Aşırı sorgulamaktan nasıl kurtulabilirim?

Arkadaşlar ben aşırı sorgucuyum yani şöyle dile getireyim. Evreni ve hayatı, ilişkiyi vs. herşeyi zihnim içinde sürekli sorup, cevaplıyorum. İşte bu yüzden genelde hep mutsuzum. Daima soruyorum daimi cevaplıyorum ortak nokta genelde hep kötüye yöneldiği için mutsuzluğun içine gömülüyorum. Bu yüzden genelde sosyal çevrem fazla yok. Yani nebilim insanlar magazin, alışveriş, moda, spor tutkusu, geçici hevesi şeyler konuşunca sıkılıyorum bu yüzden ortamda hep sessiz kişiyim. Çünkü yalnızlığı sever oldum. Bir sorun olduğu zaman birisine sormaktan çok kendim cevaplamaktan nefret ettim artık. Uyumayı sevmeyen biri olduğum için geceleri hep felsefi açıdan hayatın ve evrenin gidişatı, din vs. sorguluyorum kendi içimde. Hepimiz film, dizi izleriz. Ben filmi ve diziyi izlerken tadını çıkarmaktan çok film/dizi deki sahnelerin nasıl yapıldığına dair cevap arıyorum. Bir senaryo işlendiği vakit 3 4 dk sonra sence neler olabilir diye sorup tüm seçenekleri ihtimallere döküyorum. O anda artık zihnimi yeter artık diyorum inanın bana. Benim acilen bu durumdan kurtulmam lazım. Sorumsa başlıkta belirtildiği gibi nasıl kurtulabilirim ne önerebilirsiniz?
Aşırı sorgulamaktan nasıl kurtulabilirim?