İnsanın en çok zoruna giden şeylerden birisi de zor zamanlarda yanında bildiği insanların el olmasıdır. Yar bildiklerinin yara olmasıdır.
Yaşadıkların sana müstahak demiyorum.
Sadece ve sadece artık gözlerini aç ve bazı gerçekleri gör diyorum. Her yanındayım diyene kanma diyorum. Yar sandıkların sana yara oluyor, üzülüyorsun, sonra zor toparlanıyorsun diyorum. Yakınındaki insanların her sıkıntısında koştun, el uzattın. Sana bir şey itiraf edeyim; sen başkalarına yetişmeye çalışırken kendine geç kaldın. Yapma canımın içi. Bu düzeni böyle devam ettirdiğin sürece çok üzersin kendini. Hayatında kimsenin senden önce gelmesine izin verme. Her şey kendini daha çok sevmekle başlar, daha çok sev kendini.
Kendime değil hep karşımdaki insana daha fazla değer verdim eskisi kadar olmasa da hâlâ aynı şekilde davranıyorum ama farkettim ki başkaları için cirpindigimiz hersey kendimizden birşeyler götürüyormuş önce ben tam olmalıymışım kendimi mutlu etmeliymişim ki hem karsimdakine hem de kendime değerim kalsın
Merhaba dostum nerelerdesin.. Önceleri hep kendimi arka plana attım Sevdiklerimi dostlarımı arkadaşlarımı ön planda tuttum.. ama farkettim ki kimse değmiyor değer vermeye sevmeye kıymet vermeye.. naparsan yap insanlara yaramıyorsun nankörlük ediyorlar.. bunu bana fazlasıyla acı olarak öğrettiler.. sonra düşündüm ki bu hayatta kendimden başka kimseye değer vermemeliyim.. ve şu an en çok değeri kendime veriyorum.. insanlara 99 tane yap 100 cüyü yapma herşeyi devirip döküyorlar inkar ediyorlar.. çünkü insan oğlu nankördür.. haa iyilik ediyormuyum merhamet ediyormuyum evet ediyorum.. çünkü iyiliğimi ve merhametimi kimse elimden alamaz.. ne kadar uğraştı iseler bunları elimden alamadılar.. çünkü iyilik vicdan merhamet insan olmanın gerektirdiği özellikdir.. umarım herkese nasip olur ☺️ Keyifli vakitler dilerim 🤗.
1
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Biraz geri plana çekilmek istedim siteden soğudum açıkcası ara ara böyle soru sorup görüş paylaşıyorum yetiyor artık bana teşekkürler yorumun ve güzel dileklerin için sanada keyifli vakitler 🤗
Evet kendime değer veriyorum, hatta bir tek kendime. Bunu yaptığım için bana ben "merkezli bir insansın diye ön yargılı ile, geliyorlar ama ben başkalarına da zamanında değer vermiştim verdiğim değeri hak eden insan sayısı yok denecek kadardı ben bunları yaşayarak böyle biri oldum hem zaten özellikle kendine değer vermeyen biri başkasına hiç değer vermez Öncelikle kendini düşünüp kendin için iyi olmalısın, senin moralini bozacak değersiz hisseterecek kişilerden uzak durup kendinle mutlu olmayı bilmelisin ben bunu deneyin e gayet huzurlu olduğumu anladım
Ewet dostum kendime değer veriyorum hemde bu aralar fazlasıyla kendime değer vermeye başladım çünkü düşünüyorum da başkalarını düşünmekten hep kendimi feda etmiş geri plana atmışım ama bakıyorumda benim hayatımda benden değerlisi yok olmamalıysa bu yüzden kendime değer veriyorum artık adımlarımı sağlam atarak kendime dair beni mutlu edecek planlar yaparak kendime değer veriyor kendimi mutlu ediyorum..🎀