İçinde bulunduğum yaşantı yaşanmışlık karşılaştığım ve hayatımda yer edinmiş her kişi her şey ben izin verdiğim kadar bana etki gösterebilir. Buda beni hak ettiğim duruma kendi kendimi getirme imkanı oldurur. Bu yüzden davranışlarının sorumluluğunu kazanmış her birey hakettiği bir düzende yaşam sürdürür. Bir gerçek var hayatımızda yer edinmiş her şey bir zaman sonra bizden uzaklaşıyorsa bu duruma kaybetmek ile vazgeçmek olarak değerlendirmektedir bütün psikoloji. Ben vazgeçmeyi severim. Kendi tercihim beni daha güçlü hissertirir. 🤷♀️
Kim ne yaparsa kendine yapar. Bu bizim nasıl ve neyi çabaladığımızın sonucu olur. Herkes hak ettiğini ve bu hayatta payına düşeni yaşar ama bu yine bizim elimizde olup bazende tam tersi oluyor maalesef.. Göz göre göre hata yapmak var, göz göre göre hataya düşermek var. Bu iki çelişkili durumda suç kim diye sorsak yine payımıza düşen cevapları alırız.. Belli bir düzen var. Ben bu düzen işte yerimi, yaptıklarımı ve bulunduğum konumu çabaladığım kadere bağlırım.. Öyle muazzam bir işleyişin içinde bulunup hak ettiğim ya da haketmediğimi yaşıyorsam bu benim imtihanım olarak bakarım.
Keyifli vakitler.. Herkesin hak ettiğini yaşadığını düşünmüyorum.. çünkü herşeyin en iyisini hakedip okadar yaşamayan insan varki sayısı çok fazla.. bu devir kötülerin devri olmuş.. haketmeyen insanların hakatmedigi şekilde yaşadığına çok şahit oldum.. Mesela egolu insanların daha değerli olduğunu.. Karaktere değilde paraya önem veren insanların daha çok sevildiğini.. Bencil insanların daha çok kıymetli olduğunu.. Kibarlık naziklik insanlık nedir bilmeyen insanlara daha önem verildiğine çok rast geldim.. kısacası insanlara iyilik yaramıyor.. Arkasından iş çeviren dedikodularını yapan kıskançlık yapan ikiyüzlü insanları daha çok seviyorlar.. Neyseki hiç bir zaman öyle insanlardan olmadım olmayacağım.. şükürler olsun..
Kimin özünde neyi hakkettiüini bilemeyiz çünkü bakış açımoz hep kendi kimliğimizin gölgesinde olur. Verdiğimiz değeri ya da sakındığımoz saygıyı ona yakıştıran da esirgeyen de biziz. Bu gerçeği yansıtmaz lakin kişinin yolunda bir eşyleri netleştirir.
Herkes hak ettiğini yaşar mutlaka, iyi ya da kötü birşeyde olabilir bu hiç fark etmez, yaşaması gerekiyorsa yaşar, kişi istemese bile Allah mutlaka onu o noktaya getirir ve hak ettiğini yaşatır, belki mutlu olur ama belki mutsuz olur hiç belli olmaz ne olacağı, ve ben kimseyi kaybetmedim, beni kaybetmek isteyen kendi kaybeder zaten.
Kişilik & Karakter konusunda 14,6b cevap paylaştı.
Herkes hakkettigini yaşıyor seçimlerinden dolayiysa bu başına gelenler özellikle Ama seçimini bizim yapmadıklarımıza Haketmediklerimiz diyebiliriz Anne baba kardeş bunları biz seçemeyiz