Bazı zamanlar vardır, neden bu çağa doğdum ki deriz. Günümüzün bitmek bilmeyen küresel sorunları dünyayı her geçen gün daha da yaşanmaz kılarken biz sürekli geleceğimizi planlıyor her şeyin düzeleceğine dair umudumuzu hiç kaybetmiyoruz. Bazen de geçmişte bir zaman diliminde yaşıyor olmayı yeğliyoruz.Peki sizin bu konuda düşünceleriniz nelerdir? Eski zamanlarda bir yerde yaşamak ister miydiniz yoksa halinizden memnun musunuz?
Bunu da sizler için bırakıyorum buraya. :)
Eğer Seçme Şansın Olsaydı Hangi Çağda veya Dönemde Yaşamak İsterdin? Sebebi Nedir?
Açıkçası geçmişte kesinlikle yaşamak istemezdim çünkü çok zor şartlar varmış bu dönemde yaşasaydım kesinlikle avrupada yaşamak isterdim ama bence bu dönem çok zor bir dönem her yönden insanların modern bir köle olduğu dönemde yaşıyoruz o yüzden bir 200-300 sene sonra hem gelişen ekonomi hem gelişen teknoloji insanları daha rahat ve huzurlu yapacağına inanıyorum bu yüzden bu dönemin avrupasında zengin bir ailenin çocuğu olmak isterdim
Ben insanlığın başlangıcından bu yana bir zaman tünelinden geçmek isterdim. Fatih Sultan Mehmet zamanını da görmeyi isterim. İlk çağdaki insanları da görüp iletişim kurmayı isterim. Savaşlar, cinayetler, şiddet, cahiliye dönemi hepsinde var barbarlık geçmişten günümüze kadar aktarılarak gelmiş. Fakat eskiye nazaran şimdi bu durum daha medenice gözüküyor. Medeniyet adı altında yapılan bir barbarlık var. Öncesinde suçlu suçluydu haklı da haklı fakat şimdi ne haklı tam olarak haklı ne suçlu tam olarak suçlu. Herkes bir şey anlatıyor fakat hiç kimse konuşmuyor bunun gibi. Ben ilk insandan günümüze kadar zaman tünelinden geçmek ve yine bugünümüzde yaşamak isterdim. Çağlar kendi aralarında çok güzel ben hepsine tek tek gidip görmek istiyorum.:-)
Öncelikle bu harika yorum için teşekkür ederim. Sana bir dizi önerim var. Bütün çağları görmek deyince aklıma geldi. Aslında diziyi ben izlemedim ama kız kardeşim bitirmişti ve bazı bölümlerine denk gelmiştim. Konusu zamanda yolculuk ve tıpkı senin dediğin gibi farklı zaman dilimlerine gidip oralarda birtakım yanlışlıkları düzeltiyorlar. Dizinin ismi Doctor Who. Eğer bu tarz dizilere ilgin varsa severek izleyeceğini düşünüyorum. Bu arada Doctor dünya dışı İnsansı bir yaratık ve Zaman Lordu olarak geçiyor. :)
Hmm ilgileniyorum tabikide. Kitaplarda okumayı sevdiğim kadar dizi, belgesel tarzı vb şeyler de izliyorum. Dediğin diziyi araştıracağım ve gerçekten böyle güzel bir dizi varsa izlemek isterim. Çünkü artık Türk yapımı aşk dizilerinden gına geldi. Ben teşekkür ederim önerin için:-) ben bu tarz veya bilim kurgu hatta hacker filmleri vs izlemeyi çok seviyorum. Bitik aşk filmlerinden bıktım zaten:-)
Onlar aşkı anlatmıyor ama susacağım şimdi. Konuşursam çok uzun olacak çünkü. Sen neyin ne olduğunu biliyorsun zaten. :) Dizinin gittiği zamanlar ve yerler anlamında içeriğini tam hatırlamıyorum ama zamanda gezinip bazı hataları düzeltmeye çalışıyordu. Artık karar senin :D :)
Çok güzel bir tercih ama şahsen o cehennemin içinde olmak isteyeceğimden emin değilim. Halkımı o halde görmeyi, Çanakkale'de her dakika bir silah arkadaşımın şehit düşüşünü görmeyi kaldırabileceğimi sanmıyorum. Bende yaşayamazdım muhtemelen ama böyle bir acıyı yaşamak istemezdim.