dimi dimi pahalılar gerçekten gitmiştim öncesinde ve gitmek için para biriktirmek durumunda kaldım desem inanır mısın:D peki onca şeye rağmen oraya gittiğimde 50dklık süre bittiği için konuşmayı yarıda kesip bir seans daha alırsam devam ederiz dediğine inanır mısın? günlük tutmaya başladım en azından ücretsiz dinliyor cevao vermese de olur artık:D
Kendi adıma konuşmam gerekirse yaptıkları mesleğe saygı duyuyorum ama işini hakkıyla yapanların.. Hayır ben hayatımda hiç psikolojik destek almadım ama tabi ki çöküş dönemlerim oldu.. Ailemden birini kaybettiğim dönem büyük bi yıkım yaşadım ama kendimi toparlamayı başardım.. Kendi başına aşılamayacak bazı psikolojik sorunlar var ve bence hekim desteği almak gerekli hale geliyor.. Her yere para ödemek zorundayız elbette ama bazı şeyler cidden çok pahalı.. Sağlıkla alakalı hizmetlerin bu denli pahalı olması tabi ki üzücü.. Keyifli günler..
Birkaç sene seansı 650 TL olan hocam "isterseniz arayın randevu isteyin, 2 ay randevu boşluğum yok" demişti. Gitmem gidilir mi heloğ huboğ diyenlerin birçoğu gidiyor aslında da hala bunu utanılacak bir şey olarak görme eğilimimiz olduğu için dışsallaştırıyoruz maalesef. :) Psikiyatriste de gittim, psikoloğa da.
2015 ve öncesi çok özgüvensiz utangaç kimseyle konuşamayan, heleki kalabalik ortamlarda utanan ve sürekli yere bakan biriydim. Sonra bir aydinlanma geldi bana dedim ki Erkan niye bu kadar utangaçsin ozguvensizsin. İnsanlarla konuş ne olabilir ki en fazla dedim. Değişime gittim simdi kalabalık ortamlarda çatır çatır konuşan ve esprili sohbetimle herkese kendimi sevdiren. Arkadaş ortamim bir şey yapacaksa biryerlere gidecekse mutlaka beni cagirirlar bana danisirlar fikrimi alirlar. İnsan kendi psikolojisini düzeltebilir buna inanıyorum.
Peki o aydınlanma bölümünü biraz daha açabilir misin? Yani o cümleleri daha önce de kurmuşsundur ama harekete geçiren neydi? Aynı durumda olanlar olabilir, belki yazacağın bir cümle onların hayatını şekillendirebilir.
Ben, depoda yükleme boşaltma yapan biriydim. Tır'a mal yüklerken sanki herkes bana bakıyormus hissi geliyordu. Hata yaptığımda biri gülecekmiş gibi ve beni izliyorlarmis gibi geliyordu. Aynı bu şekilde yine mal yüklerken hata yapmistim. Sonra kafami kaldırdım etrafa baktım. Kimsenin bana bakmadığını farkettim bir iki kez böyle gozlemledim. Dedim ki Erkan kimse sana bakmıyor baksa da gülmüyor. Bu psikoloji sorununu çözdüm, ikinci konu. Sohbet etme şeklim ve karsimdakinin beni umursayip umursamadigi idi. İs arkadaslarimla sohbet ederken. Dedim ki Erkan sen bunlari dinliyorsun konuşuyorsun ve sonra işine gücüne geri dönüyorsun. Ogrendim ki konuyla alakali konusup sohbet ediyorsun kendini sevdirmene gerrk Yok. Bu konu psikolojisini de çözdüm. Üçüncü konu. Özgüven, gerçi özgüven olayı bir garipti. Hoşlandığım kızla konuşmak istedim. Cafede arkadaslariyla otururken gördüm, dedim ki Erkan ozguvenlini yenmek istiyorsan arkadaslarinin yaninda hoşlandığini soylemen lazim dedim. En fazla ne olabilir ki dedim. Sonra selamlastim kiza arkadaslarinin yaninda özgüvenimi yenmem için senden hoşlanıyorum benimle cikarmisin dedim. Sonra kiz arkadaşları gülmeye başladı yine morelimi bozmadim. Dedim neden gülüyorsunuz sevmek gulunecek bir şey mi dedim. Ozguvenimi arşa cikardim bu lafimla. Kizla kenarda çatır çatır konustum kiz kabul etti. Ve anladim ki özgüven olunca yapamayacagin bir şey yokmuş. Demem o ki, neyle ilgili utaniyorsan konuşamıyorsan özgüvensiz isen o konularla ilgili yapman lazım. Klişe birseydir ama korkunla yüzleşmen lazım.
Gittim boş yere verildiğini düşünmüyorum en azından kendi kafanda yolunu düzene koymuş oluyorsun zamanla veya kendinde arka planda atmış olduklarını gün yüzüne çıkartıp bi sirkeliyor seni, katılıyorum ama herkes psikolojisine sahip çıksın bu ülkede zor ama olsundu 🥳
Aklıma dedemin yaşadığı olay geldi :D Dedem midesindeki rahatsızlığında dolayı doktora gittiğinde doktor onu psikiyatriste yönlendirmiş. Dedem bunu öğrenince küfür kıyamet kalkmış ve çıkmış gitmiş. Dışarıda şunu söylemişti: "Midemde rahatsızlık var diyorum adam beni deli doktoruna gönderiyor" 😂😂
Psikoloğa 8 yıl önce gitmiştim gittiğim için hiç pişman değilim ve saklamam. O zaman "aileme ben psikoloğa gitmek istiyorum" demiştim. Çünkü agresif biriydim bu da bana zarar veriyordu konuşa konuşa çözdüm
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
800 TL yi oraya verebilen adamın ne sorunu var merak ediyorum gerçekten Asıl tedavi edilmesi gereken asgari ücret ile bir ayı geçirmeye çalışanlar, gunde 16 17 saat ırgat gibi çalışanlar Ah be dünya zerre adaletin yok
Çocukluğumu psikologlarda geçirdim Deph yüzünden annemle babam o zamalar 2007 2008 de 100 lira para veriyorlardı hatırlıyorum. Hala gidiyorum ancak belediyenin ve ücretsiz gayetde memnunum.