Gerçekten çok güzel soruların var bunu da sevdim 🌺 İnsanları değiştirmeye çalışmam, beğenmediğim bir huyu olursa görmezlikten gelebilirim canımı çok sıkan bir huyu var ise bu sefer onu görmezlikten gelirim, benim de belki gıcık edici huylarım vardır beni değiştirmeye çalışsa hoşuma gitmez bir empati yapmam gerek bu konuda, istiyorsa beni silebilir bu zoruma gitmez ama biri ne ise odur onu değiştiremezsin eğer değişiyorsa kendi gibi biri değildir kimse de benim için değişmesin bende değişmiyim, böyle muhabbetler gereksiz olur ya.
Asla kere asla bilakis hataları ve kusurları, eksikleri ve yanlışları ile olduğu gibi ve en zayıf noktasını da bilerek kabul eder sever en kötü durumunda dahi destek olurum bunu karşımdaki insandan da hissettiğim zaman işe yalan dolan üç kağıt ve enayi canım yerine koyulmak girerse soğuyup buz kesiyorum sanırım benim de sorunum koşulsuz şartsız sevmeyi beceremiyorum..
Merhaba.. Şimdi şöyle bir durum var.. Hayatımdaki insanın sıfatı önemlidir böyle bir durumda.. Mesela kendi aile bireylerimden birinin herhangi bir yanlış alışkanlığını ya da davranışını görürsem müdahale ederim elbette.. Çünkü ben sorumluluk almak zorunda kaldım erken yaştan itibaren.. Fakat hayatımda bulunan insanların, ister ailem olsun, ister arkadaşlarım, isterse sevgilim, kişilik özelliklerini değiştirmek gibi bir gayem olmadı olamaz.. Ben zaten sevdiğim biri varsa onu o özellikleri için sevmişimdir.. Şu var, mesela ilişki içerisindeyken taraflar karşılıklı özveri ve fedakarlık göstermeliler.. Buna karakteristik olarak değişmek diyemeyiz.. Bu sadece karşı tarafın kırılmaması için ya da farklı düşünmemesi için gösterilmesi gereken bir incelik diye düşünüyorum.. Düşünsenize o zaman herkes ben böyleyim der işin içerisinden çıkardı.. Keyifli geceler..
Hayatımızda bulunan özellikle de değer verdiğimiz insanların zaman zaman bize benzemeye veya düşüncelerimize ters düşen davranış veya fikirlerini değiştirmek isteyebiliriz. Böyle olması gerektiğine inanırız çünkü. Ancak değişim zor ve köklüdür ve kişinin kendisi dışında bizim yönlendirmemizle mümkün olacak bir şey değildir. Kişinin değiştirmek istediğimiz özelliği eğer gerçekten bizim için rahatsız ediciyse oturup konuşulmalı ve ortak yol bulmaya çalışılmalıdır çünkü sevginin olduğu yerde daima ortak yol bulunur. Ancak değişim imkansız ve ciddi sorunlar yaratıyorsa kişinin karakterinin bu olduğunu kabul etmek ve ilişkideki yolumuzu (devam etmek/bitirmek) buna göre çizmek faydalı olacaktır
Boş yere beklenti olduğunu anlıyor insan... Değişecek olan benden önce değişir sanırım... Belki dostlarımıza güzel bir lisanla, onların özgür tercihlerine karışmadan misal sigara içiyorsa öneride bulunabiliriz. Fakat eş, sevgili, aile ve akrabadan birileri gözlemlerime dayanarak söylüyorum ki, imkânsıza yakın bir zorlukta... Ben gene uğraşırım seviyorsam kendimi tutamam, çabalarım, yine de çok beklenti yapmadan...🦄🍀❤️
Hayatımda ki insanı değiştirmek istemem ki zaten o haliyle sevmişim, aynısını da ondan beklerim, bana karşı anlayışını hiç kaybetmeyen, beni severken değiştirmeye çalışmayan, bir kusurum olduğunda iğnelemek yerine bana anlatmaya çalışan ve nezaketini hiç yitirmeyen insana saygım sonsuz.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bu soruya tümüyle hayır demek gerçekçilikten uzaklaşmak anlamına gelebilir.
Herkes gibi ben de çevremde yer alan insanlara göre değişime uğrayıp, çevremde ki insanları değiştirebilirim.
Abartılmadığı sürece oldukça normal olduğunu düşünüyorum
Kimse bir başkası için değişemez ve başkasını değiştiremez. Değiştim diyen varsa numaracıdır. Ben kimseden değişmesini istemem , zaten insanı olduğu gibi kabullenememek, değiştirmeye çabalamak gereksiz..
Hayır uğraşmam. Kendi değişmek istemediği sürece kimse değiştiremez zaten onu. O yüzden boşuna kürek çekmem. Ama olumsuz taraflarını da söylerim. Haberi olsun.
Değer verdiğim bir insansa ve kötü anlamda değişime uğraşmış ise onu düzeltmek için biraz çaba harcarım Diğer türlü ise hiç uğraşmam takılsın kendi halinde.
Hiçbir insan değişmez. Bazı konularda esnek olabilir ancak özü aynıdır. Bir yetişkini değiştirmeye çalışmak yosun kaplı bir kayayı temizlemek gibi bence. Bi tarafını temizledim sanırsın başka taraf oldugu gibi durur.
Eğer değişebilcek bir şeyse evet sigara gibi sadece çok yakınımlara yaparım oda sigara alkol bırakması için yardımcı olurum onun harici karakter özelikleri için çabalamam çünkü haddim değil