Hazır röportaj örnekleri araştırırken neden kendi sorularımı oluşturmayayım dedim. Bu röportaj soruları nasıl sizce? 1. Kendinizi nasıl tanımlarsınız? (Her yönden)
2. Hayatta her şeyi deneyerek öğrenenlerden misiniz yoksa hayata karşı normalde çekingen bir tavrınız mı var?
3. Sizi hayatta bir adım öne taşıyan şeylerin neler olduğunu düşünüyorsunuz?
4. Hayatta bir sloganınız var mı?
5. İleriye dönük planlar yapan tiplerden misiniz, yoksa anı yaşamak daha mı önemli?
6. Ruhunuzu besleyen bir şey ya da bir şeyler var mı? Neler?
7. Hayatta neyin peşinden koşuyorsunuz?
8. Asla yapmam dediğiniz şeyler var mı?
9. Sizce zor bir insan mısınız?
10. Geriye dönüp baktığınızda, mesela şu 5 sene içinde neler öğrendiniz hayattan?
11. Özünüzden kaybetmek istemediğiniz ne var?
13. Karşınızdaki insanda ne ararsınız?
14. Hayatınızdaki dalgalı dönemleri nasıl atlatıyorsunuz? Şimdi nasıl bir ruh hali içindesiniz?
15. Yirmili ve otuzlu yaşlar üzerinde konuşursak, neler söyleyebilirsiniz?
16. Şu anki yaşınızda kendinizi her yönden değerlendirecek olsanız?
17. Sizce yaşamayı en değerli kılan şey ne?
18. Değerleriniz neler?
19. Hangi hataları kabul edip, hangilerini edemezsiniz?
20. Kendinizde neyi değiştirmek isterdiniz? Ya da hangi özelliği eklemek isterdiniz?
20. Son olarak; soruları nasıl buldunuz?hazır röportaj soruları
En güzel röportaj soruları: Sizin cevaplarınız neler?
Zamanında röportaj örnekleri ödev olarak verilirdi. Keşke o zaman görseydim. :) 1) iyi niyetli, sabırlı ama bazen sinirlenebilen, dışarıdan soğuk ama içten sevdiklerine cana yakın 2) çekingen bir tavrım var. 3) çok yönlü düşünebiliyor olmam. 4) Hayırlısı olsun :) 5) Planlıyımdır genel olarak ama hadi dışarı çıkalım, sinemaya gidelim gel şunu yapalım diye ani kararlarım da olur basit şeylerde 6) Müzik, kitap 7) Sevdiğim mesleğin peşinden koşuyorum. 8) Büyük komuşmayayım ama var. 9) Sevgili olma konusunda evet. Ve emin olduğum şeyin aksini ikna ettiklerinde inatçıyımdır. 10) Kader var ve biz ne kadar uğraşırsak uğraşalım sonunda kaderin dediği oluyor. 11) İyi niyetim ( Fazlası gitsin ama) 12-13) Güven ve sadakat 14) Ağlarım, arkadaşlarımla konuşur, dertleşir, dua ederim. şu an orta şekerim. 15) 20'li yaşların başına yeni gireceğim ama sanırsam duygusal olarak daha ağır basar 30'lu yaşlarda mantık daha çok devreye girer diye düşünüyorum. 16) Yaşıtlarıma göre olgunum. Sonradan pişman olacaklar her dakika sevgili değiştirdikleri için ama ben buna en başından beri karşıydım. Sürekli eğlence peşindeler gelecek için çok bir şey yapmıyorlar 17) Sevmek 18) Ailem, arkadaşlarım ve seveceğim kişi 19) O kişiyi seviyorsam hemen hemen bana yaptığı her hatayı kabul ederim ama hata yapa yapa sevgimi tüketir. En sonunda tamamen hayatımdan çıkartırım. Aldatma filan direkt kökten sevgimi kurutur. Saygısızlık, vefasızlık 20) İnsanları takmamak isterdim. 21) Telefonda gördüm soruları bilgisayara sırf bu soruları cevaplamak için girdim güzeldi :)
1) Her insana karşı farklıyımdır çünkü benim kim olduğum karşımdaki insana da bağlıdır biraz. 2) Sadece kendi deneyimlerimden değil, bütün çevremin deneyimlerinden kendime de ders çıkaran biriyim. 3) Güzelliğim ve pozitif enerjim. 4) Bir çok sloganım var. En çok da motivasyon amaçlı olanlardan. 5) İleriye dönük biriyim. 6) Doğayı çok seviyorum. 7) Kariyerimin. Çocuğum olsa çocuğumun derdim :) 8) Büyük konuşmaktan hoşlanmam. Asla dediğim bir şey yoktur ama uzak olduğum şeyler var diyelim. 9) İstemeden de olsa zor biri gibi görünürüm ama aslında çok kolayımdır. Bir kere çözdün mü tamamdır. 10) Adeta bir evrim geçirmiş gibi hissediyorum kendimi. Çok daha olgun olduğumu düşünüyorum ve artık hayatta bazı şeyleri de kabullenmek gerektiğini biliyorum. 11) İyi niyetimi. 13) Karşılıklı saygı ve tolerans. 14) Bu aralar biraz hüzünlüyüm. Genelde ailemin yanında olup, onların bana farkında olmadan verdikleri manevi destek ve güç sayesinde atlatıyorum. 15) O değil de, otuzlu yaşlar derken hep aklıma acaba o yaşlarda evlenmiş ve çocuk sahibi olacak mıyım gibi düşünceler geliyor :)) 16) Yaşıma göre fazla olgunum. Bu içimdeki çocuğun öldüğü anlamına gelmesin yalnız. O bir yerlerde saklanıyor sadece. 17) İlk başta tabiki de ailem. 18) Etik değerlerim çok gelişmiştir. Onun dışında pek bir şeye bağlı sayılmam. Farklı görüşlerim vardır biraz. 19) Hatayı affederiz ama ihaneti asla! :)) 20) Bazı şeyleri biraz fazla hafife alıyorum. Sonradan sıkıntı çıkabiliyor.
Soruları çok beğendim ve cevaplamaktan çok keyif aldım. Teşekkürler :))
Cok tesekkurler.. cevaplarin harika az cok bir fikir olustu ki gercekten olgun ve mantikli bir insan gibisin. Her insandan bir seyler ogrenilcegini dusunurum ben... bu cevaplarinda bana en az bir sey katti. :)
2- Her şeyi demeyelimde çoğunluk olarak evet. Nasihatla falan öğrenilmiyor oda var.
3- Her şey insanın kendisonde bitiyor. Kendisi taşılabilir sadece. Diğerleeide destek olur.
4- slogan dwğilde bakış acısı. Tupac: beni sadece tanrı yargılatabilir...
5- Anı yaşamayı severim fakat ciddi konular olsumu ileriye dönük planlar yaparım mesela üniversite, çalışma imkanı...
6- Müİk dinlemek başta kitap okumak, fazgeçilmezim gitarım ve film izlemek.
7- Hayallerim peşinden.
8- Hırsızlık falan heralde. :D dilencilik birde.
9- Zordam kastınız ne, ulaşılması zor falan mı yoksa inatçı falan mı. Ulaşılması zor değilimdir biri bana ulaşması için insan olması yeterli inatçılık ta orta seviye.
10- bol bol okumayı öğrendim. İlerde zeluk çekmemek için şimdi zorluklara göğüs germeyi öğrendim.
11- kişiliğim. :D
13- Mesela ergen olmayacak başta. Salak salak hareketler olmayacak. İnsan olacak hep gülcez hem ciddi olcaz yeri gelince. Laçka insanlarfan nefret ederim. Nerde nasıl konuşulması gerektiğinide bilecek.
14- O kadar dalgalı bir dönem olmadı bir şu üni sınavlarında bayağı bir piskolonim bozulmuştu. :D
15-o anki durumuma bağlı.
16- yaşıtlarıma göre daha olgunum.
17- kendi hayatım ve ailen.
18- İnsan olmak. :p
19- hatanın ne olduğunu bilmek lazımm ama. yalanı hiç sevmem. Kardeşim yalan konuştumu dövüyom. Tabi yaşına uygun.
Bu röportaj soruları çok güzel olmuş, ellerine sağlık. :) 1- Asosyal bir kişi olarak. 2-Genelde çekingen. 3-Mesleğim 4-Photoshop'da Tanrı benim. 5-Maalesef planlı yaşayan tiplerdenim. 6-Çok şey var ama en önemlisi bana göre fotoğraf. 7-Başarının peşinden koşmaya çalışıyorum. 8-Konuya göre değişir ama insanlarla uğraşacak bir yerde çalışmam. 9-Karşımdaki kişinin yaklaşımına bağlı. 10-Hayatta ağlamaya mahkum olduğumuzu, yürümeyi bile düşerek ve ağlayarak öğrendiğimiz hayatta sürekli gülüp eğleneceğimizi sanmamalıyız. 11-Her şey. 13-Değer verme alışkanlığı 14-Hiçbir şey düşünmüyorum olmuşla ölmüşe çare yoktur. 15-Yirmi yaşındayım zaten otuzda askerden gelmiş olucam ve başarabilirsem şirketimin başında olucam. 16-Kendimi değerlendirmem. 17-Mesleğim 18-Değerlerimi hala sorgulamaktayım taşlar yerine oturmuş değil. 19-O an ki psikolojime bağlı çok büyük şeyleri affettiğim en ufak şeylerden olay çıkardığımı bilirim. 20-Halimden memnunum değişikliği sevsem de böyle iyiyim. 20-Burada severek cevap yazdığım ilk soru (lar).
Keskin ince degilim her hangi bir konu icin uzmanlasacak maharet bana sunulmamis. Onun yerine isi yapabilicek adamlari kontrol etme yetenegi bahsedilmis... Bicagin keskin olmayan tarafininda islevi bunlar degil mi?
Anliyorum... ilk okudugumda daha cok sert ve tehlikeli goruntunun altinda uysal bir adam profilini dusundum. Bicak gibiyim ama kesmem? Oyle geldi bana.. sizin anlattiginiz yonden dusunmemistim.
:) zeka farkli bakis acilari gelistirmeye yarar. Zekice hazirlanmis sorulara zeki cevaplar gerek diye dusundum. Ayrica tam olarak netlestiriyim; durum bahsettiginin tam tersi... Daha cok uysal gorunurum. Ama tehlike dozajim ulke ortalamasinin bir hayli ustunde.
1- Pas, 2- Deneyerek öğrenirim denemekten zarar gelmez, 3- Pas, 4- Riske girmeden kazanamazsın/Eğer küçük olaylar karşısında sabırlı olmazsan büyük planlarını gerçekleştiremezsin, 5- İkiside, 6- Müzik iyidir, 7- Hayallerimin :), 8- Çok yok ya yaparım herşeyi, 9- Tabii, 10- Pas, 11- Kişiliğim, 12- 12. SORU YOK LANN 13- Yalan söylemesin yeter, 14- Aç bir dubstep bide arkadaşlarla oyun geçer unuturum hepsini, 15- Uyuşturucu satıyo olurum heralde :D, 16- Pas, 17- Hayaller ya, sonunuda merak ediyom, 18- Pas, 19- Genelde hatamı kabul etmem. Çünkü hata yapmam genelde, çok nadir. Hata olduğunu bildiğim şeyi yapmam, yapmadan önce düşünürüm, 20- Ben böyle iyiyim ya, 21- 21. SORU YOK - 20. SORU PART 2 - 10 üzerinden 7.75
1. Huzurlu 2. Deneyimleyerek öğrenmek daha akılda kalıcı ve ders çıkartıcı oluyor. 3. Öngörü 4. Harekete kimse mani olamaz. 5. Plan yapmak önemli. Ama yapılan plan yaparken anı da kaçırmamak gerek. 6. Ruhumu besleyen tek şey AŞK 7. Başarı 8. Hayatta her şey olabilir. Asla demeden önce iyice düşünmek gerek. 9. Dışarıya karşı zor. Ama sevdiklerime karşı değilim. 10. Daha çok bilgi. 11. Her şeye rağmen mutlu olabilmem. 13. Samimiyet 14. Güçlü durarak ve ders çıkartarak. Şimdi huzurlu bir ruh hali içindeyim. 15. Karakteri oturmuş, daha bilinçli bireyler olmak. 16. Daha çok öğrenmeye ihtiyacım var. 17. Aşk 18. Aile 19. Hatasız kul olmaz. Kendime göre sınırlarım var. 20. Kendimi olduğum gibi seviyorum. Daha çok şey öğrenmeyi sürekli istiyorum. Ve çaba sarf ediyorum. 21. Sorular güzeldi. Eline sağlık. :)
Erken gordum hayati yasamaktan sogudum ben bir genc ihtiyarim erken yasadim ve yoruldum Ne aglar ne gulerim sanki tastan biriyim Allahin kullarindan sanki ayri gibiyim sen tanrisin Allahim peki ben neyim ozaman nasil yorum ama saka saka hizli yasamak ani aninda yasamak guzeldir cunku insan ne bir adim geri ne bir adim ileri gider mutlu yasamak mutlulugu tadmak lazim bir tek zor olan nedir özlemek
1 - Realist dominant 2 - gençlik yıllarımda deneyerek öğrendiğim çok şey oldu ama şimdi daha çekingenim 3 - hoşgörüm 4 - gerçekçi ol 5 - anı yaşarım 6 - iyi filmler müzikler ve ruhumu okşayan sözcükler 7 - ailemin 8 - Erkeklere güvenmek 9 - evet oldukça 10 - insanların içinde saklı başka bir insan olduğunu 11 - Asalet 12 - soru yok :) 13 - itaat 14 - dert etmiyorum üzülmek bana göre değil 15 - karakterin oturma çağlari 16 - perfect 17 - aile saadeti 18 - bir çok şey var. 19 - kendime yapılmış hataları kabul ederim. Irdelemem. Fakat aile toplum ve yakın çevre ile ilgili hataları affedilemez 20 - degistirmek istediğim bir şey yok hersey mükemmel 21 - sorular mantıklı emek verip hazırlamışsin cevaplamak benim için zevkti Teşekkürler
1-anorlmal 2-ögrenmenin birçok çeşidini deniyorum 3-dogru soruları sorma yetenıgımın 4-imkanları görmek için imkansızı dene 5-yerine göre 6-gözlem ve kitaplar 7-kenidimi ispatlamanın 8- büyük konusmamak lazım ama var 9-karsımdakının gelişine göre 10-buraya sıgmaz :) 11-saygım özellikte kendime olan saygımı 13-her insanı kendimce yorumlarım saygıda duyarım 14-dalgalı hissediyorum dısarı pek cıkmam 15-ne denırkı yasıyan bılır :D 16-yaşımı yaşadıgıma ınanmıyorum 17-merak 18-kültürüm saygım dinim herkesin kendince koydugu kanunları 19-kendi yaptıklarımı kabul ederım ama başkalarına karsı nasıl bır tavır benımsenır hataya baglıdır 20-açıkcası sevilmek isterdim ve sevmek yalnızlık cok sıkıcı sonucta :D sorular içinde saol
Hepsi güzel sorular kardeşim de ks'de genelde uzun şeyler cwplanmıyor (: hele sabahın bu saatinde üşeniyor insan (: ama eğer psikoloji okuyorsan veya pdr filan güZel bir değerlendirme soruları çıkar (:
Yok tiyatro ogrencisiyim... psikolojiye ve felsefeye ilgim var, okur arastiririm ama bunlar bir yerde insanlarin bir birine sorduklari cevaplar gibi.. Hepsi kisisel.. benligi tanimakla ilgili.. pek zor oldugunu dusunmemistim ama sitenin formatini unutuyorum galiba. burada pek mantikli seyler dikkate alinmiyo gibi...
Hayır aksine çok hoş birşey yapmışsın ancak şunu söyleyim , mesela kimisi saçma cwplar verecek , kimisi kendinde olmayan cwplar verecek , kimisi kendinde olanları yazdığı için eleştirilecek filan filan.. bunları bu sitede yapmak çok zor.. ama mesela analiz tarzı bir site olsa , kişilere yardım etmeyi anaçlayan vs çok iyi sorular olur bence
Ben mesela kendim cwpladım sorularını hepsi güzel şeyler (: ama mobilden giriorm çok zor pluyor yazmak yazmadım , veya yazsam da bir sonucu olmayacak , dediğim gibi mesela analiz tarzı birşey olsa veya insanları yönlendiren bir psikolog filan olsan cevaplanacak sorular (:
Yine sitenin zihniyetinden boyumu asan bir soru basligi actim oyleyse :) roportaj tarzinda kisiye kendini fark ettiren bisiy amacladim yine olmadi. Bu ikinci sansimi denememdi ama sanirim yanlis girisim... benimde bunun farkina varmam sart :)
Böyle bir çok şık açmak yerine mesela bir şık açıp onu değerlendirmen daha yararlı ve daha güzel olur , yani mesela anı yaşayan insanlar böyle böyle olur zararları bunlardır yararları bunlardır , ileriye dönük plan yapablar ise şöyledir şu özellikleri vardır yararları şunlardır yararları şunlardır , siz ne düşünüyorsunuz tarzı bir soru daha iyi olurdu bence (:
Ben cok soru sormuyorum, oyle olsaydi bir tanesini sorucaktim. Ben hepsini bir platformda sorayim, birine odaklanmayalim diye dusunmustum ama site uyelerimiz icin sacma ve gereksiz paylasimlar daha oncelikli tabii goruyorum ki.. (maalesef) Soz meclisten disari (!) :)
Yok dediğim gibi sorularınız çok güzel , açıkçası çoğu saçma soruya bakmıyorum bile , ama hak vermelisiniz ki çok uzun bir konu , ve bunları toparlamak çok zor , çok uzun şeyler yazmak lazım bu da çok zor bir durum ortaya çıkartıyor , farkındaysanız yarım saattir sizin sorunuzdayım , ama sorunuzun cwpları çok uzun toparlamak çok zor (:
Tabii anlayis gosteririm, dogruluk payinizda var ama up uzun cevap yazilan sorular dolayisiyla bu sorularin cevaplanacagini dusundum.. gerci flgeven seferki soru girisimimden boyumun olcusunu almaliydim :D
Bu siteye girenlerin hepsi de senin gibi düşünmüyor , çoğu boş işler peşinde dediğin gibi (: boyunun ölçüsünü alma değil de millet ya siyasete cwp weriyor , ya cinselliğe.. diğer konulara pek önem vermiyor (:
Iste site icerigi icin buyuk dusundum... talep zihniyeti kisitli maalesef. Neyse ben sormus oldum artik.. :) :D bu sorulari kendim yazsam da ben de cevapladim. Farkli bir pencereden bakmaya calisiyorum.
Bahaneler olmasa bizler ne yapardık :P Tamam kızma bugunluk bir :)
1. Kendinizi nasıl tanımlarsınız? (Her yönden)
kısacası kendinle barışık bir nevi duygusal ( balık erkegi) yardımlaşmayı seven sevecen :) merhametli oldugunca dürüst :) Allah korkusu olan bir sıradan insan :D
2. Hayatta her şeyi deneyerek öğrenenlerden misiniz yoksa hayata karşı normalde çekingen bir tavrınız mı var? gençlik çağlarımda çekingendim ve bir işi yapmaktan korkardım atılgan değildim yani bu sorunumu zamnla kırdım ve yapamıyacagım işlere bile burun sokarım artık tekkorkum Allah gerisi vız geliyor :)) Deneyim tecrübeleştirdi desem yeri yok..
3. Sizi hayatta bir adım öne taşıyan şeylerin neler olduğunu düşünüyorsunuz?
Şu an hayatta bir adım öne taşıyan şey zamanında biriktirmiş olduğum deneyim tecribeler dese yeri vardır beynimi güçlendirmek ve adımalrımı bilerek atmak gibi. diyebilirim bilmem anlatabildimmi..
5. İleriye dönük planlar yapan tiplerden misiniz, yoksa anı yaşamak daha mı önemli?
evet ileriye dönük planlarım var elbette ama hiç bir zamanda zevkimi keyfimi alakoymam.. yarını düşünerek hareket ederim ve küçükte olsun kalıcı yatırımlar yapmaktayım ev almak gibi :))
Gercekten cevap vermek isteyen insan icin sorularin sayisi degil bence onemli olan... Oyleyse 5 tanesine adam gibi yanit verirlerdi, oyle degil mi? Dediginiz gibi de olabilir ama talep meselesi.. sitenin icerigi daha farkli oldugu icin ben katagorizelerde birazcik yanildim maalesef.
1) kendimi siradan gorurum 2) sartlara gore degisir 3) gobegim bir adim onden gider hep haha :) sabrım one tasiyabilir belki 4) sabrin sonu selamet 5) planin olmadigi yer freni patlak kamyon gibidir 6) ruhumu insanlarin olmadigi deniz kiyilari besler 7) hayallerimin pesinden kosarim tabi birde sevdigim kizin ;) 8) ihanet etmem kimseye aslaaaa 9) degilim cok safim kolay inanirim herseye 10) dusunce tekrar kalkmayi ogrendim 11) suanki olan hersey 12) bos soru buradi atlamissin 13) ask sevgi karakter 14) şu an dalgali hayatim ruh halim eh iste manyak gibi para harcayinca rahatliyorum hic tavsiye etmem sonra pisman oluyorsunuz:)) 15)20li yaslar hareketli cilgin 30luyaslar olgun ve mmantikli 16) suanki yasimdanda dunyaya bakis acimdanda memnunum herkese esit bakabiliyorum 17) hayaller ve aşk 18) bana ait olan hersey 19) her hatayi kabul edebilecek beynim var maksat kimse kirilmasin 20) şu an ki halimden memnunum
Okurken uykm geldi be 9. Cevaplayim bari ayip olmasin :) Disardan oyle gozukuyormusum ama kendimi oyle bulmiyorum kafalar bir oldumu her turlu anlasirim dertlesirim :)
Illa ki bir iki satir kendiniz hakkinda dusunceniz vardir, ama cevallamamak sizin seciminiz. Ben yazarim sorulari cevaplayan cevaplar cevaplamayan cevaplamaz :)
Hayir hayir hic onemli degil...:) Benim icin onemli olan saygi duyulmasi, yoksa ben bu sorulari cevremdeki insanlara da sorarim. Merak ettigim burdaki insanlarin kendilerini benliklerini ne kadar tanimalariydi ya da bunun gibi bir kac unsur. Onemli olan yapilana bakis acisi... bir kac saygi duyan insanin olmasi da yeter :)
20- sorular harika canım urasmıssın tam cevaplamalık ama kım cevaplıcak sımdı onları :D ama 4ü cevaplarım. hayatın sloganı ye iç eğlen çok kısa ömrün sev çünkü sevmek çok zor
Bence yasamayi farkli kilan sey umutlarimiz yirmili otuzlu yaslar olgunlugun gostergesini tecrube sahibi oldunu ve karar verecen seylere daha iyi karar vericegini anlatan yaslar kendimde degistirmek istedim sey cok iyi niyetlim bunu degistirmek istyorum hayatimdaki dalgalari nasil atlatiyorum eger yasiyosan firtinayada hazirlikli olcaksin ruh halim cok iyi nedenmi cunku ozgur olunca insanin ruh halide iyi oluyo hayatta bir adim one tasiyan nedenlr sevdiklrm
Her seyin bir ilki vardir, diyelim. Ayrica simdi rol calisicam.. sabaha kadar surecek provalarim basliyo. Sandiginiz gibi hemen yargilamayin isterseniz :)
Yahu su sitede uc nokta niye ya kufur ya da cevapsiz olmak olarak algilaniyo? :) Tamamen sessiz kalmak istememden o uc nokta. Sayet cevap verdikce uzayacak gibi geldi ve bunu istemedim.
1 soru secmem gerekirdi ve diger sorulara da odaklanalim istedim ama yanlis tercihti kabul... Ayrica verilen cevaba gore 20 satir bile uzun olmayabilirdi cevaplar :)
En İyi Cevaplar