https://youtu.be/DfZnVi21upY Dürüst olmak" doğruluğu benimsemek ve doğru olmak demektir. Dürüstlük, özde, sözde, yaşayışta doğru ve tutarlı olmayı gerektirir. ... Doğruluk, her yerde ve her durumda doğru olma hali, doğru olana yakışır şekilde davranmaktır.
Ben türk dil kurumunda ki anlamını yazdım. Sizden son derece eğitici cümleler geleceğinden adım gibi eminim. El birliği ile bu olguyu ihtiyacı olan herkese anlatalım LÜTFEN...
Şebnem ferah'ta elinden geleni yapmış. Açın sesi dinleyin belki işe yarar!
Bilmeyenlere "dürüst" olmak ne demek! Öğretelim mi?
Bu devrin davranışı değil kesinlikle onu biliyorum dürüstlükle ilgili. Neden biliyo musun? Herkes kendine yarattığı yalan dünyasında yalan mutluluklar peşinde de ondan. Her babayiğidin harcı değil yani. Menfaat uğruna, istediğini elde etmek uğruna atılmayan taklanın kalmadığı bi ortamda dürüstlük beklemek beni bile aşan bi hayalperestlik bence.
Kiminin beni sevmesinin, kiminin benden nefret etmesinin, kimininse benden köşe bucak kaçmasının sebebi dürüstlük. Her babayiğidin harcı değil.
Herşeyi isteyenlerin, kaybetmeyi göze alamayanların sırtındaki koca kambur, boğazındaki yumruk, kalbindeki karanlık dürüstlük. Böylelerine imkansız gelen şey dürüstlük.
Bak çevrene, sağına, soluna göremiyo musun metrelerce uzunluktaki burunları? Herkes Pinokyo.
Sahip olduklarımın kaynağı, kaybettiklerimin sebebi.
Öyleyim çünkü kaybetme korkum yok benim. Herhangi bişey için, herhangi biri için ben ben olmaktan çıkıyosam kıymeti yok ki.
Dürüst olmak, özü sözü bir olup hile ve iki yüzlülükten uzak, erdemli davranışlar sergilemek demektir. Çıkarlarının yerine doğruları tercih eder. Öz eleştiri yapar, kusurlu yanlarını kabul edip düzeltmeye çalışır. Karşısındaki insanı aldatmaz, güven verir, yaptığı işi hakkıyla yapar,özü sözü birdir, insanların güvenini kırmaktan uzak durur. Dilinin doğruluğu ve kalbinin temizliği yüzüne yansır...
Bunun için ne kadar dürüstüz? Yalanı dolanı her türlü üçkağıtçılığı düzenbazligin yapıldığı bir dünyada gel de bu soruya cevap bekle.
İnsan hoşuna gidenin onu mutlu edenin pesindedir. Bu hayatta bir doğru birde yanlış vardır. Doğruyu savunan insanlar olduğu kadar yanlisi savunanda coktur. Dürüst olarak baktığımız kisi veya kendimiz aslinda yanlis olani yapip veya yapan kisinin o yanlisi yapan ve savunanlar tarafından benimsendiginden dolayi bu şekilde bakilir. Peki hangimiz daha dürüst? Doğrumu yanlis mi? Belki senin yanlisin benim dogrumdan daha dogru.
Bilinenler her zaman dogruya goturmez. Doğru, doğru bilindiği taktirde doğrudur. Önemli olan hakikattir. Buna göre yaşayan bence dürüsttür...
Ben kendi özümde her zaman doğrudan yana olmuşumdur. Birşeyleri keybetmemek için farklı yollara asla başvurmam... Özümde neyse oyum'dur... Bir insan önce kendine dürüst davranmayı başarabilmeli ki, daha sonra etrafındaki insanlara nasıl olduğunu gösterebilsin.
kendine saygı duymaktan geçer yolkendi içinde kendine yaşadığı yapmak istediği geçmişi, hataları sabır ve sabırsızlıkları tahammül ölçüsü vb herşeyi kendi içinde çözebilmişse kendi kendine açık ve saydamsa ne istediğini ve ne yapacağını bilir, kendine özgüveni olan bir insan haline gelmiştir. artıları ve eksileri ile insan kendi özünü sindirebilmişse hatalarını görüyor demektirhatalardan ders alınıyor ve muhtemelen bir daha aynı ölçüde hataya düşülmeyecek demektir
Dürüstlük iyi veya kötü olmak değil... Birine ne yaparsan yap ihanet etmiyorsan, sırtından vurmuyorsan, yüzüne yüzüne ben sana şöyle bir kötülük yaptım diyebiliyorsan dürüstsündür.💕
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Dürüst olmak gerekirse senin sorularındaki yazım hatalarına bakıyorum, acaba türkçe dersine cami hocası mı geliyordu diyorum. 🤣🤣🤣
Cevresinede en az kendisine olduğu kadar saygılı güvenilir olmasıdır menfaatleri doğrultusunda kimseye yalan yanlış konusmamasidir erdemdir dürüstlük her insanda bulunmaz
Yalandan hileden kaçınmaktır dürüstlük ama daha fazlası cesur olmaktır. Kaybedeceğini zarar göreceğini bildiği halde karakterinden ödün vermemektir dürüstlük.
İnsanlar Biraz cesur olup insanlarin karşısina geçip ne hissettiğini ne isteyip istemediğini söyleylemeli Beni yerle bir etse bile helal olsun der saygı duyarım. Sırf vicdanınız rahat dönüp gidebilmek için istemediğiniz bir şeyi yapıyor gibi, değer veriyormuş üzgünmüş gibi davranmayın, değilsiniz.