Elbette öğrendiğim bazı şeylerin değerlerim gereği geçmişe bağlılık aktim var. Bu değildir ki bana öğretilen şeyleri unutayım. Kişiliğimin belirli kısımları bundan oluşur ve gelecek yol haritam da bundan ibarettir. Velhasıl bazı durumları geçmişe bağlı kalarak yaşama durumu nadiren oluyor. Burada zamanla değişikliklerim oluyor ama bu süreç biraz zaman alıyor. Tabi insanın feda ettiği şeyler oluyor bu zaman dilimi içinde. O değişiklik durumlarına alışmak kolay olmuyor. Bu mental olarak oluyor. Diğer yönlü planlarınız için önüne bakma gereği hayatta gerekli durum. Hayatın geçmişte kalan olumsuzlukları ile yaşamak durumu ise bazı durumlar dediğim konu; burada takılı kalmak olmaz. Zamanla asabileceği ve kendini toplama süreci insandan insan değişir. Kimine erken gelir kimine de geç uğrar. Değişiklikler insanın hayatında belirli zaman diliminde oluşabilen etkenlerdir.
Selam, Ben yeniliğe açık bir insanımdır. Hayatımı derinden etkilemeyecek her değişikliğe bir şekilde uyum sağlarım. Elbette bunun bir zamanı, süresi oluyor. İlk anda kabullenemezsin hiç bir şeyi. Ancak öyle çok fazla sıkıntı yaşamam. Gelenekler de önemli tabii. Özellikle bazı gelenekler vardır yaşatmak gerekir. Günün koşullarına göre bunu değerlendirmek en akıllıca olanıdır.
Merhaba.. Eskiden ufacık bir eşyanın yeri değişince bile ruh halim değişirdi, yadırgardım.. Benimsemem zaman alırdı o halini o ortamın.. Sonra bir kayıp verdim.. Bu kayıp asla yeri doldurulması mümkün olmayan bir kayıp oldu.. Sanırım o gidince yeri değişen eşya ben oldum.. Ters yüz oldu bir anda her şey.. Alışıyorsun evet zamanla.. Bir boşluk kalıyor sadece.. Sonrasında fark ettim ki, değişiklikler beni artık eskisi kadar rahatsız etmiyor.. 😊 Hayatımıza insanlar giriyor ve sonra uğurluyoruz.. Buna bile uyum sağlayabiliyoruz.. Biz insanız.. En güçlü en donanımlı varlık.. Böyle olmaya mecburuz.. Keyifli geceler..
Zorunlu değişikliklere alışmak zorunda oluyorum. Çok tabandan olan değişikliklere adım atmaktan çekinirim. Alıştığım şeylerde olmak genelde tercihim olur. Ama öyle şeyler varki muhakkak değişmesi gerekiyor. Bunları elde etmek için elimizi taşın altına koymamız gerekiyor. Tercihimize uyamayız her zaman. Hayatın bize sunduğu rüzgara da teslim olmak gerekir.
değişikliklere birkaç gün söylensem de uyum sağladım bu güne kadar bazen inadına tersini yaptığım oluyor ne yalan söyleyeyim ama genel anlamda uyumlu bir adamım ben çok zorlamazlarsa beni..