"Her hayatın sonu büyük bir hayal kırıklığından, her insanın hissedeceği en son duygu, büyük bir pişmanlıktan başkası olmayacaktır.. "

Cevabın evet ise; o halde "varoluşun kendisi" baştan sona, başlı başına bir yıkım, bir yok oluş değil midir?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Varla yok arasında yaşıyoruz aslında. Ne herşeyimiz var, ne de hiçbir şeyimiz yok. Var olan yok olabilir de, yok olan var olabilir de hayatta. Biz de bir gün dünyada yok olacağız ama başka bir yerde var olacağız. Önemli olan ne biriktirdiğimiz
Hayatını düzgün bir şekilde sürdürüp iyi bir insan olan da zamanı tamamen har vurup harman savuran, hayatı boş boş geçiren, kendine ve etrafındakilere kötülük eden insanlar da hayatının sonuna geldiğinde pişmanlık yaşar. İyi olan neden daha iyi olmadım, zamanı daha tasarruflu/verimli neden kullanmadım diyerek hayıflanır. Hayatı boş geçiren zaten çok daha büyük pişmanlık yaşar keşke bir fırsat daha verilse de yaptığım hataları yapmasam der... Oysa insana milyon kere de şans verilse hayatın tatlılığı unutturur pişmanlıklarını... Belki de ben kandırıyorum kendimi kimse pişmanlık yaşamaz...
🤔🤔
"Hayatını düzgün bir şekilde sürdürüp iyi bir insan olan da zamanı tamamen har vurup harman savuran, hayatı boş boş geçiren, kendine ve etrafındakilere kötülük eden insanlar da hayatının sonuna geldiğinde pişmanlık yaşar."
O halde varolmak baştan sona bir hayal kırıklığı diyebilir miyiz?
Alıntılanan yerde zaten bunu demiyor mu?
Cevap
3Cevap
Yokluk da var olmanın bir parçasıdır. var olmak içinde var olmamayı da barındırır. yokluğun özü bilinemeyecegi için duyulan şey kaygidir.. birşeyi bildiğini iddia eden her zaman yanılır.. bilinmezligin çekici gücü cazibesi düşünmeye sebep değil midir? her yolun sonu hayal kırıklığına çıksaydı bunca insan bilinmezligin peşinde bu kadar düşüncelere dalmazdi.
Yalıtılmış bireyler ölüm ve acı çekme karşısında çaresiz ve yanlız hissetmeleri varoluş sancısını tetiklemekte sanırım.. hicbirseyin bilinmezliginde varlığın hayal kırıklığı olduğuna inanmaları ya da soylemlerinin bu yönde olması kendi kendileriyle bir çelişme değil midir?
"ölüm ve acı çekme karşısında çaresiz ve yanlız hissetmeleri varoluş sancısını tetiklemekte sanırım.."
eğer varoluş sancısının nedeni bu olsaydı, dünyada ki insanların neredeyse tamamı varlığın baştan sona bir hayal kırıklığı olduğunu otomatik olarak kabul ederdi :)) (Ölüm ve çaresizlikten, bununla birlikte yalnızlık hissinden yakınan insanların dünya nüfusunun çoğunluğunu oluşturduğunu biliyoruz)
o halde demek ki, onların bu gerçeği savunmalarında ki amaç, çok daha manidar ve çok daha sade bir düşünce olmalı. Kaldı ki "iyi veya kötü her hayatın sonu pişmanlıktır" sözü kaçınılmaz bir gerçek.. Bunu tüm varlıklarıyla idrak ettikleri için varlığın bir sancı olduğunu anlamış olmaları gerek.
Varoluşsal dinamikler anlamsızlık ölüm yalıtılmışlik ve özgürlüktür. bunlarin nasıl algılandığı insanların yaşam biçimleri üzerinde etkilidir. insanlarin bu dinamikler karşısındaki tutumları ve farkındalıklari değişkenlik gösterir. varlığın sancı olduğunu her insan idrak edebilir bazısı yüzeysel bir kaygı yaşarken bazilari (!) bu kaygıları o kadar ozumser o kadar benimser ki varoluş amacının önüne geçer.
Sanmam boş yaşamış insanların veya doğruları yapmaya cesareti olmamış insanların sözü bu. Yaşarken pişman olduğum şeyleri tecrübe olarak görüyorum. Ve onları gömüyorum. Benden önce ölmezlerse onlar beni öldürür. Ben Son nefesimde herşeyi unutup nefes almamayı düşüneceğim. Tekrar doğuşumu
Varlık, yokluğa karşı verilen bir savaştır,
Mesele pişmanlık kırgınlıktan ziyade içinde ne kadar "iyi ki"barındırabildiğindir.
Rica ederim..
Var, yok'un şartıdır. Her ikisi de ancak birlikte mevcut.
Sorularınıza bakıyorum, mana olarak çok derin, çok düşünülmesi gereken, basit cevapların yakışmayacağı kıymetli sorularınız var.
Ber de cevaplarınıza (görüşlerinize) bakıyorum, bir daha bakasım gelmiyor.
Neden böyle?
Bi de bu var..
https://youtu.be/oAfzNkdykm0
Çok severim.
Bende de bu var...
https://youtu.be/-Tqj0Yjfv9g
Aynı fon da seslendirdiğim bi şiir
Bi arkadaşım yazmıştı onun için okumuştum
https://youtu.be/vNNJuj4ob7w
Güzel yazılmış, güzel okunmuş. Teşekkürler
Var olmak algılanmış olmaktır/ Berkeley
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?