Az dediğimiz kavramın ne olduğuna bağlı. Mesela bu maddesel bir azlık olursa neden olmasın? Para gibi, kıyafet gibi, yiyecek gibi şeylerde gayet yetinirim. Ancak bu duygusal şeylerse; sevgi gibi, ilgi gibi, saygı gibi, güven gibi.. yetinemem. Bunların azının telafisi yok. Insan parayı çalışır kazanır. Gıda ve giyimin bazen azına bazen çoğuna sahip olur. Ama duygu ihtiyacını karşılayamazsa kaybolur kendi içine çekilir durur. Bunları bolca isterim azına tahammülüm yok.
Mecbur kaldığim taktirde aza kanaat edebilirim fakat fazlasına alıstiğımdan zorluk cekmem desem yalan olur. Hem neden elimdeki bu deyip olduğum yerde bekleyeyim ki. Sonuçta gerekeni yaptığımız taktirde veren Allah ve sonsuz zenginliğin sahibi. Neden ondan istemeyeyim ki ya da gözümü biraz daha yukarılara dikmek neden tuhaf olsun. Evet elimden gelen herseyi yaptıktan sonra elimdeki az olsa dahi sükredip kanaat ederim ama bu demek değil biraz daha fazlasını isetmek beni kanaatsiz biri sıfatına sokar.
elindekinin kıymetini bilmeyen elindekinden de olur bu söz çok hoşuma gidiyor ve elimdekinin kıymetini daima biliyorum ama az olur ama çok olur hiç olmasından daha iyidir:)
Sevdiğim Olsaydı Yanımda Onunla Çok Güzel Yaşamım Olsun İsterdim 😥 Allah'a şükür Sıcacık evim var İstediklerim Oluyor Geçiniyorum Ama Sevdiğim Tek Taraflı Aşk Olunca Bu Çok üzücü işte