu yaşamıştım Allah kimseyi o duruma düşürmesin...
Aminn
Kalmadım, şükür. Kalanlara yardımcı olsun Yaradan 🙏
Amin, güzelliğim..., 🙏
🙏♥️
Üniversite zamanında çalışmam gerekiyordu babamın sağlık problemleri vardı.
Hem okul hem iş derken yani bankta ve boş sınıfta uyumuşluğum hatta otobüste uyuya kalmışlığım çoktu..
Askerken havaalanı mescidinde kalmak zorunda kaldık ben ve asker arkadaşlarım. Onun dışında hayır. Allah kimseyi çaresiz bırakmasın.
Amin
Kaldım, koskoca Dünya'da hiç bir yere sığamadım, sığdırılamadım. Her şeyini elimden alan sözde ailem olacak kişileri silme, hayata daha bencil ve gerçekçi bakmamı sağladılar. Kimse o duruma düşmez inşallah
hayır Allah kimseyi bu duruma düşürmesin böyle bir durumda olunca dostum dediklerin seni terk ediyor bu zamanda düşenin dostu olmuyor.
Kimsesiz kalmadım bugün kadsr insani varlık beklentim olarakta. Tabi insanı Yaradan çaresiz bırakmasın. Yeter ki gerçek sahip olana sığınalım yeterli.
Hayata ilk adım attım öğrenmeye başladım derken Evet kaldım. Çok kez
Hayatimin hicbir aşamasında kimsesiz kalmadım da hissetmedim de cok şükür
Çok üzücü bi durum. İçimi parçalar. Hiç kimse mi sevmemiş bu insanları nasıl vicdansızlık
sokakta parkta ya da bahcede kalwadıw awa caresızlığın ne oldugunu gorduw ve yaşadıw
Merhaba,
Oohooo çok kaldım. Ve kaldığım caresizlikler beni çok güclendirdi.
Evet kaldim bir zamanlar 16 yaşındaydım otogarda yatmıştım.
Ne zaman başım sıkışsa arayacak insanlar var çevremde çok şükür. Gece 2 de evi terk ettiğimde de gidecek yerim vardı moralim bozukken dertleşeceğim bir omuz da... çok şükür
:/ ne güzel
O kadar kimsesiz ve çaresiz olmadım. Ama babamın evinde varlık içinde darlık çektim. Sevgisizliği bırak kenara, fiziksel ve psikolojik şiddetin en ağırını yaşadım. Bunlar da beni hep güvensizliğe ve yalnızlığa itti.
Hiç bir zaman çaresiz kalmadım çok şükür
Sağlık durumları hariç
Kimsesiz kalsam da ben hep kendime yettim
Kaldım. Ankara garında aştı de yattım. Aksaray da üniversite okurken 4 gece terminal de yatardim hafta sonu nigdeye giderdim. 1 ogu yemek bulunca Allah derdim. Ne gunler. Annem evde lokantalarda atılacak yemeği ve ekmegi getirirdi yedirirdi ve kardeşlerime yedirirdi. Bana 5 ayrı üniversite okuttu. 2019 yılında Ramazan Bayramı'nda vefat etti. O gitti rahat uyusun bizleri dertle doldurdu. Ama o kadın neler çekti. Allah neredesin ve?
İla sokakta veya ailesiz olanlar kimsesiz değilsin benim ailemde var evimde ama yapayalnızım ve çok çaresiz kaldım günlerim oldu ŞANS gerektiriyor her konuda arkanda duran seni anlamyan ailen olmadıktan sonra s*kmsim öyle aile yi evin var ama bi gram huzur bile yok...😏
kimsesiz ve çaresizlik oldu ama parasızlıktan değil insansızlıktandı
ruhen kimsesiz ve çaresiz kaldıgım çok zaman oldu ne yapıcagım bilemiyosun
kime sıgıncasın hiç kimseye
Parkta yatacak kadar çaresiz kalmadım. Allah gerçekten kimse gidilecek yersiz bırakmasın.
Amin. Teşekkür ederim
Hayatta kimsesiz kalmak değil de ailen yanıbaşında iken kimsesiz hissettiğim şeyler yaşadım, Allah kimseye göstermesin
Her zaman cebimde survive için yedek param olur o yüzden parkda kalma potansiyeli yaşadığım günleri otelde şarap içerek geçirdim 😄
hayır ama kalma tehlikesiyle baş başa kalmıştım babam annemi evli bir kadınla aldatıyordu bizi evden atıp rahat takılmak istiyordu çok kötü zamanlardı ben üniversite sınavına hazırlanıyordum lise sondum kardeşimde küçüktü daha çok kötüydü yav
Kalmadim hic. Kimse kalmasin 🙏🏼
Amin 🙏
Bu denli kimsesizlik yaşamadım.
Yaşamamanız dileğimle.
İnşallah
Kimsesiz kaldım ama çaresizliği tercih olarak görüyorum.
Evet hatta bırak parkı bahçeyi asfalta yattım. Belki ölüm gelir kurtulurum diye
Sadece bir kez bu durumda kaldım ancak yinede isteseydim birilerine ulaşabilirdim yapmadım
Çok ama hep aştım ve şimdi 7 yıldır çadırımda ormanda mutluyum
Aileme küsüp uzaklaştığım olduda o kimsesizlik değil yani sakinleşmek içindi
2 gün felan dışarıda kalmışlığım var çaresizlik nedir bilirim ah ulan anılarım depreşti 🙄😓
Kalmadım diyen yaşamiyordur
Ölüdur o
İnsan da değildir
Hayır böyle bir şey olmasa da kimsesiz ve çaresiz kaldığım hissettiğim çok zaman oldu
Kaldım ama gidipte bankta kalmadım otellere gizlice girmede üstüme yoktur :D
Yok kalmadım ama bilirim.. Parkta da evde de yatsan kimsesizlik aynı
Öyle bir kimsesizlik yaşamadım ama çaresizliği anlatabilirim.
O kadar zor bir şey ki... kimse hissedemediği bir şeyi anlayamaz.
Çalıştığım yerlerde ve hatta sokakta bile yattığım zamanlar olmuştu
gerçekten mi
şimdi iyimisin peki
Rabbim kimseyi çaresiz ve KİMSESİZ bırakmasın. AMİN
evet bir zamanlar evden kaçmıştım o yüzden bankta falan yatmıştım
Kimsesiz değil tek başımayım, çaresiz değil kararlıyım
ispanya da camide kalmıştım bir geceliğine :)
Hadi ya :)
Evet kaza yapmistum hastaneye kaldirilmistim cüzdan telefon gitmişti kimseye haber veremedim ustumde para kart yoktu
Tabi genelde öyle zaten
Evet kaldım birçok kez bu yıl. Hiç tanımadığım 3 erkeğin evinde kaldım sığınma evinde kaldım
inşallah durumun düzelmiştir
Hayır şu an yeni yer arıyorum umarım başıma kötü bir şey gelmez 😔
Ne yapacaksınız
Bazen yalnız kaldım
Yok kanka Allaha şükür öyle bir durumum olmadı
Çok şükür kalmadım.
Kaldım bir çok defa maalesef 🙂
Kalmaz olur mi insan. Sence 18 sene üniversite okuyan erkek kalmaz mi? Ama tekrar başladım kaldığım yerden devam etmeye...
Hayatımın bir dönemi böyle geçti. Bence herkesin bu dibi görmesi gerekiyor daha sonra yaşadıklarından tat alabilmesi için
Öyle değil de cidden bir terör saldırısına uğramıştım cidden ölüm psikolojisine girmiştim
Kimsesiz değildim ama kimsesiz hissettirildim. Belki de zaten böyle hissetmek kimsesizliktir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?