İnsan her daim güvenmek ister, birşeylerin eksik kalacağından korktuğu için ve defalarca güvenir bu yüzden sıkıntı ne kadar güvendiğindedir aslında sonsuz güven her daim sorun yaratacaktır kişi kendine bile bu denli güven duymamalıdır ki bir şeyler ters gitmeye başladığında yıkımlar büyük olmasın.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- +1 yıl
Merhaba Kardeşim,
Şimdi konuya şöyle başlamak isterim... Etrafimdaki insanlardan o kadar çok kazık yedimki en yakinimdan en sevdiğimden bile ama uslanmadım... Benim bu lafanlamaz söz dinlemez yüreğim hayalaz bir çocuk misali hiç yerinde durmuyor ve hiç akıllanmıyor insanlara herzaman deger verdiğim için hep iyiyi düşünüyorum...
Oturup bir kerede kötüyü düşünen bir zamanın olmamıştır. Ben neysem hep karşısındakileri de öyle görmüşümdür... Bıkmadan usanmadan insanalara verdiğim değer yüzünden zarar göreceğimi bile bile güven kaplarımı sonuna kadar aralarım ama gel görki sonuç hep yine aynı hüsran, her zaman derim bu sefer iyi olacak bu sefer güzel olacak diye ama olmuyor maalesef...
Artık anladım ki; şuana kadar gerçekten güvenebileceğim, inanabileceğim bir insan olmamış etrafımda şu an güven kapılarımı ne kadar kapattım desemde insanlara karşı içimdeki o bu sefer olacak dürtüsü yine beni yoldan çıkarmayı başlayabiliyor...
Artik sadece umut ediyorum demekle yetiniyorum... Söyleyeceklerim bu kadar
Hayırlı günler mutlu haftalar olsun inşallah.🚬🚬😊
#MATRAX00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Yaslanacak başka hiçbirşeyi yok olan insanların yapacağı en büyük hata insanlara güvenmektir.Bunu yapmamak lazım kesinlikle
Güvenilir olan birini bulursak belki
güvenebilriiz.
Anneme güveniyorum o da sonsuz değil.
Sonsuz güveneceğim kişi benim başkası yalan.
Ben varsam varım sağlıklıysam herkes yanımda.
"Kimseden bir şey beklemezse hayal kırıklığı yaşamaz insan." Bunu hayatımın odak sözü olarak hep hafızamda taşırım.
Bu sözden başkası yalan bence.20 Yorumla
Merhaba Kardeşim,
Şimdi konuya şöyle başlamak isterim... Etrafimdaki insanlardan o kadar çok kazık yedimki en yakinimdan en sevdiğimden bile ama uslanmadım... Benim bu lafanlamaz söz dinlemez yüreğim hayalaz bir çocuk misali hiç yerinde durmuyor ve hiç akıllanmıyor insanlara herzaman deger verdiğim için hep iyiyi düşünüyorum...
Oturup bir kerede kötüyü düşünen bir zamanın olmamıştır. Ben neysem hep karşısındakileri de öyle görmüşümdür... Bıkmadan usanmadan insanalara verdiğim değer yüzünden zarar göreceğimi bile bile güven kaplarımı sonuna kadar aralarım ama gel görki sonuç hep yine aynı hüsran, her zaman derim bu sefer iyi olacak bu sefer güzel olacak diye ama olmuyor maalesef...
Artık anladım ki; şuana kadar gerçekten güvenebileceğim, inanabileceğim bir insan olmamış etrafımda şu an güven kapılarımı ne kadar kapattım desemde insanlara karşı içimdeki o bu sefer olacak dürtüsü yine beni yoldan çıkarmayı başlayabiliyor...
Artik sadece umut ediyorum demekle yetiniyorum... Söyleyeceklerim bu kadar
Hayırlı günler mutlu haftalar olsun inşallah.🚬🚬😊
#MATRAX41 Yorumla
- +1 yıl
Kendim, yalnızlığım ve içimdeki çocuk. Çünkü kendine her ne kadar güvenin defalarca sarsılsa da kendine verdiğin sözlerinden ve başarısızlıklarının ardından hala kendine güvenebilecek umudun oluyor. İnsanın içinde mutlaka bir umut, yaşama sevinci oluyor çoğu zaman çünkü, tabii bazen kalmayabiliyor da ve işte o zaman en bataklığın dibini gördüğün zaman ve en çaresiz hissettiğin, belki de hayatından artık vazgeçtiğin an... Ancak, bir başkasına güvenin bir kere kökünden sarsıldığında geri güvenebilmen çok zor oluyor mesela ne tür sebepten olursa olsun.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
77
Cevap
36Cevap
- u+1 yıl
Hayır yok.
Çünkü; gün geliyor güven yitiriliyor.
Zaten kolay kolay güvenemeyen bir insandım, şu bir ayda azıcık olan güvenimi de kaybettim.
O mertebeye artık kimseyi koymam.40 Yorumla - +1 yıl
Merhaba
Ablam var şükür. Herkese gitse dahi o dimdik durur bir ağaç gibi hayatımda. Yıllardır varlığının sonsuz olduğuna inandığım da bi tek O 'dur.20 Yorumla - +1 yıl
En çok hangisini sevdiğimi sorsalar net annem derim anneciyim ben 😄 ama güven konusunda kesinlikle babam. O kadar net, kararlı, güven verici bir adam ki.
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 347 cevap paylaştı. Sonsuz güvendiğim tek kişi annem. Onun haricinde herkesin en yakınımın bile güvenimi alt üst etme riski vardır.
10 Yorumla- +1 yıl
Güven olmadan hiç bir ilişki yürütülmez ki, hiç kimseye güvenmiyorum diyen insanların hiç kimsesi olduğunu düşünüyorum (arkadaşlık, aile, eş,)
10 Yorumla - +1 yıl
Selamlar
Bu hayatta sonsuz guvenebiliecegim ailem ve yengem var bu zamana kadar ne anlattiysam. hep. kalmistir aramızda10 Yorumla Soruyu okuyunca var mı diye sordum kendime. Hadi lan ordan dedi, daha bana bile güvenmiyorken başka birine mi güveneceksin diyince sustum. Yokmuş.
10 Yorumla- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Bir kişi var o da benim. Valla abartmıyorum keşke benim gibi bir arkadaşım veya ailem olsaydı. Annem desen seviyor ama o kadar, diğer aile üyelerimin hepsi dngalak ama birtanesini seviyorum o da benim ona sahip çılacağım gibi bana sahip çıkmazdı diye dişünüyorum. Arkadaş desen bir gün var yarın yok. Yani kısaca BEN.
00 Yorumla Evet var annem kardeşim çocuklar ve 24 yılık arkadaşım
10 Yorumla- +1 yıl
Ben insanların hepsine güvenirim, tabii bu güvenin insandan insana sınırları oluyor 🙂
10 Yorumla Yıllardır kiz kardeşim gibi gördüğüm çok güvendiğim biri Vardı hata etmishtim beni hapise gonderiyodu iftirayla neredeyse siz siz olun arkadaş dost diyip kimseye güvenmeyin sırtınızı yaslamayin her ne kadar o bana yapmaz dese bile en kıralini yapiyo beklemedigini an annenizin kıymetini bilin ben anneme bas kaldırır arkadaşlara uyardım basim belaya girdiği zaman arkadaş dedigim kişiler değil annem yanımda oldu.
00 Yorumla- +1 yıl
Hemde her konuda çok şükür herseyimi biliyor ama herşeyi biricik halam canım sevgilim sonsuz aşkım beni bu yaşıma kadar o büyüttü hayatta bir şey saklamam sadece süpriz yapacağım zaman para saklarım
00 Yorumla - +1 yıl
Hangi konuda güveneceğine bağlı, zorda kaldığımda yere düştüğümde beni kaldırır diyeceğim biri ise yok öyle biri. Çevrendekiler ilk tekme atanlar oluyor, aile dahil. Ama şöyle bi dertleşeyim beni gidip başkalarına anlatmaz aramızda kalır vs şeklinde güvenmek ise 2 arkadaşım var öyle yıllardır tanıdığım onlara o konuda güvenirim. Ancak onlar bile ben düştüğümde yanımda olmazlar.
00 Yorumla - +1 yıl
Kara gün dostlarım var evet. Yere düşmeden önce aniden yanıma gelenler ve beni ayağa kaldıranlar
20 Yorumla Kimseye gereğinden fazla güvenmem inanmam itimat etmem herkesin bir sınırı olmalı onu kimse aşmamalıdır
00 Yorumla- +1 yıl
yalnızlık kötü ama güvenilecek insan ve ortam ve zor zamanda kapı açacak ve hep destekleyen insan bulmak çok zor.
00 Yorumla - +1 yıl
abime gfüvenirim sanırım her bi yediğim haltı biliyor çünkü. çünkü aile bağlarından öte arkadaş gibiyiz ve çok da samimiyiz birbirimize.
00 Yorumla - +1 yıl
Ben güvenirim onlar güvenini gösterirler
Ama güvenirken hicbirşey kaybetmem,,,
00 Yorumla Kimseye sonuna kadar guvenmedim kendimden başka, guvenmem de
00 Yorumla- +1 yıl
Bi heryerde olduğunu bilip te göremediğim birde aynaya bakınca gördüğüm
00 Yorumla Sadece kendime güvenebilirim
20 YorumlaYok yani neden olsun :D
20 YorumlaYok kısaca ve kimseye ileri derecede aileniz dahi olsa güvenmeyin ve kefil olmayın çiçeği az su verirseniz hayatta tutarsınız çok su verirseniz öldürürsünüz.
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı. Hayır yok.
10 YorumlaAnnem, abim ve ablam...
10 Yorumla- +1 yıl
Güzel dostlar edindim onlar var.
10 Yorumla - +1 yıl
Böyle bir devirde değiliz
10 Yorumla - +1 yıl
Annemden başka kimsem yok
10 Yorumla - +1 yıl
sonsuz güven diye bir şey yoktur , sevgi ve değerden gelen kalıplara oturtulmuş bir şekil olarak sonsuz güvenme isteği vardır
00 Yorumla Yaşadığım tecrübeler nedeniyle, bu hayatta güvenebilecek kimse olmadığı kaantine vardım...
00 Yorumla- +1 yıl
Annem derim. Ama annem de bazen ufak tufak yalan konusuyor bana😅
00 Yorumla - +1 yıl
şu an için güvendiğim biri var ama sonsuza dek sürer mi emin değilim 🤔
00 Yorumla - +1 yıl
Kimseye güvenimiz kalmadi.. herkes sırtımızdan vuruyo
00 Yorumla Yok olmasında zaten. Herkes bir gün ihanet eder. Kendine yaslanan dik yürür. 😌
00 Yorumla- +1 yıl
Kimse bir sırrı sonsuza kadar saklayamaz Allah'tan başka kimseye fazla güvenmiyorum
.00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Annem ve kardeşim dışında hayır
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 984 cevap paylaştı. Kimseye hatta aileme bile güvenmiyorum
10 Yorumla- +1 yıl
Kizlarim var sukur..
20 Yorumla - +1 yıl
Hayır
20 Yorumla - u+1 yıl
Annem var. :)
20 Yorumla - +1 yıl
var biri komutanım biri çok yakın arkadaşım
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 684 cevap paylaştı. kendime bile güvenemem
00 Yorumla- +1 yıl
Kendimden başka kimse yok.
00 Yorumla - +1 yıl
Bir tane çok yakından bir arkadaşım var
00 Yorumla - +1 yıl
Hayır yok, hiç kimse yok.
00 Yorumla - +1 yıl
kimseye tam anlamıyla güvenmem
00 Yorumla vardı ama hatalarımla kaybettim
00 Yorumla- u+1 yıl
Kendimden başka kimseye güvenmiyorum
00 Yorumla - +1 yıl
Bir kaç kişi var.
10 Yorumla - +1 yıl
Yokk
10 Yorumla - +1 yıl
Annem var
10 Yorumla - +1 yıl
Kimse yok öyle
10 Yorumla Hayır yok.
10 Yorumlayooooook
10 Yorumlayok maalesef
10 Yorumla- +1 yıl
Yok.
10 Yorumla - +1 yıl
Bilgisayarım var.
10 Yorumla - +1 yıl
Şu anda yok ama ilerde olabilir belki.
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Yoktur ve kimsenin de olmayacaktır.
00 Yorumla - 1 yıl
Ailem var.
00 Yorumla - Devamını Gör (53)
Devamını Gör(108)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Hayatınızda sonsuz güvenebileceğiniz bir kimseniz var mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Hayatımızda sonsuz güvenebileceğimiz biri olması ve sırtımızı bu insana yaslayarak güven içinde yaşamı sürdürmek ne güzel olurdu. Masallarda, romanlarda hatta çizgi filmlerde kahramanın sırtını dayadığı ikinci karakter hep olur. Don Kişot ve Şanço Panço, Keloğlan ile Ayvaz, birbirine sırtını dayayan üç silahşörler, Pamuk Prenses ve yedi cüceler ilk aklıma gelenler. Pek çok masalda da kahramanın yardımına koşan güvendiği bir iyilik perisi vardır.
Fakat gerçek hayatta sonsuz diye bir şey yoktur. Her şey sınırlıdır. Sonu vardır. Güven de böyledir. Her insanda bir hayal kırıklığı payı bırakmak gerekir. Güven büyük bir karşılığı olan bir şeydir ve biraz da ağırdır. Koşulsuz ve karşılıksız seven anne- baba bile bazen bu kadar yükü kaldıramayabilir.
Bu arada güvenden ne anladığımız da önemli. “Bana yanlış yapmaz, dürüsttür.” diye düşünürsek bu zaten olması gereken bir şey. Ama “Sırtımı dayayayım açığımı kapatsın, düştüğümde kaldırsın.” şeklinde bir düşünce ise bu eşitsizlik yaratır. Kişinin kendi sorumluluğunu kendisi alması ve sırtını sadece kendisine dayaması güzeldir. İnsani ilişkilerinde de uzun sınavlardan geçmiş, hayatının büyük bir kısmına şahitlik etmiş insanlara güvenebilmesi fakat her zaman bir pay bırakması doğru olacaktır.