Dünyayı yakmak: bu kelimeyi mecaz anlamı ile değerlendirmeyeceğim, gerçek anlamı ile degerlendireceğim.
Bu dünyayı yakarsa, içi başka dışı başka insanlar yakar. Yakıyorlar da zaten.
Bir insanda aradığım en önemli iki kriterden biridir öz güven. Benim için öz güvenin tanımı düşünce ve eylemde tutarlılık göstermek, çelişkiye düşmemektir. Düşüncesi başka tenhalarda yaptığı eylem başka ise o insan öz güvensizdir, iki yüzlüdür. Bir insan benim doğru ve düşüncelerime en ters şeyi de yapsa eğer kendi içinde çelişmiyorsa o insana saygı duyarım.. Çünkü öz güvenli insanlardan zarar gelmez asıl zarar kendi içinde denge kuramamış, kendi ile bütünleşmemiş insanlardan gelir. İki yüzlü insanlar çeliştikleri eylemlerle kendilerini kötü hissederler ve bu kötü hissetme duygusu ile baş edemediklerinde unutmak, çelişkilerini haklı çıkarmak için ya seni kendilerine benzetmeye çalışırlar ya da sana algı yaratıp kendini sana unutturmaya, hatalı hissettirmeye, sindirmeye ve yalnızlaştırıp yok etmeye çalışırlar.. Çünkü onlara unutmak istedikleri iki yüzlülüklerini hatırlatıyorsundur..
Nasıl olsa her şeye susuyor, nasıl olsa ben kendimi haklı çıkarmasını biliyorum, nasıl olsa haksız hep ben haklıyım, nasıl olsa bir şey yapmıyor saf ve ezik gözüyle bakılan o insanlar sabrı tükenince neler yapacağını, bu insanlar düşünsünler bence biraz...
O insanlar mum gibidirler ve dünyaya ışık olmak için her an, her saniye kendilerini yakarlar.. Fakat o mumlar her geçen saniye birer birer sönmekte.. ve karanlık tamamen çöktüğünde, dünyayı yakan şey onların bizzat yokluğu olacaktır.
Kadın erkek ilişkilerini kurallara boğanlar. Eninde sonunda biri yer biri bakar kıyamet ondan kopar durumu. İyi insanları delirtmeyin kıymetini bilin...
"Yakarsa dünyayı garipler yakar." Demiş Müslüm Baba, doğru da demiş bence. Herşeye susan, verdiği değere karşı nankörlük gören insanları üzmeseler kimse yanmaz ama yanmak gariplere kalmış işte, güçleri garibana yetiyor çünkü...
Daha çok böyle katlanamayacak duruma geldiği için patlayacak anlamda kullanmıştım ben. Ama istediğin şekilde yorumlayabilirsin elbette, bakış açısı önemli. 🙃