https://youtu.be/fZmBF-N5IX4 Yanlış yerde olmak, yanlış zamanda, yanlış insanla yorar insanı bir zaman sonra. Yolun ortasında aniden fren yapan kamyon misali yalpalaya yalpalaya durdurur insanı. Bu duruş kaza mı yaptırır yoksa yeniden yol almaya başlamak için mola mı olur önceden kestirmek zor! Bunu anlamak için o sert duruşu yapmak kesin şart, orası belli.
Yılların yorgunluğu ile gitmek, gittiğin yolu bilmeden... Sudan çıkmış balık misali zor mu gelir yoksa yeniden başlamak, sıfırdan başlamak kişiye can suyu mu olur?
Bu bağlamda; hayata sıfırdan başlayan birine ne önerirsin. Hayata sıfırdan başlayan birine lazım olacak o şey nedir?
Hayata sıfırdan başlayan birine lazım olacak o şey nedir?
Sıfırdan sonra başlamak istiyorsan önce karar ver. Sonra ilk hedefin 1 olsun, o birin ne olduğu önemli değil buna sen karar ver. Senin için her neyse sıfırdan sonraki o 1, onu hedefine al ve o 1 için hemen harekete geç. O hedefe koyduğun 1'e ulaştığında başarmış olmak sana güç verecek, kendine inancın yerine oturacak ve motivasyonun sağlamlaşacak. 1 den sonraki hedeflerin ne olduğuna karar verip harekete geçmenin daha kolay ve başarabilme umudunun, azminin daha güçlü olduğunu göreceksin. Derim.
Gidilecek yol farklı olsa bile kafa aynıyken o yollar hep aynı yöne çıkar. şu an ki durumumuzdan mutsuz isek bu zamana kadar yapılanı, düşünceleri, hisleri çöpe atmak yerine düzene sokarak devam etmek. Yeni yola çıkarken sıfırdan başlamak değilde tecrübelerini de yanında götürmek en doğrusu. Düşün ki yola çıktığında aynı taş ayağına takıldı? Korkacak bir şey yok çünkü bir kere düşmedin. Nasıl kalkacağını biliyorsun..
Cesaret… Biraz cesaretle yolunu da bulur, o yoldan yürüyecek gücü de bulur ama en önemlisi kendini bulur ve bastığı her adımda kendi gibi sağlam olur. Önüne çıkan ne engeller durdurur onu, ne de insanlar ve bembeyaz bir sayfaya ilk başlangıcın yapmış olur, sonrası da bir şekilde muhakkak gelir…
Merhaba Hayata sıfırdan başlamak düşünsene, her şey duru ya da bembeyaz.. ya da birçok anı artık geride ve ne zihninde, ne de kalbinde acımtırak bi yerde durmuyor. İnsan güçlü mü olur onu bilmiyorum ama inanmanın tüm tonları lazım olacak diye düşünüyorum. Bir çok zaman yeniden başlamış gibi hissettim ve ilacı inanmaktı. Öyle ya da böyle her imtihan serin sularda geçmiyor ama ben bazı şeylerin çok da hazır altın tepside gelmediğine şahit oldum. Yeniden de başlasam, kaldığım yerden de devam etsem. Sevgiler 🎈
En başta yoran, üzen, kıran, inciten her ne varsa onlardan arınmak lazım.. Sonra da ne istediğini bilmeli insan.. Yola nereden başlamak istediğine karar vermeli.. İnanç lazım, kendine güvenmesi lazım, kendini sevmesi lazım.. Geçmişe dönüp tekrar tekrar bakmaması için çelik gibi sağlam irade lazım.. Rüzgâr sert estiği zaman sallanmasan dimdik durabilmesi için fazlasıyla güç lazım.. En önemlisi de yaşadıklarından edindiği tecrübeler lazım.. Keyifli geceler..
Geçmiş unutulmaz, bilgiyi sevgi ile kapatmaya çalışma çabasıdır bu bana göre. Geçmişiyle yaşamalı ama geleceğe de karamsar bakmamalı asla. Hata her zaman tekrarlanmaz. Denemek lazım. Korkma dene kaybedeceğin ne kaldı ki cesur ol derdim. Cesaret ve özgüven bana göre.
Kişilik & Karakter konusunda 11,2b cevap paylaştı.
İlk öncelikle kişinin kendisine güveni lazım ve tam anlamıyla yanında olan ve güvenebilicek biri lazım bu aile olur sevgili olur dost olur kendi farketmez
Sıfır derken anne rahmi olmasın lütfen.. Ya yalnız yaşamaya ya da yenı bir iş gibi algıladım.. o zaman kolay.. yoksa ayrılık varsa evlilik bitişi gibi o zaman zor hem de çok zor.. hem yaşamak ağrısı hem de ormanın vahşeti... bırakmazlar beyninin içinse bile muhasebeni yapamazsın