Duygular bizi biz yapan her şeyi içinde barındıran gizemdir tattır ve dahası hayatı anlamak için bize lazım olan şeydir.. Gözlerini kapatıp adım atmaya korkar her insan değil mi yani hiç tanımadığın bir ortamda gözlerini kapat iki adım atamazsın.. ancak güvende olduğun bir ortamda aynı adımı atmayı sana sağlayacak şey ise güvendir..
Duygular bizi biz yapan bütün gizemleri barındıran bir kara kutu gibidir onlar olmazsa hayat çekilmez..
Duygular olmadan çekilmez benim için, o zaman ne kişilerin ne de diğer şeylerin bir anlamı kalır zaten. Her şeyi anlamlandıran duygular bana göre, arkadaşlıklarda öyle, diğer ikili insan ilişkileri de öyle, hayatta öyle. Bazen mutsuz olduğumuzda mutlu olmaya çabalıyoruz ve bunun için bir şeyler yapıyoruz, ya da canımız yandığıda bu acıyı bastırmaya çalışıyoruz, huzurlu olduğumuzda bu hali korumaya çalışıyoruz. Yani hayatımızın her evresi zaten bunları düzeltmeye çalışarak geçiyor. Hiç bir duygu uzun süreli barınmıyor, ya anlık yaşanıyor ya da bir süre bize eşlik ediyor. Hep mutlu ya da mutsuz kalmıyoruz, mutsuz oluyoruz ki mutluluğun değerini bilelim ve o mutlu olduğumuz anlara tutunabilelim…
Selam, Sevgi ve saygının olmadığı bir hayat kesinlikle çekilmez olurdu. Düşünsene sevgiye açsın, kimse kimseyi sevmiyor ve kimse kimseye saygı göstermiyor. Herkes birbirini kötüleme, küçük düşürme gayesine. Tam bir kaos ortamı. Bir de kedilerin olmadığı bir hayat çekilmez olurdu sanırım. Arada bir kedi sevmek ve o eşsiz mırıltısını dinlemek gibisi var mı. 🐈🐈