Hepimizin insanlarda kızdığı şeyler az çok bellidir. Bunlara duyduğumuz öfkeyi ya o tarafa iletir ya da içimizde hallederiz. Beni ya yakından tanıdığımız birine (kendimize) kızmışsak..Nasıl halledebiliriz böyle bir durumu. Kendimize duyduğumuz sinirin sebebi ne olabilir? İnsan kendine neden kızar?
insan kendine neden kızar.. Sanırım en temel sorun ya da bakılması gereken konu.. Bir insan eğer kendisine kızıyorsa kendisine yapılan haksızlığa izin vermiş olması ya da saygısızlığa tahammül etmesiyle başlayan bir kızgınlıktır Ben en çok saygısızlığa kızarım ve buna ben izin verdiğim için en çok kendime kızarım
Birisini kendin gibi görüyor değer veriyorsun kalbini açıyorsun sonra o bunun kıymetini bilmek bir yere dursun savurup atıyor söylediği kelimeleri bırak davranışı yetiyor..
Merhaba 🎈 Birçok sebep var kendime kızmak için hali hazırda bekler onlar. Ne gibi dersen?" Asla" diyerek baş üstü dolaba koyduğum şeyleri tekrar ettiğimde, aynı hamle ile plana devam ettiğimde, tekrar düşüp bir arpa boyu yol gidemediğimde çok kızıyorum kendime.. Çözüm yolu biliyor muyum? Hayır. Bi noktadan sonra o kısır döngü kırılacak diye emin oluşumun ardına sığınıyorum. 😊 Umut dünyası zengin için yaratılmamış nede olsa değil mi? 💫
Aynı hatayı akıllanmayıp tekrar ettiğimde. Değmeyecek insanları, insan yerine koyup onlar için kafa patlattığımda. Karşıdaki kişinin kötü niyetini anlamama rağmen hala ona karşı acaba ben mi yanılıyorum diye kendimi sorguladığımda...
insan kendi iç dünyasında kendisine sınırlamalar koymuştur. Bu sınırlamaları doğru ve yanlış adı altında koyuluyor. Yetiştirilmekten gelen doğru ve yanlışlar, toplumun empoze ettiğin doğru ve yanlış ve birde kişinin olmak istediği olmayı düşlediği doğru ve yanlışlar bunlara göre farkında olmaksızın bir yaşam sürer. Günlük yaşantısının içinde karşılaştığı herhangi bir durum bu sınırlar içindeki yanlışlar başlığı altındaysa kendisine kızmaya başlar. Çünkü sınırları önceden belirlenen yanlışları yapmıştır. Sınırlarımızı aşmayarak bu duruma düşmeyiz.
Selam, Bunun bir çok sebebi olabilir. Değer verir kızar, kırar kızar, yanlış yapar kızar. Mesela ben biriyle tatsız bir şey yaşasam, kırsa mesela ya da haddini aşsa ona bunu yapacak izni verdiğim için en çok kendime kızarım. Her zaman böyle olmaz tabii ama çoğunlukla böyledir.
Genelde bu tarz insanlar iyi insanlardır empati yapabilirler ve kendilerine kızarlar neden bukadar iyiyiz diye ve gercektende bu insanlar iyi insanlardır cunku ben kendimden biliyorum öz eleştiri yapabilen kendisinde kusur bulan insanlardan korkmayın...🚬
Kişilik & Karakter konusunda 10,9b cevap paylaştı.
İnsan yanlış yaptığı şeyler olduğunda kendine kızar. Başkaları ile iletişiminde karşısındakine kırıldığında, kırılmasına sebep olan davranışlar sebebiyle, eğer kendine de pay çıkarmışsa kızar. Mutsuzsa kendine kızar, başarısız olmuşsa , sınava kötü geçmişse, çalışmamışsa kendine kızar. İnsanoğlu hep kendisini sorgular yapısı gereğince.
İki türlü kızar insan kendine. Ben bunu nasıl yaptım veya ben bunu neden tekrar ettim diye. Tabi bu durumlar olumsuz durumlar olmalı ve konusu ne olursa olsun fark etmiyor bu konuda.
Aslında kendimize değil, başkalarına kızamadığımızdan direkt kendimize yöneltiyoruz öfkemizi. En azından ben öyle yapıyorum. Hatalı da olsan, hatasız da olsan kızmak için yine kendine dönüyorsun.
Ben genelde hep aynı sorunlari yaşasam da aynı sorunlarla karşılaşsam da hep tekrar tekrar insanlara gereğinden fazla değer verdiğim için kızıyorum kendime.
İnsan en cok kendini elestirip kendine kizmaz mi zaten en cok nazi kendine gecmez mi akillanmadigimiz hata yoktur aslinda hatalarin kalibi ayni olsa da icerigi farklidir gidilen yolu da