Burada da bu durumlardan yakınan çok kişi var, çevremizde de… Peki sizce bu tür durumlarda doğru karar nedir ya da size bu şekilde danışan insanlara nasıl tavsiye verirsiniz?
Aile ve aşık olduğu kişi arasında kalan insanlar sizce ne yapmalı?
Bana kalırsa insan sevdiği kişi ile evlenmeli elbette ama eğer ailenin içine sinmeyen şeyler varsa çiftler ailelerinin içini rahatlatmalı ve rızalarını almalılar.. Eğer ne yaparlarsa yapsınlar ikna olmuyorlarsa bana kalırsa yolları ayırmalılar.. Neden derseniz ben aileye önem veren bir insanım.. Yani tabi ki burada ailenin ne yapıda olduğu da büyük önem arz ediyor.. Misal çocuklarına hiç sıcak aile ortamı sunmamış insanlar da var tabi o zaman iş başka.. Fakat normal bir aile ortamından bahsediyorsak ve aile istemiyorsa bence evlilik gerçekleşmemeli.. Netice olarak belki en başlarda ailelerin tavrı evlenen kişiler tarafından sorun edilmez ama ilerleyen zamanlarda "zaten hep senin yüzünden" cümleleri çıkmaya başlar ağızlardan.. O zaman da tat tuz kalmaz ve bitmeye mahkum olur ilişki.. Keyifli geceler..
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Çok zor bir durum. Ailem önde gelir ama yaşamadan bir şey demek ne kadar doğru olur bilemiyorum. Ama ailesini bırakıp gidenlerin bir çoğu pişman oluyor genelde.
Bence kesinlikle ailesini seçmesi gerekiyor Çünkü her ne kadar ne olursa olsun siz bir insana ne kadar çok seviyorum deseniz de insanın ailesi kadar yabancı bir insan kendisine sahip çıkmaz. Bu genel olarak da böyle görülmüştür kim ne derse desin aile kadar kimse olmaz
Kişilik & Karakter konusunda 32,5b cevap paylaştı.
Her koşulda aile tercih edilmeli. Sevdiğin insan üç yıl sonra başkasına gönlünü kaptırmayacağı ne malum sorusu hep meçhul kalır. Bu bilinmezligi yaşamaktansa bilinen şeylerle ilerlemek akıllıca bir hareket olur.
Her zaman gücü elinde tutmak lazım yani karar verici kendin olman lazım. Ailen kızı istemiyor mu nedenini öğren. Öyle işte olmaz diyip geçiştiriyorsa saçma bir sebeptir zaten sevdiğinle devam et; sebep belirtiyorsa bu sebep seni ilerde ilişkini etkileyecek bir sebep mi bunu tart ona göre kendin karar ver. Senin ilişkin senin kararlarin ailen sadece danışma meclisi olarak iş görür, fazlası değil.
Yillarca ailemi dinledim her seferinde vazgectim onlarda baskalariyla evlendiler isi yok diye vazgecirttikleri bi cok sevgilim suanda cok iyi derecede ise sahip oldilar evlendikten sora polis olan avukat olan bile oldu kisacasi ailem hemen biseyler olsun istiyor onlara gore birini bulacagim derken yasim 28 oldu isi olsa tipini begenmiyorlar tipi olsa boyu kisa falan filan herzaman dinlemek dogru degil
Bu ikileme bile düşmemeli. Her şeyden önce bir tarafta seni 9 ay karnında, bir ömürde kalbinde taşıyan bir anne var. Bir taraftaysa iki günlük tanıdığın, yarın bırakıp gidecek insan var. Bence bunun kararını kişi kendisi vermeli. Ama -umarım böyle bir duruma düşmem- bununla karşı karşıya kalırsam cevabım ailem olurdu muhtemelen
Burada dikkat edilecek en temel konu sevdigi insan ne kadar durust ona bakmali 3 gun kullanip defol git diyecek birimi yoksa omur boyu eşi olarak yaninda yasatacak birimi buna o kiz karar verecek Iş ciddiye binince kaçan çok oluyor erkege olan güven tabi öyle bi erkek bulabilirse
Aile önemli tabiki ama insanında sevmeye sevilmeye ihtiyacı var aile sevgisi ile aşk aynı değildir herkesin ihtiyacı vardı benim ailem karşı hala karşı birtek annem bilmesine rağmen asla falana filan diyor ama ben çok seviyorum o seviyor ilerimiz olucak ne olursa olsun aileninde saygı duyması gerek ama üzmeden halletmen gerek bazı şeyleri güzelce konusacaksin böyle şöyle eğer ailen saygı göstermiyorsa bilmiyorum ama sen kötü olma iki tarafta da sevdiğini bırakma vazgeçme sabrın sonu selamet hersey olacağına varır birbirinizi çok seviyorsanız hayalleribiz peşinden koşun.
Hep aile aile demişlerde. Bu eğer normal bir ilişki değilse gerçekten ciddi isen ve aşıksan sevdiğini seçeceksin. Ailede bir yere kadar. Zaten ailenin buna karışma gibi bir lüksü yok bunu aklınızdan çıkarın.
Eğer sevdiğin kişi yeni ailen olacaksa ve bundan eminsen sevdiğini seçmelisin. Aileler çok doğru kararlar alsaydı evlerinde bir gram huzur olurdu. Kendi hayatlarını mahvettikleri yetmiyor bir de çocuğunun hayatına el uzatıyorlar.
Aile ilişkileri büyük bir kayaya bağlanmış ince iplere benzer bence. Herkes farklı bir yöne çekmek ister ipleri, lakin fazla asılan her ip kopmaya mahkumdur.
Çok basit aileyi seçecek sevgilisini seçerse zamanla sorun olursa bir daha anne babasınin önüne nasıl çıkar ama onlar da kabul ediyor sevgiliyi diyelim sorun bile çıksa zamanla gözün olur dönmeye geri
Bu sorunun cevabı duruma göre değişir. Aşık olduğu kişi aileye karşı seçilmeye kadar değer biri mi yoksa aile aşık olduğu kişiye seçilecek kadar aile oldu mu? Eğer ki bir arkadaşım bana bu konu hakkında danışırsa bu ihtimalleri göz önünde bulumdurarak tavsiye veririm.
Ben sevdiğim adamı seçtim daha sonra da ailemi geri kazandım ama çok da vazgeçilmez bir aileye sahip değildim açıkcası ne aile bağımız ne de birbirimize karşı samimiyetimiz vardı ev içerinde.
Aşık olduğu kişiden emin mi yani aşık olduğu kişi onun nezninde ideal eş mi ben de aşık oşdugum kişiyle ailem arasında kalmıştım o da beni cok seviyrodu ama ilgisi z ve yer yer saygısız biriydi ailemi tercih ettim eğer ben ondan emin olsaydım elimden geleni yapardı m
İlk tercih kesinlikle Aile olmalı ! Ama genellikle cicim aylarının verdiği gazla sevgili tercih ediliyor ama mum ışığında aile evinin yolları aranmaya başlıyor maalesef …
Ailem bana göre saçma bir şey yüzünden istememezlik yapıyorsa ailemi ikna etmeye çalışırım. Çabalarım. Haklılarsa ayrılırım. Bazen aşk her şeye yetmiyor.
Bu tarafını yırtıp gerekirse ortayı bulmalı aile kutsaldır evet ama aşk ta bu olmazsa şu olur aman kadın mi yok erkek mi yok diyecek kadar basit değildir aşk da çok kutsaldır
@edadiyebiri1 çünkü erkek biliyor evdekilerle kavgalı bir daha eve dönemez diye ben ne dersem kabul edecek diye gururlu kızın üstüne gider kız da garibim ne yapsın çok var böyle olay Allah yardım etsin. Zor İşler bunlar.
Gerçekten burada anlatsam roman olur yani.. zarar verebilecek kapasitede kocası korkmuyor musun bişey yaparsa diyorum zaten şuanda yaşayan ölüyüm en fazla gerçekten öldürür diyor canına tak etmiş artık
Aile affeder elbet gerçekten seviyorsa bence sevdiğine gitmeli
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Aileyi seçmeli, bu konuyu senelerdir biliyorum ve yaklaşık 200 250 insan tanıdım bu ayrımda kalan ve aşkı seçen,'' aile oğlum aile'' dediler hüzünlü bir şekilde