Merhaba. Üzüldüysem kırıldıysam susmayı tercih ederim, nihayetin de kimsenin kalbini kırmak istemem bu yüzden kabuğuma çekiliyorum. Kendinize iyi bakın, sağlıcakla kalın en güzele emanet olun. Şunu da eklemek istiyorum ; Sustuğum şeyler var, hiç konuşmadıklarım… İçinde kaybolduğum şehirler ve içimde kaybolup giden insanlar var.. Eskisi kadar kafama takmasamda bazı şeyleri bazen yinede içimin almadığı haksızlıklar var! Hakettiklerimle, vazgeçtikleri mi ayırdığımdan bu yana solumu sevdiklerime, yolumu ise Allah'a bıraktım… O'ki; varacağım yeri de duracağım yeride benden daha iyi bilir…
Teşekkür ederim. Yaşayarak anlarız kime ne kadar güveneceğimizi kime ne kadar değer vermemiz gerektiğini, şu hayatın her bir alanın da mücadele var evde işte sokakta aklına neresi geliyor ise orada, insanın olduğu yerde mücadele mutlaka olur dik durarak sabırla mücadele etmeye, devam edeceğiz güzellikler zorluklara göğüs gerdikten sonra ortaya çıkar ne diyelim hakkımız da en güzeli değil, en hayırlısı olsun her zaman için. 🌸
İnşallah. 😊 Hz. Mevlana der ki ; Hayatta olabileceğiniz en güzel yer, bir duanın içinde yer almaktır. Dualarınız da bana da yer vermeniz dileğiyle.. Vaktinizi ayırıp cevap yazdığınız, için ayrıca teşekkür ederim hoşça kalın..
Okurken yüzünüz de bir tebessüm oluştursa ne mutlu bana. 😊 İnsanın içini dökmesi güzel bir nebze de olsa rahatlıyor, huzur buluyor derin bir nefes alıyor gerçi hayatın içerisinde ki zorluklar bizleri güçlü etmek için var, önemli olan ise nerede nasıl davrandığımızdır ve şunu unutmamak lazım niyetimizi daima temiz tutmalıyız, her insan kendi kalbinin ekmeğini yer.
Selam, Ya kırılmışımdır ya da konuşmanın fayda vermediğini anlamışımdır. Hiç bir zaman hiç kimse ve hiç bir şey için boşa nefesimi tüketmem. Uğruna çaba sarf ettiğim şeylerin daha iyi olduğunu görmek veya bilmek isterim.
Benim için çok göreceli bir kavram aslında.. Eğer konuşuyorsam hala mücadele ediyorum demektir.. Susmuşsam yorulmuşumdur.. Susmuşsam mücadele etmekten bıkmışımdır.. Susmuşsam kırılmışımdır.. Susmuşsam karşımda beni anlayacağını düşündüğüm kimse olmadığı içindir.. Susmuşsam sıkılmışımdır.. Keyifli akşamlar..
Tek başıma olabilirim Ağzımda yiyecek olabilir Dişlerimi fırçalıyor olabilirim Sessiz sinema oynuyor olabilirim Kütüphanede olabilirim Konferans dinliyor olabilirim Film izliyor olabilirim Kitap okuyor olabilirim. Canım konuşmak istemiyor olabilir. Susuyorsam bir çok şey anlamına gelebilir.
@Alyabanasormalısın ben hangi vakitlerde sustuğumu düşündüm bunlar geldi aklıma. İnsanlar canım sıkkındır , birini incitmemek için , fırtına öncesi sessizlik falan demiş. Ben susmaya çok anlam yüklemiyorum.
Kaç sene sustum üniversite sınavını kazanana kadar da susucam üniversiteyi şehir dışı seçip üniversiteyi gidip bitirince İstanbula gelip artık susmayacağım sebebi sabır