Keşke bize biçilmiş bir zaman dilimi olsaydı. Ne kadar kesin sonuç olurdu. Ve bunca insanlık birbirinden yakınmazdı. Dostluklar, arkadaşlıklar, ailer baki olur. Ama bu düzen terazisi ve insanoğlunun doğasına aykırı. Tanımak ya da tam tanıdım, tanırız diye bi şey yok. Bir insanı nasıl, nerde ve hangi durumlarda tanırız? Gibi maddeler sıralamakta bana göre çok saçma. Ne kadar yaşarsan o kadar tanıdığını sanırsın. Ne kadar tanıtırsa kendisini o kadarını tanırsın. Insanlar her zaman kapalı kutu. Kendini açtıkça ve biz açtıkça içinden çıkana şaşırıp kalırız.
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Süre falan yok insanları tanımak için. Bazıları o kadar usta ki aylar geçiyor yinede anlayamıyorsun. Giderken sana öyle bir hayal kırıklığı bırakıyor ki neye uğradığını şaşırıyorsun. İçinden " bunu yapacak biri değildi o" diyosun ama yapıyor. Yani bazı insanları tanımak gerçekten zor.
Zaman insanı tanımada hiç etken değildir. Yaşanmışlıklar tanıtır insanı. Onunla küsün kavga edin ona yanlış yapın. Mükemmel insana herkes dikkatli ve maskeli olur. Yanlış yapıp düştüğünüzde gerçek yüzünü görebilirsiniz insanların. Yaşanmışlıklar çok şey katar. 🤷♀️
şu kadar sürede birisini tanırsın diyemem çünkü yıllardır hayatında var olan birisinin yıllar sonra çok farklı bir yönünü keşfedebiliyorsun.. yani bir insanı tanımak bir ömür sürer bence... bunu bir dost arkadaş babında söylüyorsan diyebilirim
Hayatına alacağın bir karşı cinsi tanımak en azından onu azda olsa bilmek ise tahminimce bir altı ay sürer altı ay sonrası en azından onun düşüncelerinin bir kısmını hayata bakış açısını kısmen olsa anlarsın ve uyumlu olup olmadığına karar verebilirsin
İnsan doğası gereği karşılaştığı olaylar da verdiği seçimlerle sürdürür hayatını. İnsan yaşadıkça da koşullar, kendi imkanları ve fırsatlar sürekli değişir. Bu nedenle de verilen kararlar kişiliği değiştirir. O nedenle bugün tanıdığını düşündüğü kişinin birkaç yıl sonra hiç ummadığı hareketi karşısında şaşkınlık yaşarlar kişiler, "bunu senden beklemiyordum vs " şaşkınlık cümleleri bu anlara aittir.
İnsan sürekli gelişen değişen bir karakterdir. "tam" olarak tanıdığımızı düşünürsek yanılgıya düşmemiz olası. Karakter değişimlerinde ki detaylar sürekli takip edilinmeli, bu da epey zaman demek maalesef.
süre gerekmiyor deneyim gerekiyor zor zamanlardan beraber geçmek, destek olmak, beraber vakit geçirmek, seyahat etmek, oturup içmek vs vs vs ancak yaşadıkça bir insanla, onu gerçekten tanırsın o da eğer sana kendini gerçekten açıyorsa. kimi harika oynuyor bu konuda senelerce beraber yaşayıp bir sabah BEN BUNU HİÇ TANIMAMIŞIM diyebiliyorsun
Bir insanı “tamamen” olduğu gibi tanımak kısa vadede çok zordur.
İnsanlar evlenip aynı eve, aynı yatağa giriyorlar anca yine de bir yerlerde gizli saklı sırları tutuyorlar illa ve göstermek istedikleri kişi olarak tanınıyorlar.
Gerçekten tanıyabilmek için 5-6 sene dahil yetmeyecektir. Şeffaf bir şekilde tanımak neredeyse imkansızdır.
Tanıma da ne kadar çok birlikte iş ve ortam oluşursa süre o kadar kısalır. Mesela Birlikte yolculuğa çıkılırsa, yemek yenilirse ve ticarette bulunulursa bunlar ne kadar yakın zaman içerisinde olursa kişiyi daha çok az süre de tanımış olurum. İki kelam ederek bir kişiyi ancak zanna bağlı tanımış olurum. Yanılmam daha fazla olabilir.
Onun bir süresi yoktur. Bir insanı tanımak için onunla zaman geçirirsin huyunu suyunu görün, zor zamanında görün gerçek yüzünü. Onu iyi tanımak için onunla yaşaman gerekir. Hiç bir zaman ben bu kişiyi iyi bilirim diyemen çünkü ne olacağı belli değildir. Ama kesin olan bir şey var. O da fazla güvenmemek hiç bir zaman.
bir insanı tamamen tanımak diye bir şey yok bence bir iki olayla tanıdım dersin ama kişinin o anki durumu ve yaşadıkları bilinemez, neyi ne amaçla yaptığı da tam kestirilemez bugün çok iyi tanıdığın yarın hangi psikolojiyle ne kötülük yapacağı da bilinemez insandır ben herkesten her şeyi beklerim
Tanımak herşeyi sormayla denemeyle olur aman sormayın yanlış anlar derse beş yıl flört etse tanıyamaz Ailesine girecem nasıl bir ortamı var. isteklerine uygunmu alışveriş yapacam hele pintini hasta olacam onu arayacak bakım merhametlimi Hastalığı var mı soracan genetik Pis huyu pis akışkanlığı var mı varsa sana dereli ilerde bu huyumu bırakırım sakın inanma Helede erkek hiç değişmez hata yaş aldıkça dahada zor olurlar
Evlenince bile yeni yeni başka huylarını öğreniyorsun kaldı ki sevgililikte nişanlılık döneminde tanı en azından niyetini belli eder ve olup olmayacağını anlarsın tanımaya ömür mü yeter. Kendini tanıman bile ne kadar zaman alıyor.
Süre degil bence, o sğre icinde ne yaptiginiz önemli, ne yasadiginiz, nerelere gittiginiz, hangi konu hakkinda konustugunuz, onun sa ana anlattigi yasanmisliklari vs.
Bir insanı tanımak istiyorsan hafta da 2 3 gün görüşeceksin. Sosyal medyadan değil yüz yüzeyken konuşacaksın ki her haraketini gözlemleyebilesin. 1 sene o zaman yeterli olur