Örneğin;beni kırmızı çizgilerimin olduğu konularda hiç kimse ikna etmeyi başaramamıştır. ...İkna etmek zaman zaman hafife alınabiliyor. Karşımızdakini düşüncelerimiz ile etkiledikten sonra iş bitmiyor aksine yeni başlıyor. Bu şu demek; ikna ettiğiniz kişilerin kırmızı çizgileri, acaba’ları hali hazırda durmaya devam ediyor. Mühim olan bu acabalara tatminkâr yanıtlar verebilmek ki biz işte tam bu noktada “ikna yeteneği” diyoruz. İkna etmek insanları istemedikleri şeyleri yaptırmak anlamına gelmez, insanların beklentilerini öğrenip onlara karşı koyamayacakları fikirlerle gelmektir..
İkna kabiliyetiniz yüksek mi ya da sizi herhangi bir konu hakkında kolaylıkla ikna edebilirler mi?
Genelde oldukça ikna edici olduğumu söyleyenler var fakat ben şunu farkettim insanlar yanlış ta olsa bir görüşü sahiplendiklerinde en kesin delillerle dahi karşısına çıksanız ikna edilemiyorlar. Bu sebeple dayanağınız bilgi dahi olsa tartıştığınız bir kişinin görüşünü etkileyemezsiniz. Ancak tartışmada karşınızdaki kişiyi bilginiz ile ezip küçük düşürürseniz seyircileri ikna edebilir kazanabilirsiniz. Benim ikna edilebilirliğime gelince, fikirlerim bilgiye dayanır bilgi birikimine güvenen değiştirmeyi denesin...
Bence iyi :D laf konusunda da fena değilim aslında ikna etmek için kimsenin peşinden koşmam ama mantıklı konuştuğumu düşünüyorum. Zaten o kişinin sınırları varsa daha fazla üstelemem çünkü bu onu kızdırabilir, aynısı benim için de geçerli
İkna kaabiliyetim yüksekk ikna ederim hic olmadı ısrar edip yine ikna ederim amaaaa ikna olmamm çoook zooor kafama yatmiyorsa mantıklı gelmiyorrsaa çoook çoook zoor...
Yani bilgiye dayalı bir durum aslında bilgimin olmadığı konu hakkında şüpheci yaklaşabiliyorum. Ikna etmek zor oluyor yani beni. Bildiğim konularda da inatçı birisi olduğumu da göz önüne koyarsak ikna kabiliyetim bayağı yüksektir 😂
0
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Allah hep güldürsün seni 😂 her yorumun sonunda bu emoji😂 sfhjk