Vicdan, kişinin kendi niyeti veya davranışları hakkında kendi ahlaki değerlerini temel alarak yaptıklarını veya yapacaklarını ölçüp biçtiği bir kişilik özelliğidir. Bir insan ne kadar masumsa o kadar vicdanlıdır. Ne kadar vicdanlıysa da o kadar masumdur, diye düşünüyorum... Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Mutlu, huzurlu günler...
İyi akşamlar 🙂 Bugüne kadar hep vicdanlı merhametli oldum.. bu yüzden çok üzdüler çok kırdılar beni halada öyleyim.. çok darbe yememe rağmen hala bu huyumdan vazgeçemiyorum.. Şöyle bir düşünüyorum da vicdanlı merhametli olmak Rabbimin bana verdiği en güzel hediye.. Allah vicdanı merhameti olmayanlarada nasip etsin üzülüyorum onlara çünkü merhamet etmeyene merhamet Olmaz demişler ki bu söze Çok inanıyorum.. Tabi şuda var artık herkese hak ettiği gibi davranıyorum o ayrı.. ama vicdanımı merhametimi rabbim elimden almasın.. hiç bir zaman.. en çok korktuğum insan çeşidi vicdansız ve merhametsiz insanlar.. çünkü öyle insanlardan her türlü kötülük geleceğini bilirim.. rabbim cümlemizden Uzak etsin inşallah öyle insanları.. Keyifli vakitler dilerim 😊
Merhaba.. Vicdanlı biriyim demek çok basittir.. İnsanın ne iddia ettiğinin bir önemi yoktur aslında bazı konularda.. Söylemleriyle eylemlerinin birbirini desteklemesi gerekir.. Bazen merhamet abidesi olduğunu iddia eden insanlar, merhamet duygusundan bîhaber olabiliyorlar.. Ya da tam tersi duygusuz görünmeye çalışıp suistimal edilmek ismeyen bazı insanlar da merhametin en içten olanına sahip olabiliyorlar.. Ben masum olduğumu hiç bir zaman iddia etmedim, etmem.. Bunun kararını ben veremem bilirim.. Sadece şu kadarını söyleyebilirim ki kasti şekilde kimseye durduk yere bir kötülük yapmam.. Damarıma basılmadığı sürece gayet sakin, kendi halinde bir insanım.. Keyifli günler..
Evet hanımefendi o kadar guzel anlatmissiniz ki yazdiklarinizin her harfine her kelimesine harfiyen katiliyorum... Vincdan meselesi insanların kendine kendine karar verebilecekleri bir merci değildir, insanlar vicdanlı olmamalarına kenti yaptıkları kişilik ve karakteristik özelliklerine göre bunu az çok kendilerinde görebilirler... Güzel yorumunuz için teşekkür ederim... Mutlu Akşamlar...🌹🙂
Yaptıktan sonra vicdan yapmak bana anlamsız geliyor. Kimseye faydası yok çünkü. Yapacaklarını da özellikle kötülük isteyerek yapmayı düşünüyorsan eğer o zaman bir sorunun var demektir. Vicdanla alakalı değil bu, ruhunda bir sorun vardır yani. Vicdanı iyi bir duygu olarak görmüyorum, gereksiz yük gibi daha çok))
Kişilik & Karakter konusunda 14,5b cevap paylaştı.
Masum da değilim vicdansızda Ortadayım Hakedene veriyorum şerbeti ve Başımı yastığa rahat koyuyorum Onlar beni acıttığında nasıl uyudularsa Bende öyle uyuyorum Sezen aksunun dediği gibi Masum değiliz hiç birimiz.
Ama ben senin ne kadar vicdanli, masum iyi niyetli olduğunu biliyorum keşke insanlar hep böyle olsa inan hayat denen şu limanda kimsenin kimseye zararı olmayacak...🤗🤗☺